צילום רחם

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• צילום רחם
    חסוי
    05/05/2008

שלום ד"ר, אני בת 37 , מנסה להיכנס להריון (תורם, בנק הזרע).
    בוצעו 3 הזרעות ( איקקלומין) שנכשלו (רירית לא מספיקה, ורק זקיק אחד/שניים).
    הרופאים בבנק הזרע אומרים שככל הנראה הטיפול לא מתאים ממליצים על מעבר לזריקות גונאל פ.
    המלצתם - לפני כן לבצע צילום רחם.
    לא היו לא הריונות /הפלות בעבר לכן הסיכוי שקיימת בעיה הינו נמוך.

אני מצד אחד מרגישה שבסך הכל ניסיתי שלושה נסיונות, ולמה עליי למהר לבצע צילום רחם (פולשני וכואב - אני מאוד מאוד פחדנית)........למה עלי להכניס את בשלב מוקדם לבדיקה כזו? על סמך 3 נסיונות מוקדם להסיק שיש סבירות לבעיה ברחם/חצוצרות); מצד שני,

הזריקות - הן יותר אגרסיביים, עלולים להיות להם תופעות לוואי וכו...אם חלילה יש בעיה ברחם, זה מיותר להכניס לגוף סתם זריקות והורמונים .........
    מה דעתכם - האם "שווה" להמר עוד 2-3 טיפולים, בהם אתחיל לקבל זריקות, ורק אז ללכת לצילום? אני ממש לא יודעת מה לעשות. אשמח לשמוע חוות דעתכם. מודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צילום רחם

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היי חסוי

שחר
    05/05/2008

אני כבר עברתי את כל התהליך (איקאקלומין וזריקות) ואני עכשיו בדרך ל-IVF ראשון, אז ככה שנראה לי שאני כן יכולה לייעץ לך.
    לדעתי כדאי לך מאוד לעשות צילום רחם, השד לא כזה נורא והבדיקה עצמה מאוד חשובה בטיפוליי פוריות, וככה גם תהיי יותר שקטה שהכל בסדר.
    בנוגע לזריקות , גם זה לא סיפור ולדעתי אפילו עדיף מהכדורים, ואין שום תופעות לוואי לזריקות האלו , מה עוד שהן אפילו משפרות את מצב הרירית.

בהצלחה, מקווה שעזרתי לך.

שחר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר לשמוע עוד מנסיונך?

חסוי
    05/05/2008

שחר, ראשית תודה על התייחסותך.
    הדילמה שלי אינה האם בכלל לעשות את צילום הרחם.
    הדילמה שלי היא מתי: כיון שזה תהליך שכרוך באי נעימות, הייתי מעדיפה לחכות עם זה. מצד שני נושא הזריקות ותופעות הלוואי שלולות להיות גם קיים.
    באיזה שלב את עשיתצילום רחם? האם לפני שהתחלת עם הזריקות?
    להבנתי להפריה זה כלל לא רלוונטי צילום רחם.....האם נכון?
    שוב תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי שוב

שחר
    05/05/2008

אני עשיתי את הצילום לפני המעבר לזריקות, ככה המליץ לי הרופא שלי שהוא תותח.
    בקשר לזריקות, לדעתי הטיפול עם האיקאקלומין זה בזבוז זמן, היום בדיעבד הייתי מתחילה ישר
    עם הזריקות.
    לי לא היו שום תופעות לוואי עם הזריקות.

בהצלחה שיהיה לכולנו ...
    אמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח גם להתייחסות רופא.

חסוי
    05/05/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרופאים

חסוי
    05/05/2008

עוד פרט ששכחתי לשאול -
    האם יש איזשהו סיכון בצילום רחם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צילום רחם

פרופ' שחר קול
    05/05/2008

הסיכון הוא אפסי, למרות שטופס ההסכמה מאוד מפחיד.
    אני תומך בעמדת הרופא שלך, ומציע לבצע צילום רחם בשלב זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו