מורפולוגיה- שאלה לדוד בידר

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• מורפולוגיה- שאלה לדוד בידר
    דנה
    27/09/2015

לאחרונה התייחסת הרבה לעניין המורפולוגיה וברצוני להבין:
    עד כה מורפולוגיה תקינה נחשבה ל4 ומעלה, כיצד ייתכן שבמקרה של 1 אתה טוען שלא זו הסיבה??
    אני טופלתי אצל גדולי הרופאים (גם מהפורום) אצלי הכל תקין ולבעלי מורפולוגיה 2 ובכל זאת 5 הזרעות לא צלחו ובהפריה הראשונה נקלטתי אבל כל העוברים בוצעו איקסי..
    אבקש חידוד והסבר לעניין המורפולוגיה. זה שלכולם יש נמוך זה לא אומר שזה בסדר...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מורפולוגיה- שאלה לדוד בידר - תגובה

פרופ` דוד בידר
    27/09/2015

האם עשו לך גם הפריה ללא מיקרומניפולציה?
    היום רוב הבדיקות, לרוב בקופת חולים מכבי, נותנות תוצאות דל מורפולוגיה מתחת ל4%.
    ואז כאילו מצאו את הבעיה.
    במקום אחר, למשל באסותא, המורפולוגיה הייתה 20%.
    זה שאת הרית בהפריה לא אומר שהבעיה בזרע אלא יכולה להיות אני בדרך!, כמו בעיה בחצוצרות.
    אם היו עושים הפריה, בחלק מהביציות, ללא ICSI, והיו רואים הפריות יפות, אז הבעיה בדרך.
    אם יתר הפרמטרים של הזרע כמו ריכוז ותנועה היו טובים אז יהיה לך גם האיון ספונטני בעתיד.
    יש לי הרבה מאוד מטופלים שהרו עם מורפולוגיה נמוכה,רובם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מורפולוגיה- שאלה לדוד בידר - תגובה - תגובה

פרופ` דוד בידר
    27/09/2015

כלומר , יש חשיבות לראות בהפריה מה קורה כאשר זרע תקין עם מורפולוגיה 1% מפרה ביציות ללא ICSI,
    כאשר זרע כזה מפרה והעוברים בסדר אז הבעיה היא אחרת ולרוב זה בנתיב מהשחלה דרך החצוצרה....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו