רירית והריון

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• רירית והריון
    אור
    15/08/2015

האם רירית דקה בסביבות 5-6 גורמת להפלות? כלומר נניח שנקלטתי ברירית 6 האם זה משפיע לתקינות ההריון ? או שכבר ברגע שנקלטתי זה כבר לא משנה ? אני שואלת כי עברתי 3 הפלות בשבוע 8-10 ועכשיו גיליתי שלאורך כל זמן הטיפולים הרירית שלי אף פעם לא עברה את ה-6 מ"מ האם יכול להיות שזאת הסיבה להפלות כי בבירור להפלות חוזרות עשו קריוטיפ, בדיקות קרישיות, היסטרוסקופיה מזריקים לי קלקסן אבל אף פעם אף אחד לא התייחס לרירית הרחם.
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רירית והריון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רירית והריון - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    15/08/2015

בשלב שלפני הביוץ רירית הרחם מצויה בהשפעה אסטרוגנית,ויש לה מראה "תלת פסי" אופייני. בשלב זה הרירית הולכת ומתעבה ומגיעה לעובי מירבי לקראת הביוץ. עובי הרירית משתנה בין אישה לאישה. מקובל לחשוב שרירית בעובי של 6 -6.5 ממ' הינה הגבול התחתון של הנורמה. לאחר הביוץ הרירית נמצאת תחת השפעה פרוגסטרון,ומקבלת מראה אחיד יותר באולטרסאונד.
    רירית דקה מדי עלולה שלא להתאים להשרשת העובר בשל ליקויים באספקת הדם ,ליקוי זה יכול לגרום גם להפלות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה שאלה נוספת

אור
    15/08/2015

אז מה אפשר לעשות? כי אני כן נקלטת להריון כמעט הפריה כן הפריה לא, ועכשיו יש לי מוקפא ולא מחזירים לי אותו כי הרירית לא עוברת את ה-6 מ"מ לאורך כל האיפולים הפרופ' שטיפל בי תמיד האשים את הגיל שלי בהפלות מצד שני הוא היה מופתע שההריון מושג בקלות יחסית, רק עכשיו אחרי שעברתי לציבורי ופתאום יש מוקפאים כבר 2 טיפולים שמתי לב לעובי הרירית ואז הלכתי אחורה ונדהמתי לראות שהרירית תמיד היתה 6 מ'מ אני מרגישה ממש נורא שאף אחד לא עלה על הסיבה? מה אני עושה עכשיו פונדקאות זה הפתרון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה חשוב לי לדעת מה לעשות

אור
    16/08/2015

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה חשוב לי לדעת מה לעשות - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    17/08/2015

ישנם מספר אמצעים לעבות את רירית הרחם פרט למתן אסטרוגנים,בין היתר ביצוע פיפל,מתן ויטמין E,מתן אספירין,מתן מרחיבי כלי דם,מתן ויאגרה,עלייך להעלות את הבעיה בפני הרופא המטפל כדי שיתווה את האסטרטגיה הטיפולית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו