Trans-Mural

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• Trans-Mural
    הילה
    07/02/2016

שלום רב,
    בת 39, ברקע Radical Trachelectomy ובעקבותיו סטנוזיס של הצוואר (בוצעו כבר 7 היסטרוסקופיות ניתוחיות להרחבת פתח)
    לאחר 3 מחזורי שאיבה באיכילוב בהם נשאבו , 8, 11, 14 ביציות וונוצרו בהתאמה 4, 7, 7 עוברים- שהוחזרו דרך גדם הצוואר (מה שכרוך בכל פעם בכאבים עזים בגלל הצרות הפתח) והיה רק הריון כימי פעם אחת, החלטתי לבדוק אפשרות אחרת לטיפול.

הלכתי לייעוץ פרטי, הומלץ לי על החזרת עוברים בשיטת TRANS MURAL.

הבנתי כי מדובר בשיטה יחסית חדשה (לא מצאתי כמעט מאמרים בנושא).

האם הנכם יודעים משהו על סיכויי הצלחה בשיטה זו? האם גבוהים יותר או נמוכים יותר משיטה רגילהב ובכלל מה דעתכם על שיטה זו?.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    Trans-Mural

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• Trans-Mural - תגובה

פרופ` דוד בידר
    07/02/2016

קיימת שיטה כזו אלא שלרוב אין הריונות.
    לי לא היה אף הריון.
    יש רופאים שממליצים על פעולה זו כי אין פתרון אחר,לא בטוח שיש הריונות אך אלו שהמליצו יגידו שהיה להם.
    עקב הספרות על הצלחות הריונות ברחם כמו שלך ,לאחר הניתוח כמו שעברת ,הייתי ממליץ לך על פונדקאות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Trans- Mural

הילה
    08/02/2016

ד״ר בידר, בהמשך לתגובתך, אשמח לדעת מה זה אומר ברחם כמו שלך? שכן רירית הרחם תקינה (מגיעה ל 8 מ״מ). גם באיכילוב כשטיפלתי סבורים שניתן להשיג הריון (ואף היה הריון כימי)
    כן אשמח לדעת מה זה אומר שאתה לא השגת הריונות? האם ניסית את השיטה ולכן אינך ממליץ עליה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Trans- Mural - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    08/02/2016

להלן מאמר בהשגת היריון במקרה דומה באמצעות הליך החזרה באופן שהוצע לך,לי אישית היה היריון באופן דומה במקרה של כשלון חוזר בעקבות רירית רחם דקה בהשתלת העוברים באורח תת רירי דרך שריר הרחם.
    Successful twin delivery following transmyometrial embryo transfer in a patient with a false uterine cavity.
    Muñoz M, et al. Reprod Biomed Online. 2014.
    Show full citation
    Abstract
    A successful pregnancy is the greatest goal for reproductive medicine. The probability that pregnancy occurs during a cycle of assisted reproduction is a function of multiple factors, of which embryo transfer is one of the most critical steps in these treatments. This article reports a case of successful pregnancy and twin delivery by transmyometrial embryo transfer after IVF in a woman with a neocavity parallel to the uterine cavity, which prevented the transfer of embryos to the correct place. The patient first went to another fertility centre where embryo transfer was impossible to perform because the cervix could not be canalized. Subsequently in this study clinic, after considering the difficulty of inserting a catheter into the endometrial cavity, a trial transfer was performed, which discovered a false route parallel to endometrial cavity. Following a first cycle in which conventional transcervical embryo transfer was performed, a transmyometrial embryo transfer was carried out and the patient became pregnant with twins. In cases where transcervical embryo transfer is very difficult or impossible to perform, the value of transmyometrial transfer is self-evident.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Trans- Mural

הילה
    08/02/2016

פרופסור אשכנזי,

קראתי את המאמר ואני מודה לך מאוד!

דווקא רירית הרחם שלי תקינה לחלוטין, הטיפול הוצע לי בשל הסרת צוואר הרחם בעקבות סרטן צוואר הרחם, ראיתי שהמאמר מתייחס גם למקרים בהם יש קושי בהחזרה דרך פתח הצוואר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Trans- Mural - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    08/02/2016

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Trans- Mural - תגובה

פרופ` דוד בידר
    08/02/2016

הבעיה בשיטה זו , שהסיכויים להרות הם אפסיים ולכן השיטה הופסקה וכמעט שאין משתמשים בה.
    כמובן כאשר את פונה לרופא שיודע שזה הפיתרון היחיד אזי הוא ימליץ לך על הפעולה , ואז את מקבלת זעק של תקוה ומרוצה מאוד שמישהוא נתן לך פיתרון ״ מפתיע״,אך לדעתי לא תהרי בשיטה זו.
    הבעיה היותר בעייתית היא ביצוע כריתת הצואר.
    לרוב בנשים כמוך ההריון לא יתפתח וקשה יהיה להגיע לתוצאה של לידת ילוד בריא.
    מנסיוני וניסיון הספרות העולמית עדיף לך לעשות פונדקאות.
    בכל אופן את יכולה לנסות עצות של אחרים , אך זוהי דעתי, ותודיעי בסוף מה קרה ומה איתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Trans mural

הילה
    08/02/2016

היי פרופסור בידר,
    מתקשה להבין מדוע בנשים כמוני רוב הסיכויים שההריון לא יתפתח? הרי מטרת הניתוח מלכתחילה היא שימור האפשרות להרות, לכן לא כרתו את הרחם. אגב, בהיותי סקרנית קראתי אין ספור מחקרים בנושא. מהמעט שידוע לי דווקא הושגו הריונות.
    מקווה שזה גם יהיה המצב שלי. כפי שאתה יודע הליך הפונדקאות מעבר להיותו מאוד מאוד יקר הינו גם מורכב, בסך הכל עברתי שלושה מחזורים וכאמור הריון כימי אחד. תגובה שחלתית טובה ורירית יפה בכל פעם.
    אם אני מבינה אותך נכון הרי שמלכתחילה אינך ממליץ לעבור טיפולים שכן הסיכויים נמוכים, אם כן מה מטרת שימור הרחם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Trans mural - תגובה

פרופ` דוד בידר
    09/02/2016

נכון שמטרת השארת הרחם זה על מנת להרות ,אך הספרות שאני מכיר היא קצת אחרת.
    אני לא אומר שלא כדאי לנסות אך מנסיוני רוב הנשים עם ניתוח כמו שלך מגיעות לפונדקאות היות ורוב הניסיונות להשיג הריון שמתפתח באופן תקין ומוצלח הם קטנים.
    תגבילי את עצמך למספר טיפולים ונכון שאין ברירה אלא לעשות דברים שסך הסיכויים שלהם נמוך ביותר.
    תודיע בסופו של דבר מה החלטת ומה יצא בסוף ,ואם תצטרכי עזרה בפונדקאות תודיע לי, אם תחליטי בסוף שאין מנוס.
    אנחנו, הרופאים המחזירים עוברים, נתקלים במקרים כמו שלך אך טכניקת האינטרהמורל נזנחה עקב חוסר תוצאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Trans mural

טלי
    19/04/2016

היי, הילה
    היום עברתי החזרה בשיטה שאת מתארת. הייתי רוצה לשוחח איתך אם לא אכפת לך. איך אפשר ליצור איתך קשר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלחי לי פרטי קשר ואצור עימך קשר

הילה
    20/04/2016

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלחי לי פרטי קשר ואצור עימך קשר - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    20/04/2016

חזקה על כל מי שמשתמש בשיטה הזו שניסה את השיטות האלטרנטיביות ובכלל זה גם אפשרות ל-ZIFT -החזרת עוברים לחצוצרות,אולם בהעדר ברירה אחרת בהחלט יש מקום לשקול את האפשרות,וכאמור מושגים הריונות גם בשיטה זו(ראה את המאמר המצוטט)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפרופסור אשכנזי

הילה
    20/04/2016

היי,
    אני זוכרת את המאמר שהעלת בזמנו והוא מאוד עודד אותי.
    אם אתה זוכר אני עם רקע של Radical Trachelectomy
    ומאוד ״התבאסתי״ בזמנו לקרוא כאן תגובות (ומכבדת את כל הכותבים) שעם רחם כמו שלי סיכויי להרות אינם טובים.
    אז רק עדכון שבסופו של דבר עשיתי החזרה בהרדמה דרך הפתח שנותר ולא בשיטת טראנס מורל (פשוט כי לא היה צורך), ולפניי יומיים נצפה דופק (התחלתי היום שבוע שביעי)
    מקווה שהכל יהיה תקין, אבל בכל מקרה רציתי להודות לך. קראתי פה המון תגובות שלך ולפעמים הגישה היותר אופטימית בהן מאוד מעודדת.
    חג שמח!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרגש ביותר בחיים הכל יכול לקרות

לירון
    20/04/2016

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יצירת קשר - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    21/04/2016

מזל טוב,מעודד ביותר,ומוכיח שהנחישות משתלמת ויש להתמיד במטרה ולא לאבד תקווה,הניסיון רב השנים שלי לימד אותי דבר אחד בהקשר לסיכויים never say never

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Trans mural - תגובה

פרופ` דוד בידר
    21/04/2016

תודיעי לנו איך מתקדם ההריון שלך!! בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו