מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בדיקת שק הריון בשבוע החמישי להריוןירדן26/01/2016
שלום,
אני בשבוע החמישי להריון.
ממש לפני שבוע בדקתי בטא לראשונה (ביום ה-13 להחזרת שני עוברים) והיא יצאה 500. יומיים לאחר מכן הבטא יצאה 1544.
הרופא שלי אמר שאין צורך יותר לבדוק הכפלות ונתן לי הפנייה לאולטרסאונד לשם בדיקת שקי הריון.
הבדיקה הייתה היום (5 ימים בלבד לאחר בדיקת ההכפלה), נצפה שק, ולמרות שהרופא שעשה לי את האולטרסאונד אמר שבאתי מוקדם מידי לבדיקת שקים ושקשה לראות את תוצאות הבדיקה, כשהגעתי הביתה ראיתי שהוא רשם בסיכום שנצפה עובר אחד.
1. האם לדעתכם נרשם שנצפה עובר אחד מתוך הנחה שאם יש שק אחד אז יש עובר אחד או שזה אומר שאם הרופא כתב עובר אחד אז הוא בהכרח ראה עובר אחד?
2. נתבקשתי לחזור לבדיקה שוב בשבוע הבא. האם ייתכן מצב שלפתע יראו עוד שק או שאם ראו כעת שק אחד אז זה יישאר בהכרח שק אחד?
אודה לתשובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד שאלה
ירדן27/01/2016זה נורמלי שבשבוע כזה לא רואים עדיין שק חלמון ושלא נצפה קוטב עוברי (שהרי אם לא נצפה קוטב עוברי איך נרופא יכל לכתוב בסיכום "מספר עוברים: 1")?
בעצם נראה רק שק הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בדיקת שק הריון בשבוע החמישי להריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/01/20161.שק אחד פירושו היריון יחידני
2.בעוד שבוע צפוי זיהוי של דופק עוברי, בהחלט קיימת אפשרות קטנה של הופעת שק היריון נוסף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, אך לא השבת לשאלה השנייה
ירדן27/01/2016שאלתי לגבי שק החלמון שטרם נצפה וגם לגבי הקוטב העוברי שלא נצפה.
כיצד ייתכן שהרופא רשם שיש עובר אחד אם לא נצפה קוטב עוברי?
האם זה הגיוני שאין עדיין שק חלמון בשבוע החמישי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)