מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אובדת עצות, אשמח לתשובהKe24/09/2015
שלום רב, מצטערת מראש על האורך-זה בכדיי שיהיה מידע יותר מפורט.
אני בת 24 מנסים להקלט להריון כשנה וחצי.
בדיקת זרע של בעלי- מורפולוגיה 1%.
צילום רחם-״ לאחר הכנסת חומר ניגוד דרך צנתר רחמי הודגם רחם צורת משולש סמני תקין, בעל גבולות סדירים ללא פגמי מילוי. נצפתה חצוצרה ימנית עדינה לכל אורכה go פיזור של ח״נ לחלל. חצוצרה שמאלית נצפתה מורחבת בצורה סקולרית ללא עדות לפיזור של חומר ניגוד״ לאחר הבדיקה קיבלתי אנטיביוטיקה דוקסילין לחמישה ימים.
מטופלת בתת פעילות של בלוטת התריס. פרופיל הורמונלי תקין.
הרופא המטפל יוכל לקבל אותי רק אחרי החג ונשארתי עם המון שאלות.
מה אומרת ההבחנה של הצילום? הבנתי שחצוצרה אחת חסומה?
מה הן דרכי הטיפול?
איזה טיפול פוריות מומלץ במקרה כזה, בשילוב מורפולוגיות זרע נמוכה?
האם ייתכן הריון ספונטני? האם אצטרך לקבל טיפול הורמונלי?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובדת עצות, אשמח לתשובה - תגובה
פרופ` דוד בידר24/09/2015קודם כל תמיד יכול להיות הריון ספונטני.
בשלב זה נראה כי יש בעיה בחצוצרות ועל כן צריך לראות את צילום הרחם כדי להחליט.
בשלב זה מריך כנראה לעשות הםריה חוץ גופית וצריך להחליט מה לעשות עם החצוצרה הנפוחה.
המורפולוגיה לא בעייתית:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה. אשמח לתשובה נוספת
Ke24/09/2015מה הן הדרכי טיפול המקובלות בחצוצרה מורחבת? בצילום שנעשה הרופאה הסבירה במעט שכנראה מדובר בדלקת ולכן נתנה לי אנטביוטיקה, השאלה שלי היא האם אחרי טיפול אנטיביוטי במקרה באמת של דלקת יכול להיות שיפור ואף החלמה בחצוצרה?
והאם בנסיבות המקרה מדלגים על הזרעה וישר הולכים להפריה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה. אשמח לתשובה נוספת - תגובה
פרופ` דוד בידר24/09/2015במקרה ומדובר באמת במצב שנקרא הידרוסלפינקס,אזי שתי החצוצרות עברו תהליך דלקתי בעבר וחצוצרה אחת הפכה למעין שק קטן עם נוזלים.וזאת הסיבה לאי הצלחה להרות.
במקרים האלה יש שנוהגים לכרות החצוצרה הדלקתית ויש שקודם עושים הפריה ואם לא הולך בשלושה מחזורים אז כורתים את החצוצרה.
אי אפשר לתקן בחזרה את החצוצרה.
לכן צריך להתרשם מהצילום ולהחליט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמורפולוגיה 1 לא בעייתית???
..24/09/2015בדיקת מורפולוגיה יכולה להיות שונה מסודר לבודק. ניתן להתגבר על מורפולוגיה נמוכה בעזרת הזרעה תוך רחמית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה
Ke25/09/2015אבל הבעיה העיקרית שלנו זו לא המורפולוגיה כפי שניתן להתרשם מההודעה הראשונה שלי. מקווים לטוב :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה - תגובה
פרופ` דוד בידר25/09/2015לאחרונה יש יותר ויותר כתיבה לגבי מורפולוגיה ואני ניתקל בבדיקות כאלה במספר מעבדות זרע.
מורפולוגיה כערך לא תקין בעוד שיתר הפרמטרים תקינים אינו מהווה בעיה של זרע ואילו הבדיקה הייתה נעשית במקום אחר התוצאות היו אחרות לגמרי.
יש להפסיק להחשיב מורפולוגיה כזו כאשר יתר הפרמטרים של הזרע טובות ולהגיע למסקנה שזו הבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה ד"ר יש עובדות
גל01/10/2015סליחה ד"ר אבל העובדות בשטח מראות שהמורפולוגיה מעכבת הריון בוודאות, בלי קשר למדדים האחרים שתקינים, זו עובדה ולא הנחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה ד"ר יש עובדות - תגובה
פרופ` דוד בידר01/10/2015בשטח שאני נמצא זה לא ככה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)