הבנת הפרוצדורה

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• הבנת הפרוצדורה
    קרן
    15/12/2015

שלום,
    עוד 4 חודשים אהיה בת 36, לצערי אני אפילו לא קרובה כעת לזוגיות וכן לצערי גם לא באמת מוכנה נפשית להפוך כבר כעת לאימא. עם זאת, חשובה לי מאוד האופציה הזו בהמשך וחשוב לי יותר מהכל שזה יהיה מביציות שלי, ואני אשמח להבין מהי הפרוצדורה במידה ואני רוצה להקפיא כעת ביציות?
    מאיפה מתחילים? איך עושים? איפה עושים? עלות וכו'...(או לפחות להבין איפה ניתן לברר את הדברים האלה).
    כמו כן, אשמח להבין האם ממליצים על הקפאת ביציות בהתחשב בסיטואציה שלי?
    כאמור, לצערי אין לי באמת ברירות, אבל הייתי שמחה לשמוע האם יש עוד אופציות או חידושים כיום..?
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הבנת הפרוצדורה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הבנת הפרוצדורה - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    16/12/2015

החוק מתיר הקפאת ביציות על רקע חברתי:
    הקפאה זו מותרת לנשים בנות 30 עד 41, והיא, כאמור, אינה ממומנת בידי המדינה או קופות החולים. כל מקפיאה יכולה לעבור עד ארבה מחזורי שאיבה ולצבור עד 20 ביציות קפואות. בביציות הקפואות ניתן להשתמש עד גיל 54.
    ביציות מתקלקלות ו"מזדקנות" במשך הזמן,ועם חלוף השנים,החל מגיל 31 כדאי להתחיל לחשוב על הקפאת ביציות,
    בגיל 35 השעון הביולוגי מתקתק בעוצמה רבה יותר, וגיל 37 נחשב כבר לגבולי מבחינת הקפאת ביציות. נכון שעל פי החוק ניתן להקפיא ביציות גם בגיל 41, אולם אין כל מחקר מדעי מוסמך שהצליח להראות הצלחה בהפרייה של ביציות שהוקפאו בגיל כזה.
    הטכניקה שבשימוש להקפאת ביציות לוקחת בחשבון שהביצית היא התא הגדול ביותר בגוף האדם, והיא מכילה כמות רבה של מים. הדבר מערים קשיים טכניים על הקפאתה, משום שהמים שבביצית נוטים להפוך לגבישי קרח - וכך שוברים והורסים את התא עצמו. בעבר השיטה שבה השתמשו הייתה "הקפאה איטית", והיא מנעה מגושי קרח להצטבר בתוך הביצית, בזכות איטיותו של התהליך. בסוף שנות ה-90 פותחה טכנולוגיית ה"דור השני" בהקפאת ביציות ועוברים: בטכניקת הוויטריפיקציה (vitrification) נעשה שימוש דווקא בהקפאה מהירה במיוחד - וכך גדל עוד יותר שיעור הביציות ששורדות את ההקפאה.

בהקפאה מהירה מגיעים לשיעור גבוה יותר של הישרדות ביציות לאחר הפשרה,למשל מ-10 מוקפאות שורדות כשמונה-תשע, מתוכן ניתן לבצע הפריות בכחמש-שש ביציות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו