לפרופ' בידר

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• לפרופ' בידר
    לירון
    21/01/2016

פרופ' בידר שלון

אודה לך עם תסביר לי כאשר עושים הפרייה ושואבים ביציות בודקים את הטובות והן מופרות ומחזרים לרחם לפי הבנתי.

עם בדקו ביציות במעבדה ולקחו את הטובות ביותר והתפתחו מצויין אז מדוע יכול להיות הריון כימי שלא התפתח עקב עובר פגום כאשר נבדקו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לפרופ' בידר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לפרופ' בידר - תגובה

פרופ` דוד בידר
    22/01/2016

צריך להבין את תהליך ההפריה.
    אם למשל תתנדב אישה צעירה שיש לה יחד בהריון רגיל, לעשות הריון בהפריה, אזי אם ישאבו, למשל, 10 ביציות , ,בערך 8 יופרו.
    מתוך ה8 שהופרו יתפתחו כ 5 עוברים שנראים טוב ו 3 פחות טוב.
    כאשר יחזירו לה 2 עוברים טובים אזי הסיכויים לקליטה והריון הם 45%.
    מדוע זה לא 100%?
    כי עניין הקליטה וההריון הם עניין של סיכויים ואם לא נקלטה אזי משהוא במבנה העוברי לא היה תקין למרות שהעוברים נראו טובים.
    גם בקיום יחסים הסיכויים להריון כל חודש נעים סביב 45-50%.
    לכן הסיכויים של עוברים טובים, הנראים בעין, עדיין לא מבטיחים שהעובר באמת לא פגום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לפרופ' בידר

לירון
    22/01/2016

פרופ' בידר , תודה על ההסבר .

אני לאחר הריון כימי ועכשיו אני מבינה מההסבר שלך שכאשר יש הריון כימי זה כתוצאה מעובר פגום והגוף מזהה זאת מהר ומתרחשת הפלה טבעית

אז מדוע יש מקרים שבבטא מוכפלת בצורה תקינה ובשבועות מתקדמים פתאום מגלים שאין דופק או במקרים מסויימים צריך לעשות הפסקת הריון עקב עובר לא תקין.

מדוע במקרים הללו ההריון לא מסתיים כבר בהתחלה שבועיים 3 לאחר הביוץ?

אני שואלת כי אני עברתי 3 הריונות כימיים שהסתיימו על ההתחלה והריון אחד תקין
    ולמישהי שאני מכירה ההריון המשיך אך התגלה בשקיפות עורפית כי העובר לא תקין והיה צורך בהפסקת הריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לפרופ' בידר - תגובה

פרופ` דוד בידר
    22/01/2016

זה שהבטא מכפילה עדיין לא מבטיח הריון תקין.
    גם בהריון לא תקין הבטא יכולה להכפיל את עצמה.
    אם יש הפלות רצופות זה לא בגלל העובר אלא בעיה הקשורה ברחם או באם וצריך לנסות לעלות על הבעיה,.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו