מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה לפרופ' בידר הגיל והשגת הריון תקיןלירון18/02/2016
פרופ' בידר שלום
בשאלותיי הקודמות אמרת שגם עקב הגיל 39.5 עלול להיות מצב של הפלות עקב הגיל
אז איך אתה יכול להסביר לי שחברתי נכנסה להריון ללא טיפולים בגיל 41 וילדה תינוקת בריאה ואותו דבר אצל קרובת משפחתי שהיא בת 43 ללא טיפולים ואמורה ללדת.
ולי אין הריונות תקינים וכל הבדיקות האפשריות תקינות מלבד קרישיות שזה כבר ניתן לטפל עם קלקסן איך אפשר להסביר זאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפרופ' בידר הגיל והשגת הריון תקין - תגובה
פרופ` דוד בידר19/02/2016הריונות ספונטניים תקינים יש עד גיל 45.
הריונות בטיפולים הם שונים ואין להשוותם להריונות של נשים שהרו ללא שום התערבות.
את מצליחה להרות אלא שעש לך בעיה בל החזיק הריון כנראה עקב גורמי קרישה שקיימים אצלך ולא קיימים בנשים אחרות.
נכון שבנשים בגיל מעל 40 יש הריונות אך לא כולם מתפתחים טוב ואחוז ההפלות בגיל מעל 40 הוא גבוה אך חלק כן מתפתח תקין.
זה שאת אומרת שהבדיקות תקינות אז את עושה בדיקות שאנחנו מכערים אך יש עוד גורמים שאנחנו לא מכירים ולכן לא בודקים.
כל אישה שונה מבחינת הפריון מבחינות רבות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' בידר גורמי קרישה
לירון20/02/2016פרופ' בידר תודה על ההסבר ברשותך יש לי 2 שאלות אודה לך עם תענה לי
1. זה שהיה הריון תקין למרות שהיה עם דימום רב משבוע 5 עד 38 עם בנסיון הראשון עם קלקסן לאחר 5 הריונות שלא התפתחו ללא קלקסן האם זה סימן מעודד? ואפשר לומר שההריון האחרון עם קלקסן יכול להיות כתוצאה מעובר פגום?
2. מדוע גורמי קרישה בא לידי ביטוי אצלי בצורה כה קיצונית כבר בשלבי השרשה כאשי גם אחותי שכל 3 ההריונות עם משקלים מצויינים שלה עברו ללא קלקסן שמתוכם תאומים שיש לה בדיוק אותה בעיית קרישה שהתגלתה רק לאחר ההריונות עקב זה שלי גילו ולא היו לה הפלות וגם אותו דבר אימי שממנה יש לי את בעיית הקרישה ומעולם לא היו לה הפלות והריונות עד שבוע 38-40 . בכל זאת זאת משפחה האם בכלל יש הסבר לכך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' בידר גורמי קרישה - תגובה
פרופ` דוד בידר20/02/2016לגבי השאלה הראשונה , זה בהחלט יכול להיות בגלל העובר.
לגבי העניינים עם אחותך , אזי זה לא בדיוק כך ,שאתם בנויים גנטית לתופעה בצורה זהה.
גם יש חשיבות לגיל של ההריונות של אחותך לעומת גילך.
לא תמיד הביטוי הגנטי של קרישיות היתר באה לידע ביטוי בדיוק באותה צורה במשפחה.
כמובן שזה גם בעיה כמותית ואולי עוד יש גורמי קרישה נוספים שיש לך ועדיין אין לנו מידע עליהם.
אף פעם אין להשוות תופעות במשפחה, והתופעות יכולות לבוא לביטוי לא באותם הדרכים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)