שאלה לפרופ' בידר

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שאלה לפרופ' בידר
    אני
    28/06/2015

מתשובה לשאלה קודמת שלי ומתשובות נוספות שלך, אני מקבלת את הרושם שלדעתך עדיף להימנע מהיסטרוסקופיה אם אפשר.
    אני לאחר 4 טיפולי IVF רצופים, שהסתיימו כולם בהפלות בגרידות, כאשר בגרידה הראשונה נשאר שק הריון שלם ולכן עברתי שוב גרידה שבועיים לאחר הגרידה הראשונה.
    כל ההריונות הסתיימו בשבועות ראשונים, בחלק היה רק שק הריון וחלמון, בחלק כן היה עובר, אבל לא הגיע לשלב הדופק באף הריון. בהריון האחרון שני שקי הריון.
    בUS תלת ממדי התנאים לא היו אופטימלים בגלל רירית דקה לאחר ההפלה, אבל היה קצת נוזל בחלל הרחם כך שזה רמז שאין הידבקויות מסיביות, אך עדיין הבנתי שיכול להיות נזק לרירית.
    יש לי מספר גורמי סיכון נוספים, אבל האם לדעתך לאור 4 הפלות והגרידה החוזרת בהפלה הראשונה אין מקום בכל זאת לבצע היסטרוסקופיה?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לפרופ' בידר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לפרופ' בידר - תגובה

פרופ` דוד בידר
    29/06/2015

אפשר לעשות היסטרוסרופיה אך אצלך נראה לי שנגרם כבר נזק לרירית.
    האם נבדקה קרישיות יתר?
    איזה קופת חולים את.?
    יש בדיקת היסטרוסרופיה דקה שאפשר לעשות במרפאה ולראות מה המצב.
    כאשר רואים רירית תקינה אין צורך בהיסטרוסקופיה.
    יש נשים שעושות היסטרוסרופיה ובגלל שלא מצליחות להרות עושות שוב את הבדיקה וזה מיותר ולעיתים מזיק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לפרופ' בידר

אני
    29/06/2015

תודה על התשובה, אם הבנתי נכון אתה כן ממליץ בסופו של דבר על היסטרוסקופיה במקרה הזה?
    כל ההפלות תחת טיפול בקלקסן ואספירין והשתיים האחרונות גם תחת פלקווניל ואספירין. (אפלא גבולית מאוד)
    אני בלאומית.
    הרירית בUS נראית תקינה.
    על סמך מה ההנחה שנגרם כבר נזק לרירית? בגלל הגרידה הראשונה החוזרת ומספר הגרידות הרב? האם יש מה לעשות במקרה של נזק לרירית?
    אם אכן ההשערה היא שנגרם נזק לרירית, האם זה לא מצריך היסטרוסקופיה כדי להעריך את מידת הנזק?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לפרופ' בידר - תגובה

פרופ` דוד בידר
    29/06/2015

לא צריך היסטרוסרופיה אם אומרים לך שהרירית בסדר ,אלא שאת ציינת שהיא דקה.
    יש גם הפלות חוזרות למרות הטיפול התרופתי.
    אם הרירית נראית בסדר אין הגיון לעשות היסטרוסרופיה שתגיד,גם, שהכל בסדר.
    אם יש חשד שברירית לא תקינה אז כן יש לבדוק בהיסטרוסקופיה ואולי גם לטפל, ויש מספר שיטות כמו ״ערוגות״, פיפל וכו׳.
    אם ההריונות שלך לא מחזיקים מעמד ,ולא מתפתח עובר ,למרות כל הטיפולים ,יש לחשוב על פונדקאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לפרופ' בידר

אני
    29/06/2015

תודה על ההבהרות.
    הרירית היתה עדיין דקה בזמן הUS שנעשה שבועיים לאחר ההפלה האחרונה, אבל בכל הבדיקות הקודמות בזמן הטיפולים הרירית היתה עד כמה שידוע לי בעובי תקין.
    אם אני מבינה נכון, בבדיקה הבאה, אם הרירית בעובי תקין לדעתך אין צורך בהיסטרוסקופיה.

מבחינתי השאלה היא, האם זו סתם בדיקה מיותרת שאם לא תועיל לא תזיק, אבל שווה כן לעשות אותה כדי להיות בטוחים שלא מפספסים משהו, או שבאמת הבדיקה עלולה להחמיר את המצב.
    החשש שלי הוא שנותנים משקל רב לגורמי הסיכון שיש לי, ומתעלמים מהסיכוי הגבוה לנזק בגלל הגרידות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לפרופ' בידר - תגובה

פרופ` דוד בידר
    29/06/2015

כל חדירה לרחם יכולה לגרום לנזק...
    אם הרירית טובה לא צריך היסטרוסרופיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנסה לצרף תמונות

אני
    29/06/2015

מצורפות תמונות שהצלחתי "לתפוס" מתוך הסרט של הUS.
    האם האזורים שבהם הרירית נראית נוטה פנימה לכיוון החלל לא נראים חשודים?
    נראה אפילו במטושטש שבדיוק באזורים הללו יש משהו שמקשר בין הדפנות.
    שוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד תמונה

אני
    29/06/2015

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו