רוצה בת דרך טיפול הפרייה ivf

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• רוצה בת דרך טיפול הפרייה ivf
    בת 38
    02/07/2015

היי,
    אבל אני הבנתי מי מה שקראתי באינטרנט,
    שניתן לבדוק עוברים לפני שמשתילים אותם חזרה לרחם,

לי אישית אין בעיה גנטית, אבל למי שיש בעיה גנטית
    למשל ויכולה להכניס לרחם סוג אחד של זכר או רק נקבה,
    עושים את זה,

והבנתי שמי שאין לה בעיה גנטית יכולה לשלם כסף עבור
    העוברים בכל מקרה כדי לבדוק אם העוברים זכר או נקבה
    לפני הכנסתם לרחם, ודווקא מי שעושה טיפול הפריה יכולה לבצע את זה, או שאתה בטוח שאני טועה?

האם בכלל קיימת אפשרות לבחור את מין היילוד?

ד"ר פלד: "זה אפשרי רק באמצעות תהליך שנקרא אבחון טרום השרשתי (PGD) שמאפשר בדיקה של מין העובר בהגיעו לגודל של 4-8 תאים. בתהליך זה מחזירים לרחם עובר או עוברים רק מהמין הרצוי לבני הזוג. תהליך זה אפשרי רק למי שעוברים טיפולי הפרייה חוץ גופית (IVF) או לזוגות שמסיבות רפואיות נמנעים ללדת ילדים ממין מסויים, למשל, בגלל נשאות גנטית של מחלה מסוימת, שגורמת למחלה רק אצל

זכרים (ואז יחזירו רק נקבות לרחם).

"אבל ישנו יוצא מהכלל: החוק מתיר אבחון טרום השרשתי גם לזוגות שיש להם מעל 4 ילדים מאותו מין, באישור ועדה מיוחדת מטעם משרד הבריאות. מדובר בתהליך שמבוצע בבתי חולים פרטיים בלבד ועלותו עשרות אלפי שקלים למחזור טיפולי IVF. מלבד מצבים אלה, לא ניתן לבצע את התהליך בישראל, אבל במזרח אירופה ובארצות הברית יש מדינות בהן זה חוקי".

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רוצה בת דרך טיפול הפרייה ivf - תגובה

ד''ר רונית מכטינגר
    02/07/2015

בארץ החוק לא מתיר את מין העובר המוחזר לרחם אלא אם יש אינדיקציה גנטית (מחלה שעוברת במין מסויים) או מעל 4 ילדים מאותו מין, לאחר אישור של משרד הבריאות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו