שאלות לגבי כניסה להריון

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שאלות לגבי כניסה להריון
    מירי
    08/11/2015

שלום,
    בת 35, לפני 6 שנים נכנסתי להריון כתוצאה מ-IVF וילדתי את בני הבכור, לאחר שנתיים נכנסתי להריון ספונטני ללא טיפולים וילדתי בת, כיום בת 3.5.
    כשנה אני ובעלי מנסים באופן טבעי אך ללא הצלחה. הסיבה שבגינה הופננו בזמנו ל-IVF כיוון שהיתה לי חסימה דיסטלית בחצוצרה ימין והביוץ מדי חודש יתרחש משחלה ימינית, מה שגרם כמובן לחוסר יכולת להריון ספונטני. חייבת לציין שמחזור תמיד בזמן וכך גם הביוץ (נמדד בעזרת מקלוני ביוץ). היות ואני לא רוצה לחזור לטיפול IVF י ש לי מספר שאלות:
    1 האם ייתכן והחסימה בחצוצרה נפתחה ועקב כך הצלחתי להיכנס להריון ספונטני? האם אתה ממליץ לעשות שוב צילום רחם?
    2 במידה ואכן החצוצרה חסומה איזה אפשרות טיפול יש לי בכדי לפתור את הבעיה?
    3 האם ניתן לגרום לביוץ בצד שמאל או בשני הצדדים יחד?
    4 האם ממליץ להמשיך לנסות להיכנס להריון ספונטני?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלות לגבי כניסה להריון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלות לגבי כניסה להריון - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    09/11/2015

עובדה שאת מתקשה להיכנס להיריון כשנה מעידה חד משמעית על הצורך בביצוע הפריה חוץ גופית,הסיכוי שחסימה תיפתח נדירה,לעיתים בחסימה דיסטלית הגורמת להצטברות נוזלים בחצוצרה יש צורך בהסרת החצוצרה כמכשול היכנס להיריון גם בטיפול הפריה חוץ גופית,לא ניתן בשום דרך לכפות ביוץ על צד מסויים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

מירי
    09/11/2015

חייבת לציין שנותרו לי 7 עוברים מוקפאים שהוחזרו בחודשים האחרונים אך לא נקלעו לצערי. כל העוברים היו באיכות טובה.
    אני יודעת שניתן להיכנס להריון גם מחצוצרה אחת ועובדה שכך נכנסתי להריון עם בתי.
    האם ממליץ לבדוק שוב את החצוצרות? ניתן לבדוק דרך אולטראסאונד או רק צילום רחם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    09/11/2015

אכן אפשר להרות גם אם קיימת חצוצרה תפקודית אחת,אולם בפועל זה לא קורה למרות הניסיונות שלכם במשך שנה.
    לפיכך המלצותי הן:
    1.אם מדובר בהידרוסלפינגס-הצטברות נוזל בחצוצרה החסומה,יש לכרות אותה
    2.לפנות לטיפול הפריה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו