שאלה לגבי היסטרוסקופיה ניתוחית

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי היסטרוסקופיה ניתוחית
    נינה
    16/02/2016

שלום, אשמח לדעת הרופאים,
    אני בטיפולים כבר שלוש שנים. בתחילת הדרך עשיתי היסטרוסקופיה שיצאה תקינה. מאז עברו הרבה דברים אבל לא הושג הריון, למעט הריון כימי אחד. לאחרונה עברתי לרופא חדש שערך בעצמו היסטרוסקופיה ומצע מחיצה עבה של 30 אחוז בחלק אחורי של הרחם. לדבריו זה לא מה שמונע הריון אבל בכל זאת המליץ להסירה, בהתחשב בכך שהרירית די צנועה בדכ- כ7 ממ ולפעמים זקוקה לחיזוק הורמונלי, בהתחשב שלא הושג עדיין הריון. לטענתו זה יכול להגדיל את חלל הרחם ולהגביר סיכוי להשתרשות.
    אני חוששת מהפעולה הפולשנית ואשמח לשמוע את דעתכם,
    האם תהליך החשיבה הגיוני?
    מה הסכונים בפעולה?
    האם ידוע כי משפרת סיכויים?
    תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי היסטרוסקופיה ניתוחית - תגובה

פרופ` דוד בידר
    16/02/2016

יש חילוקי דעות בעניין וזה מוזר שאחד ראה ושני לא ראה.
    לא הייתי ממליץ על כריתת המחיצה בשלב זה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם לי קרה מקרה דומה

שיר
    17/02/2016

עברתי 4 מחזורי ivf ורק לקראת הטיפול החמישי הרופא הפנה אותי לעשות היסטרוסקופיה בדיקה לא נעימה אבל נסבלת וגילו שיש לי מחיצה בגודל רבע הרחם עשיתי את הניתוח הוא לא מסובך וההחלמה היא מהירה הרופא מיהר לעשות לי טיפול בחודש לאחר מכן וכמובן שללא הצלחה הפצע עוד לא הגליד מהניתוח חודש לאחר מכן עשיתי טיפול נוסף ונקלט הריון ! זה ההריון הראשון שנקלט במהלך הטיפולים האלה ! אמנם נעלם מהרחם בשבוע 5 אבל זה נתן לי תקווה ! אני לא רופאה אבל מהגיון של מטופלת אני חושבת שכל מה שיכול אפילו באחוז נמוך להפריע לעובר להשתרש הייתי ממליצה לטפל ולמנוע עד כמה שאפשר את מה שיכול להיות ויפריע לכל התהליך הזה! שיהיה לך בהצלחה בהמשך הטיפולים ומאחלת לך הריון מהיר וטוב ולידת ילד בריא ושלם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם לי קרה מקרה דומה - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    18/02/2016

בנסיבות של כישלון חוזר להרות ובנוכחות מחיצה בהחלט יש מקום לבצע פעולה להסרת המחיצה כדי לשפר את הסיכוי להרות בטווח הקצר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפרופ אשכנזי

נינה
    20/02/2016

המלצת שלאחר כשלונות חוזרים כדאי להסיר את המחיצה.
    ראו בהיסטרו מחיצה רחבה 30% מהחלל בעובי 1 ס"מ כשהפונדוס רחוק מהקיר החיצוני 1.5 ס"מ.
    אני לא ממש מבינה, אבל הנתונים האלו עוזרים להחליט אם להסיר או לא? אני חוששת לגרום נזק בפעולה הזו.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפי הבנתי הניתוח לא מסובך בכלל

שיר
    21/02/2016

מכניסים את הצינורית עם סכין קטן חותכים את המחיצה שואבים וזהו! הבנתי שזה לוקח בערך 20 דק אני אחרי שעתיים הלכתי הבייתה.. דימום קל וזהו !מאחלת לך בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

נינה
    21/02/2016

כן, זהו?...אני חוששת יותר מדי? תודה על ההרגעה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה - תגובה

פרופ` דוד בידר
    21/02/2016

מחיצה גורמת להפלות ולא לכשלונות רצופים של אי קליטה.
    יש גם נזקים בביצוע הפעולה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה

נינה
    21/02/2016

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו