הסרת חצוצרה

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• הסרת חצוצרה
    מור
    05/11/2015

לרופאים שלום,
    רציתי להתייעץ בנושא שעלה בזמן האחרון כאופציה שעלול לשפר את סיכויי להרות.
    חשוב לי קודם לציין שאני בת 23, בריאה לחלוטין, חוץ מחצוצרה שמאלית חסומה שהתגלתה לפני כשנה בצילום רחם. בנוסף לכך, לבעלי יש בעיית זרע, תנועתיות איטית, וחלק מהזרעונים אינם תקינים. עם זאת, התחלתי טיפולי הפריה. בטיפול הראשון נשאבו מגופי 12 ביציות, 6 הופרו והוקפאו- 3 החזרות ללא הצלחה. כרגע אני בטיפול השני, בו שאבו מגופי 15 ביציות, 11 הופרו,ו-7 הוקפאו, הוחזרו 2 עוברים טריים ללא הצלחה, כעת ניסו לגדל עובר אחד לבלסטוציסט ואכן הצליחו והרופא מעוניין להחזירן החודש.
    עם זאת, הוא טען כי במידה והחזרה זו לא תצליח, יש לשקול ניתוח להסרת החצוצרה החולה.
    למען האמת, אני נורא חוששת ודואגת מההשלכות של הניתוח. האם זה כן יעזור ויגביר את סיכויי להרות? האם זו באמת בעיה רצינית שצריך לטפל בה?
    האם זה עלול להביא לסיבוכים?
    אני מאוד דואגת וחוששת, אשמח לקבל תשובות בהקדם. וכמובן חשוב לי שתגידו לי מה דעתכם על הסטוריית הטיפולים שעברתי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הסרת חצוצרה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הסרת חצוצרה - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    06/11/2015

אם מדובר בחסימה הגורמת להצטברות נוזלים בחצורה,אזי כריתת החצוצרה מתבקשת על מנת להכפיל את סיכוייך להרות בטיפול IVF,ולהפחית את שיעור ההפלות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצרפת לך את הבדיקה

מור
    06/11/2015

תודה פרופ׳, אני מצרפת לך תוצאות הצילום הרחם שעשיתי בערך לפני כשנה. לצערי לא מצאתי את הצילום עצמו אלא רק את התוצאה בכתב.
    האם לאור זאת , לדעתך יש להוריד את החצוצרה השמאלית? הרופא אומר שהיא נפוחה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה

מור
    06/11/2015

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    07/11/2015

תוצאות הבדיקה מצביעות על הצטברות נוזלים בחצוצרה,לכן ההמלצה היא לכרות אותה לפני כל טיפול נוסף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו