מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לגבי הפלות חוזרותלוני10/01/2016
שלום,
ידוע שרוב ההפלות בגיל מאוחר מתרחשות כתוצאה מהפרעות כרומוזומליות בעובר. יש לי לגבי זה שתי שאלות:
א. במקרים האלה האם איכות הביציות/העוברים הוא גורם מכריע? אני שואלת כי אני סובלת מהפלות חוזרות וכל הבדיקות בנושא ההפלות תקינות. הרופא שלי אומר שזה בגלל הגיל ואני רוצה להבין את תשובתו. העוברים שמוחזרים לי הם עוברים יפים בני 8 תאים, ולמרות זאת נופלים. האם ההפרעות הללו קורות למרות איכות העוברים? זה קשור בכלל? מה זאת אומרת בגלל הגיל?
ב. אם הפלה אכן התרחשה בגלל הפרעה כרומוזומלית יהיה נכון לומר ששליחת התוכן ההריוני לפתולוגיה מיותר? שכן ממילא יגידו שהוא אינו תקין?
אשמח לתשובות בשפה פשוטה לשאלות , כדי שאוכל להבין....תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לגבי הפלות חוזרות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/01/2016הסיכוי להפרעות כרומוזומליות בביציות עם העלייה בגיל האישה הינן מהותיות ולכן יכולים להתקבל עוברים במראה מורפולוגי תקין אולם עם מבנה כרומוזומלי פגום המקדילים את שיעור ההיריונות המסתיימים בהפלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך השאלה
לוני11/01/2016התחלתי את טיפולי הפוריות בגיל 39, והיום, אחרי 4 הפלות חוזרות, שככל הנראה קרו מאי תקינות כרומוזומלית, אני אותותו בת 41. עושה רושם שליפול על ביצית שתניב עובר תקין כרומוזומלית זה כמו לוטו בעצם בגיל הזה, זה עניין של מזל, לא? ואם כן אז יכול להיות מצב שיהיו לי עוד הרבה הפלות בשנים הקרובות עד שאאבד את איכות ביציותיי לגמרי ואצטרך לשקול תרומת ביצית? אתה שומע הרבה על מקרים כאלו של חוסר מזל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך השאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/01/2016אם לא נמצאה כל סיבה אחרת להפלות יתכן ובדיקה גנטית טרום השרשתית של העוברים עשויה למנוע הפלה חוזרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך השאלה
לוני11/01/2016האם בדיקה זו היא חד משמעית לשני הכוונים? כלומר אם היא מצביעה על תקינות העובר אז הוא בטוח לא יפול ואם היא מצביעה על אי תקינות הוא בטוח יפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך השאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/01/2016הסבירות לכך הינה כבוה ביותר
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)