הפרעות כרומוזומליות בבציות בגיל מבוגר

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• הפרעות כרומוזומליות בבציות בגיל מבוגר
    לוני
    30/01/2016

שלום,
    אני בת 41 ללא ילדים, סובלת מהפלות חוזרות על רקע הפרעות כרומוזומליות שמתרחשות בעוברים ככל הנראה בגלל ביציות לא תקינות, מכיוון שלא נמצאו סיבות אחרות להפלות. רציתי לדעת האם במחזור שאיבה אחד יכולות להיות ביציות לא תקינות ולעומתן ביציות שיניבו הריון תקין?
    אחדד את השאלה: במחזור השאיבה האחרון הופרו 5 ביציות, 3 עוברים טריים הוחזרו, אחד נקלט והיתה לי הפלה בשבוע מוקדם, ושני עוברים הוקפאו ויוחזרו בקרוב. השאלה שלי לגביהם, הם יש סיכוי שבמידה ויקלטו הן לא יפלו כמו הקודמות מאותה שאיבה ויש להן סיכוי להצליח? אני שואלת כי לפי מה שאני מבינה השינויים הכרומוזומליים שמתרחשים בשבועות הראשונים בעוברים ו"מפילים" אותם נגזרים מהתקינות של הביציות שנשאבו...לא כן?
    אשמח לתשובה , תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעות כרומוזומליות בבציות בגיל מבוגר - תגובה

פרופ` דוד בידר
    31/01/2016

כל מה שאת כותבת זה לא ברור.
    אם מצאו לך בעיה בכרומוזומים שלך שבגלל זה נגרמות ההפלות אז העוברים יפלו תמיד.
    אם ״מישהוא״ אמר לך שההפלות זה בגלל כרומוזומים בלי שנבדקת אז זה לא קיים דבר כזה ויש לחפש סיבה אחרת להפלות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו