כמות מול איכות ביציות

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• כמות מול איכות ביציות
    לוני
    21/08/2015

שלום,
    האם כמות גדולה של הורמונים לקראת שאיבת ביציות גורמת לכך שאיכות הביציות יורדת ועדיף להפחית בכמות ההורמונים כדי להשיג מעט ביציות אך יותר איכותיות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כמות מול איכות ביציות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמות מול איכות ביציות - תגובה

ד''ר רונית מכטינגר
    21/08/2015

הכמות אינה גורמת לביציות להיות פחות איכותיות, אלא גורמת לגיוס מספר גבוה של ביציות ולכן מטבע הדברים חלק מאלה שמתפתחות הן ביציות באיכות לא טובה, שבאופן טבעי לא היו נבחרות על ידי הטבע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חידוד השאלה

לוני
    21/08/2015

ראשית, תודה על תגובתך, העניין הוא שעברתי שאיבה אתמול ונשאבו לי 18 ביציות, (יש לציין עם כמות קצת גבוהה של הורמונים מהשאיבות הקודמות שהתבצעו בציבורי...(עברתי לאחרונה לרופא פרטי). הבוקר הודיעו לי שהצליחו רק 3 הפריות מתוך ה- 18. אני תוהה אם המינונים הגבוהים של ההורמונים הם לא גישה קצת "בזבזנית" ומיותרת.... אני מתוסכלת ועצובה, ומנסה להבין מדוע מעט הפריות, נכון, אני בת 40, אבל האם זו הסיבה העיקרית ל"כישלון" ? איכות ירודה של ביציות? לפני חצי שנה שאבו לי 10 ביציות מתוכן חמיש הופרו והניבו עוברים יפים. אם כן, מה הסיבות למיעוט ההפריות (אגב, מתרומת זרע, כך שאין זו בעיה של איכות זרע), האם הגיל שלי הוא הפקטור לכך, או שזה בגדר "תפסת מרובה לא תפסת"....שכן ברור שחלק לא הופרו כי לא הבשילו...מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חידוד השאלה - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    22/08/2015

במקומך היית שבע רצון מהתוצאה ,בכל מקרה מדובר בשלושה עוברים-עלייך לזכור שהאיזון בתגובה נוטה לכמות היות ויותר ביציות הסיכוי ליותר הפריות ,יותר עוברים ,אפשרות של בחירת העוברים הראויים ביותר,גידולם לבלסטוציסטים ,ובחירה אופטימלית תוך העלאת הסיכוי להרות בשיעור משמעותי.
    איני יכול לשים את האצבע על הפער בין כמות הביציות לשיעור ההפריות אבל הוא מצוי בין איכות הביציות מידת הבשלתם,איכות הזרע הקפוא ,וההליך המעבדתי(המעבדה).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך השאלה

לוני
    22/08/2015

כשאתה מציין את "איכות הזרע הקפוא" כאחד הפרמטרים להצלחת הטיפול אתה מתכוון גם לזרע מבנק הזרע, או שלפחות בנישה הזו אני יכולה להיות שקטה?
    קראתי שבודקים את תנועת הזרע כשמפשירים אותו לפני השימוש בו, אך יש תנועתיות ויש תנועתיות, ואין לי מושג אם מקפידים בעניין הזה כמו בתקן האמריקאי למשל. האם זה פרמטר משמעותי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך השאלה - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    23/08/2015

הזרע בהחלט נבדק לאחר הפשרתו,והנתונים מצויים בדף המעבדה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו