שאלה לפרופ' אשכנזי לגביט תגובבה בפורום

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שאלה לפרופ' אשכנזי לגביט תגובבה בפורום
    לירון
    01/03/2016

פרופ' אשכנזי שלום

באחת השאלות נשאלת האם אפשר לחלות בסרטן עקב טיפולי IVF תשובתך הייתה:

הסיכויים שלך משתווים לכל אישה בגילך עם נתונים דומים.

האם התכוונת שלכל אישה אשר עוברת טיפולי הפרייה ולמעשה הזרקת הורמונים כן עלולה לגרום לסרטן או שהתכוונת לכלל אוכלוסיית הנשים בגילי גם שלא עברו טיפולי פוריות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לפרופ' אשכנזי לגביט תגובבה בפורום - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    02/03/2016

להלן נתונים שפורסמו לאחר המחקר שנעשה בנושא בבית חולים אסף הרופא:האם טיפולי פוריות גורמים לסרטן?

הקשר בין סרטן שד להורמונים כמו אסטרוגן ופרוגסטרון הוא קשר ידוע מזה שנים – אנחנו יודעים שבחלק מהגידולים יש קולטנים להורמונים, אנחנו יודעים שיש קשר בין טיפול הורמונלי תחליפי ממושך לבין סרטן שד, אבל מצד שני מדובר בגורמי סיכון רבים אחרים שמשתתפים גם הם בהתפתחות המחלה – גורמים גנטיים, גורמים סביבתיים, תזונה עשירה בכולסטרול, השמנת יתר , מבנה שדיים פיברוציסטי, סכרת וכו'. ולכן יש קושי מאז ומתמיד לבצע מחקר סטטיסטי רציני ואמין שיצליח לבודד גורם אחד כדי לבדוק את ההשפעה הספציפית שלו.
    אם נחזור לנושא של טיפולי פוריות – אנחנו מכירים עובדה סטטיסטית ידועה: נשים שלא הרו מעולם או – שהרו לראשונה בגיל מבוגר, נמצאות מראש בסיכון יתר לפתח סרטן שד וסרטן שחלה. וברור שאם נבדוק אוכלוסיה כזאת נמצא שבאופן טבעי אחוז גדול מהנשים האלה עברו טיפולי פוריות כאלה כך שקשה לדעת האם הגידול בשד הוא תוצאה של טיפולי הפוריות או שהיה מופיע בכל מקרה בגלל שהאשה הרתה מראש בגיל מאוחר או שלא הרתה כלל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לפרופ' אשכנזי

לירון
    02/03/2016

פרופ' אשכנזי שלום

תודה רבה על ההסבר יש לי 2 שאלות אודה לך עם תענה לי

1. האם כאשר הפרוטוקול בהפרייה הוא קצר ואישה נקלטת בהפרייה ראשונה אז הסיכויים שלה לחלות הוא פוחת ? כי לא מדובר בטיפול של שנים

2. אני כמעט בת 40 ברקע שלי הריון ולידה בגיל 36.5 בהזרעה ראשונה ולפני כן מס' הריונות כימיים ללא טיפולים.
    האם זה שההריון הקודם לא בהפרייה מקטין בעצם את הסיכויי כי ילדתי בעבר לחלות?
    כמובן שאני מבינה שיש גם השלכות גנטיות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני חושבת שהעובדה שמצאו קשר כזה או

vika
    02/03/2016

אחר בין טיפולים לסרטן השד ככל הניראה מעלה את הסיכויים באחוז כזה או אחר.

אי אפשר לנבא באמת מה הגורם האמיתי. אם זה גנטיקה/טיפולים/גורמים סביבתיים וכו'

צריך להתפלל שלנו זה לא יקרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לפרופ' אשכנזי - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    03/03/2016

אם אין לך רקע משפחתי או רקע אחר קודם,אינך מצויה באוכלוסיית הסיכון המוגבר בעקבות הטיפולים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

גלית
    02/03/2016

לגבי קולטנים להורמונים- יש לי גוש שפיר בשד שיש לו קולטנים לאסטרוגן ופרוגסטרון, אתה חושב שעם קבלת הורמונים-להכנת רירית וכתמיכה- והריון כשלעצמו (תרומת ביצית) יכול להפוך גוש כזה למסוכן חס ושלום? הגוש הוא 3.5 אבל קטן וגדל ביחס למחזור החודשי.
    אני בגיל מבוגר יחסית ואם יהיה הריון בע"ה זה הריון ראשון. יש לציין שעברתי 7 הפריות + הזרעות, חלקם עם הורמונים וחלקם ללא. אני לא רוצה לעבור ניתוח והרדמה ושואלת אם אשאיר את הגוש השפיר עד אחרי הריון, האם זה לא מסוכן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה

גלית
    03/03/2016

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    03/03/2016

לדעתי תמיד עדיפה הגישה האומרת if there is doubt take it out,לכן לטעמי יש להסיר את הגידול לפני כניסה להיריון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו