שאלה לפרופ בידר

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שאלה לפרופ בידר
    אפרת
    19/10/2015

פרופ בידר שלום,
    שאלתי היא לגבי טיפולי פוריות וסרטן. ראיתי את התשובות הנחרצות שלך בפורום על אי קיום קשר בין הטיפולים להתפתחות מחלת הסרטן.
    אשמח לדעת על מה מבוססת קביעה זו, האם היא נשענת עם מחקרים שכללו גם נשים שעברו טיפולים והגיעו לגיל מבוגר?
    כי יש מצד שני לא מעט נשים החולות במחלה ומדווחות על זה שעברו טיפולי פוריות.
    גם לא מעט אונקולוגים מאמינים שיש קשר!
    אז איך זה שלאונקולוגים ולגיניקולוגים (מעולם הפוריות) יש דעות סותרות?
    האם יכול להיות שהגיניקולוגים פשוט לא חשופים לנשים שחלו מאחר והן לא חוזרות אליהם אלא לאונקולוגים?
    אשמח לשמוע עמדתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לפרופ בידר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לפרופ בידר - תגובה

פרופ` דוד בידר
    19/10/2015

רוב המחקרים שאני מכיר, ועשויים טוב , לא הראו שום קשר בין טיפולי פוריות וגידולים סרטניים שונים.
    אם באמת היה קשר משמעותי, הארצות המפותחות כמו אמריקה , קנדה ועוד היו מזמן עושות משהוא בעניין.
    ולניסיון שלי, של מספר רב של שנים, לא ראיתי במטופלות שלי לאורך שנים רבות קשר לכך ,ורוב הנשים שהיו מטופלות אצלי לא חלו בסרטן יותר מאחרות, ויש גם מאמרים הפוכים שטוענים שזה דוקא מגן מפני התפתחות הסרטן.
    בשלב זה אין מה לחשוש , וזאת לאחר שהייתי בכנסים רבים חשובים ששללו את העניין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרופ בידר - הבהרה בבקשה

אפרת
    19/10/2015

סליחה, אבל 2 דברים לא היו ברורים לי בתשובה:
    1 - מה הכוונה "רוב הנשים שהיו מטופלות אצלי לא חלו בסרטן יותר מאחרות"?
    הדגש הוא על המילה רוב, האם זאת אומרת שהיתה קבוצת נשים שחלתה יותר?
    2 - "בשלב זה אין מה לחשוש , וזאת לאחר שהייתי בכנסים רבים חשובים ששללו את העניין."
    מה הכוונה "בשלב זה"? ז"א המסקנות יכולות להשתנות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרופ בידר - הבהרה בבקשה - תגובה

פרופ` דוד בידר
    19/10/2015

1.מהכרותי את המטופלות ואת הנשים שמגיעות לטיפולים עקב סרטן אין יותר נשים שחלו בקרב מטופלות בהשוואה לאוכלוסיה הרגילה.
    2.עד כה אף אחד לא הוכיח קשר בין מחלת הסרטן לטיפולי פוריות באופן מובהק.
    יש עבודות שמראות שיש ״נטיה״ להתפתחות סרטן ויש עבודות שמראות שטיפולי פיריון דוקא מורידים סיכויים לחלות ,אך גם הפעם זה ״נטיה״ לכוון זה אך לא מוכח סטטיסטית.
    ככה שבשלב זה של המחקר אין שום קשר מוכח בין הטיפולים לסרטן.
    אני גם חושב שבאמת זה ככה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרופ בידר - מחקר חדש ומדאיג

אפרת
    07/11/2015

פרופ בידר שלום,
    אני עומדת להתחיל IVF בקרוב. מחקר שהתפרסם לפני כמה שבועות נורא מפחיד
    מראה שהסיכוי לחלות בסרטן שחלות אצל נשים שעברו IVF גדול ב 37%!
    בנוסף, בעקבות המחקר הבנתי שישקלו להמליץ לנשים שעברו טיפולים לעשות בדיקות תקופתיות לאיתור המחלה שזה בגדר "עליית מדרגה" כי מעולם לא הייתה המלצה כזו.
    האם אתה מכיר את המחקר הזה בצורתו המדעית? האם זה נכון שלנשים צעירות יותר סיכויי גדול יותר לפתח את המחלה כפי שמוזכר במאמר?
    אשמח לשמוע את דעתך כי מחקר כזה מפחיד אותי מאד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרופ בידר - מחקר חדש ומדאיג - תגובה

פרופ` דוד בידר
    08/11/2015

מידי פעם מתפרסמים מחקרים לגבי העניין הזה ומעוררים תהודה היות והם מפרסמים ממצאים כנגד עבודות אחרות שלא ראו שום הבדל.וללכת ״הפוך״ זה תמיד מעורר רעש.
    המחקרים האלה קשים לביצוע היות ובכל מדינה יש את העניין הגנטי והסביבתי.
    בישראל לא הוכח הדבר הזה .
    כאשר אני מדבר עם ידידי מארצות הברית , גם שם הם לא חושבים כך אחרת הייתה מזמן צעקה גדולה.
    אנחנו לא יודעים מדוע נוצר גידול שחלתי אך בחלקו יש קשר גנטי לשחלה ולשד.
    אני חושב שאין לך מה לחשוש, לפחות מנסיוני, אני לא ראיתי את התופעה במטופלות שלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו