כמה מעבדת הפוריות משחקת תפקיד

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• כמה מעבדת הפוריות משחקת תפקיד
    שרון
    26/12/2015

שלום, אני במחזור ivf רביעי, בת 40, בשאיבה האחרונה נשאבו 16 ביציות, הצליחו להפרות 9 ולהקפאה מתאימים רק 5 עוברים, אני מטופלת בבית חולים אלישע, ורציתי לדעת האם למעבדה יש חלק באחוזי ההפריה, זה יוצא פחות משליש.... זה נשמע לי ממש מעט....
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמה מעבדת הפוריות משחקת תפקיד - תגובה

פרופ` דוד בידר
    26/12/2015

המעבדה של אלישע היא טובה מאוד ולא נופלת באיכותה מאף מעבדה בארץ.
    העניין הוא גיל ביציות ולא מעבדה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ובכל זאת....

שרון
    26/12/2015

למה אני לא יכולה למצוא באינטרנט פרסום כמותי ואיכותי של אחוזי הצלחה של הפריה למעבדות...לכם הרופאים מביאים מספרים כאלה? הסיבה שהתעורר בי הספק הוא בגלל נטורפתית במרכז, שהלכתי אליה לפני כשנתיים, היא עבדה עם רופאים בעלי שם והיא היתה נחרצת שיש מעבדות טובות יותר שמצליחות להוציא יותר הפריות, היא גם ציינה שאלישע היא טובה אבל יש טובות יותר, אני פשוט בחרתי לפי הרופא ולא המעבדה

אני הייתי מצפה לטבלה שכוללת את החומרים שהשתמשו בהם להשריית הביוץ, כמות הביציות, איכות לפי מדד אחיד, כנל לגבי הזרע, ומספר ההפריות, מספר העוברים ביום השלישי ושוב איכותם וכן גם גיל....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ובכל זאת.... - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    26/12/2015

הפרמטרים החשובים ביותר בקביעת איכות הביציות ההפריה ,איכות העוברים, ההשתרשות ההריונות, ולידות ילד חי הינם בראש ובראשונה גיל האישה, הרזרבה השחלתית שלה, הרקע הרפואי שלה ,הרופא המטפל, פרוטוקול הטיפול הנבחר לפי נתוני האישה והגבר(איכות הזרע-מורפולוגיה-מיעוט שברים ב-DNA של הזרע), ולבסוף איכות המעבדה והביולוגית במיוחד אם נעשית הפריית ICSI -לפי סדר הדברים שציינתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ובכל זאת.... - תגובה

פרופ` דוד בידר
    26/12/2015

הנטורופתית, בלשון המעטה, לא מבינה כלום במעבדות ורפואה העוסקת בפיריון.
    היא עובדת רק בפרסום רופאים ״בעלי שם״.
    אני מכיר אישית את הרופאים העובדים באלישע והם הטובים שיש.
    יש במשרד הבריאות נתונים סטטיסטיים של המעבדות, אך לא תלמדי כלום מתוצאות אלו כי יש בעיה בדווחים השונים.
    את יכולה לנסות במקום אחר ואז תביני שאין דבר כזה, מקום טוב יותר או רופאים יותר מוצלחים.
    עניין העוברים תלוי בגיל האישה ולא במעבדה.
    מציע לך ללכת בדרכו של הרופא שבו את מאמינה ולא לנטורופתית ש״עובדת״ עם רופאים.
    אם זה היה כל כך טוב אז מדוע באף מקום שבו אני עובד לא עובדים ״יחד״ עם נטורופתית?
    בכל אופן מאחלים לך הצלחה בכל מקום שתביאי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לשניכם

שרון
    27/12/2015

אני רוצה להוסיף שגם הצוות הרפואי והמזכירות באלישע הם מקסימים ורגישים ותמיד נעים לי לבוא לשם, לכל פעולה שנדרשת.
    המעבדה זה פשוט היה נעלם בשבילי (וכנראה גם יישאר), ופשוט הספק הזה שנשתל בי קינן....
    תודה על המענה המפורט והחיזוק בסופו של יום אני מאמינה שכאדם בריא גם אם קשיש מבחינת הפוריות ;) יש בי את המטען הגנטי לייצר את הילד שלי, פשוט עוד לא הוגרל הזוכה המאושר והחסידה מתעכבת בקריסמס סייל,

יום טוב ותודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לשניכם - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    27/12/2015

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו