מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה לפרופ' בידראני28/06/2015
מתשובה לשאלה קודמת שלי ומתשובות נוספות שלך, אני מקבלת את הרושם שלדעתך עדיף להימנע מהיסטרוסקופיה אם אפשר.
אני לאחר 4 טיפולי IVF רצופים, שהסתיימו כולם בהפלות בגרידות, כאשר בגרידה הראשונה נשאר שק הריון שלם ולכן עברתי שוב גרידה שבועיים לאחר הגרידה הראשונה.
כל ההריונות הסתיימו בשבועות ראשונים, בחלק היה רק שק הריון וחלמון, בחלק כן היה עובר, אבל לא הגיע לשלב הדופק באף הריון. בהריון האחרון שני שקי הריון.
בUS תלת ממדי התנאים לא היו אופטימלים בגלל רירית דקה לאחר ההפלה, אבל היה קצת נוזל בחלל הרחם כך שזה רמז שאין הידבקויות מסיביות, אך עדיין הבנתי שיכול להיות נזק לרירית.
יש לי מספר גורמי סיכון נוספים, אבל האם לדעתך לאור 4 הפלות והגרידה החוזרת בהפלה הראשונה אין מקום בכל זאת לבצע היסטרוסקופיה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר29/06/2015אפשר לעשות היסטרוסרופיה אך אצלך נראה לי שנגרם כבר נזק לרירית.
האם נבדקה קרישיות יתר?
איזה קופת חולים את.?
יש בדיקת היסטרוסרופיה דקה שאפשר לעשות במרפאה ולראות מה המצב.
כאשר רואים רירית תקינה אין צורך בהיסטרוסקופיה.
יש נשים שעושות היסטרוסרופיה ובגלל שלא מצליחות להרות עושות שוב את הבדיקה וזה מיותר ולעיתים מזיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לפרופ' בידר
אני29/06/2015תודה על התשובה, אם הבנתי נכון אתה כן ממליץ בסופו של דבר על היסטרוסקופיה במקרה הזה?
כל ההפלות תחת טיפול בקלקסן ואספירין והשתיים האחרונות גם תחת פלקווניל ואספירין. (אפלא גבולית מאוד)
אני בלאומית.
הרירית בUS נראית תקינה.
על סמך מה ההנחה שנגרם כבר נזק לרירית? בגלל הגרידה הראשונה החוזרת ומספר הגרידות הרב? האם יש מה לעשות במקרה של נזק לרירית?
אם אכן ההשערה היא שנגרם נזק לרירית, האם זה לא מצריך היסטרוסקופיה כדי להעריך את מידת הנזק?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר29/06/2015לא צריך היסטרוסרופיה אם אומרים לך שהרירית בסדר ,אלא שאת ציינת שהיא דקה.
יש גם הפלות חוזרות למרות הטיפול התרופתי.
אם הרירית נראית בסדר אין הגיון לעשות היסטרוסרופיה שתגיד,גם, שהכל בסדר.
אם יש חשד שברירית לא תקינה אז כן יש לבדוק בהיסטרוסקופיה ואולי גם לטפל, ויש מספר שיטות כמו ״ערוגות״, פיפל וכו׳.
אם ההריונות שלך לא מחזיקים מעמד ,ולא מתפתח עובר ,למרות כל הטיפולים ,יש לחשוב על פונדקאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לפרופ' בידר
אני29/06/2015תודה על ההבהרות.
הרירית היתה עדיין דקה בזמן הUS שנעשה שבועיים לאחר ההפלה האחרונה, אבל בכל הבדיקות הקודמות בזמן הטיפולים הרירית היתה עד כמה שידוע לי בעובי תקין.
אם אני מבינה נכון, בבדיקה הבאה, אם הרירית בעובי תקין לדעתך אין צורך בהיסטרוסקופיה.
מבחינתי השאלה היא, האם זו סתם בדיקה מיותרת שאם לא תועיל לא תזיק, אבל שווה כן לעשות אותה כדי להיות בטוחים שלא מפספסים משהו, או שבאמת הבדיקה עלולה להחמיר את המצב.
החשש שלי הוא שנותנים משקל רב לגורמי הסיכון שיש לי, ומתעלמים מהסיכוי הגבוה לנזק בגלל הגרידות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר29/06/2015כל חדירה לרחם יכולה לגרום לנזק...
אם הרירית טובה לא צריך היסטרוסרופיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנסה לצרף תמונות
אני29/06/2015מצורפות תמונות שהצלחתי "לתפוס" מתוך הסרט של הUS.
האם האזורים שבהם הרירית נראית נוטה פנימה לכיוון החלל לא נראים חשודים?
נראה אפילו במטושטש שבדיוק באזורים הללו יש משהו שמקשר בין הדפנות.
שוב תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד תמונה
אני29/06/2015
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)