לחץ דם נמוך בהריון וחוסר התפתחות

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• לחץ דם נמוך בהריון וחוסר התפתחות
    מיקה
    05/02/2016

שלום
    בשבוע 30 אושפזתי עקב דימום מאד מאסיבי (ירידה של המוגלובין מ - 11 ל - 9). נאמר לי שהסיבה היא שיליה שמאד קרובה לפתח ונמוכה (לא מוגדרת כשילית פתח). קיבלתי מהרופא פרסולט 3 פעמים ביום כדי לעצור את הצירים התכופים (שלטענת הרופאים הובילו לדימום).
    מאז, בכל מעקב אצל הרופא מתגלה בעיה במשקל העוברית. מאחוזון 25 היא ירדה לאחוזון 9 ובדיקה נוספת בשבוע 33 נראה שאין שיפור. בשבוע הבא יש בדיקה נוספת לפני שיוחלט האם ליילד אותי לפני הזמן בגלל האטה בהתפתחות שלה.
    יש לציין שמתחילת ההריון עליתי רק 3 קילו בינתיים... אף אחד לא יודע לומר אם יש קשר.
    היום פתאום התחלתי לקרוא על הנושא של לחץ דם. הלחץ דם שלי תמיד היה נמוך אבל עכשין עם הפרסולט והעובדה שאני בשמירת הריון הוא מגיע למצבים של 74/45.
    אני יודעת שזה מאד נמוך וקראתי שזה יכול להוביל לבעיה באספקה של מזון וחמצן לעובר.
    האם זה נכון??? אני רוצה להפסיק את הפרסולט כי אני פוחדת שזו הסיבה הלא ידועה לחוסר ההתפתחות שלה.
    לפני שבוע רופא סקירה בדק שיש זרימת דם תקינה מהשיליה - האם זה שולל את התיאוריה שלי או שעדיין היא הגיונית כי לחץ הדם יורד בשעות מסוימות של היום ואז היא לא מקבלת מה שהיא צריכה?

אשמח לתשובה כי אני מאד לחוצה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היי מיקה

לירון
    06/02/2016

מיקה שלום

אותו לי היה בהריון קודם דימום מסיבי עקב שלייה נמוכה לא הוגדרה כפתח ודווקא בהריון בסיכון נתנו לי פרסולט בכדי שלא יהיה צירים שזה מה שמביא לפעילות רחמית ואז מתחיל דימום.

הפרסולט עצר לי את הדימום ולא היו צירים עד שבוע 37 ואז ילדתי בקיסרי עקב דימום שחזר.

גם הילדה שלי לא גדלה משבוע 32 וזה למעשה התגלה בלידה וכל הזמן אמרתי זאת הרגשתי שהבטן פשוט לא גודלת יותר וזה ככל הנראה קשור לדימום. ולמיקום השלייה.

ממליצה לך להיות מאוד עירנית לגבי דימום בשבועות האלה אני כבר בשבועות האלה הייתי תחת השגחה של הריון בסיכון גבוה.

בגלל הפרסולט קיבלתי מתנה 5 שבועות משבוע 32 עד 37

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי לירון

מיקה
    06/02/2016

תודה על המענה.
    הייתי שמחה לשמוע ממך... לחוצה מאד.
    אפשר את המייל שלך ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ דם נמוך בהריון וחוסר התפתחות - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    06/02/2016

לחץ הדם הנמוך אינו הרקע לבעיה שלך,הטיפול התרופתי בהחלט יכול להיות גורם שמפחית את לחץ הדם,בכל מקרה ראוי שהמקרה ידון מול כל הנתונים והבדיקות שעשית על מנת להכריע על אופן ניהול המשך ההיריון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם

מיקה
    06/02/2016

1. האם הכוונה שהלחץ הדם הנמוך הוא לא הסיבה להאטת הגדילה?
    2. האם מקום השיליה יכול להיות הגורם לכך, למרות שהזרימות תקינות?
    3. בהנחה שהאטת הגדילה נמשכת האם המחשבה היא בד"כ ליילד ב 37 או כבר עכשיו בשבוע 34?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה אומר

מיקה
    07/02/2016

לאחר שהפסקתי את הפרסולט, לחץ הדם במנוחה נמדד 83/52 ואני רוב הזמן במנוחה בגלל השמירה. אני רק מנסה להבין האם ללחץ דם נמוך יש השלכה על גדילת העובר כפי שקראתי. ..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו