מספר דו-ספרתי של ביציות שנשאבות וערכי אסטרדיול גבוהים

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• מספר דו-ספרתי של ביציות שנשאבות וערכי אסטרדיול גבוהים
    ד``ר אליעזר גירש
    19/07/2015

יש לי שאלה: בת 41, פוליציסטית, בכל טיפול מספר דו-ספרתי של ביציות שנשאבות וערכי אסטרדיול גבוהים (10000-14000). מינון הורמונים לא גבוה (150~). האם כאשר נותנים לפני שאיבה דקפפטיל במקום אוביטרל (בגלל ערכי האסטרדיול הגבוהים), זה פוגע באיכות הביציות שנשאבות? תודה..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דקפפטיל במקום אוביטרל - תגובה

ד''ר רונית מכטינגר
    19/07/2015

דקפפטיל אינו פוגע באיכות הביציות הנשאבות. יש עבודות שאף מעלה את אחוז הביציות הבשלות. עם זאת, מתן דקפפטיל במקום אוביטרל פוגע ביכולת של תאי הגרנולוזה המקיפים את הביצית לייצר אסטרוגן ופרוגסטרון ועל כן יש להוסיף פרוגסטרון ואסטרוגן חיצוניים. אסטרוגן גבוה לא פוגע בביציות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד שאלה

מירי
    20/07/2015

האם גם ברמות אסטרדיול גבוהות (10000-14000) כדאי לתת תוספת אסטרוגן? זה לא מסוכן? גם ככה אני תמיד סובלת מנפיחות גדולה בבטן (למרות שאני שותה המון..)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד שאלה - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    20/07/2015

לטעמי ראוי להקפיא את העוברים שיתקבלו,ולהחזירם במחזורים הבאים בטיפול הורמונלי תחליפי,בכל קרה אם מחזירים באותו מחזור טיפול בהחלט כדאי להוסיף תכשירי אסטרוגן ופרוגסטרון כתמיכה בגלל החסך שנוצר עקב השראת הביוץ עם דקפפטיל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו