צילום רחם

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• צילום רחם
    שירה
    24/09/2015

שלום, אני אמורה לעבור צילום רחם, ממה שהבנתי זאת בדיקה לא נעימה בכלל, רציתי לדעת איך בדיוק מבצעים את הצילום? למה זה כואב כ״כ? אשמח לקצת עידוד מאוד חוששת בלשון המעטה..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צילום רחם

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היי

Ke
    25/09/2015

אין ממה לחשוש! האמת שעברתי את הבדיקה השבוע וגם אותי קצת הלחיצו(וקצת הלחצתי את עצמי) הליך פשוט מאוד שאורך לכל היותר 5 דק, עצה שלי-משכך כאבים שעה לפני ואת מסודרת :)
    המון בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צילום רחם - תגובה

ד''ר רונית מכטינגר
    25/09/2015

שירה שלום רב,
    אני מודעת לכך שנשים רבות חוששות מהבדיקה.
    הדיווחים באינטרנט הם ברובן של מטופלות שעברו חוויה שלילית, אך במרבית המקרים ניתן לעבור את הבדיקה בקלות.
    התהליך דומה לבדיקה גינקולוגית. המבוצעת תחת שיקוף של רנטגן כדי להדגים את מבנה הרחם, החצוצרות, המעבר בהן ופיזור החומר באגן, כדי לוודא שלא מדובר בבעיה מכנית ( חסימה של החצוצרות).
    בשונה מבדיקה גינקולוגית, מחדירים לרחם בעזרת צינורית נוזל, אותו ניתן לראות בעת ביצוע השיקוף.
    לעיתים הבדיקה מלווה בתחושת התכווצויות.
    ניתן לקחת משהו נגד כאב שעה או שעתיים טרם הבדיקה ( נורופן, אופטלגין וכו).
    בדרך כלל צילום רחם נמשך מספר דקות בלבד.
    יש גם אפשרות לעבור אותו בהרדמה כללית אם המטופלת חוששת במיוחד.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו