מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כשלונות חוזרים בנסיונות להשגת הריון שנייעל10/02/2016
שלום,
אני בת 33, אמא לתאומים שנולדו מהחזרה מס' 4, כאשר גם ב-3 מתוך ההחזרות שקדמו להחזרה המוצלחת היו 2 הריונות, אחד כימי ובשני הפלה מוקדמת. לפני ההריון התקין עברתי בירור הפלות חוזרות שהיה תקין חוץ מאשר היפוך בכרומוזום 9 בקריוטיפ של בעלי. נרשם בתשובה שהממצא חסר משמעות קלינית.
כיום אני מנסה שוב להרות כבר מזה כשנה וחצי. אנחנו עושים IVF בגלל בעיית זרע (OTA), הבירור שלי נמצא תקין אבל בשנה וחצי האלה החלו גם אצלי שיבושים במחזור ולעתים נדרש טיפול בפרוברה או גלולות כדי להביא אותו מה שלא היה מעולם קודם לכן, ובבדיקות של תחילת המחזור ה-LH נוטה להיות גבולי או מעט גבוה.
עברתי כבר 8 החזרות במסגרת נסיונות לילד שלישי, בראשונה ובאחרונה היו הריונות כימיים וביתר בטא שלילי. 4 היו של טריים, פעמיים אף של בלסטוציסטים, ו-4 של מוקפאים יום 3. באחת ההחזרות של בלסטוציסטים עשינו פיפל לפני. בכל פעם עשינו מיון זרע בברטוב או mfc. עברתי פעמיים היסטרוסקופיה וצילום רחם, בדקתי רמת TSH. הכל נמצא תקין.
אני אובדת עצות, לא מבינה למה אני לא מצליחה להרות, במיוחד אחרי ההצלחה היחסית מהירה בפעם הקודמת.
האם יש משהו נוסף שאני צריכה לברר או לעשות או פשוט להמשיך לנסות? האם זה יכול להיות קשור לקריוטיפ של בעלי? האם השינויים שחלו אצלי במחזור עשויים להסביר את הקושי הפעם?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
יעל11/02/2016כדי לקבל תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מקפיצה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/02/2016מתקבל הרושם שעברת את כל הבירור הנדרש ונעשים כל הפעולות הדרושות על מנת לסייע לך להרות, אולי כדאי גם לבדוק את מצב החצוצרות שלך בחשש לאשפרות שהן חסומות עם נוזל המפריע להליך ההשתרשות, דבר המצריך ביצוע צילום רחם לשלילת הידרוסלפינגס אפשרי-במצב כזה נאלצים לכרות את החצוצרה החולה על מנת לסייע לך להרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם צילום רחם כבר עשיתי
יעל11/02/2016תודה רבה על התשובה, עשיתי גם את זה ונמצא תקין. אז פשוט להמשיך לנסות? עלתה אפשרות של PGS, האם יש טעם? הבנתי שזה כרוך בהוצאה כספית משמעותית מעבר לזה שזה לא נעשה בבתי חולים באזורי. האם עצם העובדה שכבר הצלחתי להרות וללדת בעבר משפרת את הסיכוים או שחסרת משמעות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
גם צילום רחם כבר עשיתי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/02/2016העובדה שהרית בעבר מחזקת את הטיעון שיש לך סיכוי סביר לחזור על ההליך שיסתיים בהצלחה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)