טיפול באסטרופם ושלב לוטאלי קצר

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• טיפול באסטרופם ושלב לוטאלי קצר
    אודיה
    06/03/2016

שלום רב. אני בת 32, שני ילדים בהריונות שהושגו ספונטאנית ב"ה ובנוסף בעברי שתי הפלות נדחות, האחרונה שבהן לפני שנה.טופלה ע"י שני מחזורי ציטוטק והיסטרוסקופיה. מאז ההפלה האחרונה המחזורים השתבשו והתקצרו. לקחתי גלולות חצי שנה בכדי לסדר אותם אך ללא שינוי לאחר הפסקתם. מאז שהפסקתי את הגלולות יש לי מחזורים של 21-24 ימים. מכיון שאני שומרת טהרה הרופא שלי סבור כי מדובר בעקרות הלכתית, ורשם לי אסטרופם 2 מ"ג פעמיים ביום למשך ארבעה ימים. לקחתי את הטיפול לראשונה החודש.ביצעתי מעקב זקיקים שהראה כי היה ביוץ בין היום ה-17 ליום ה-19 למחזור, יום-יומיים לאחר שטבלתי. בדיקות דם לאסטרדיול ופרוגסטרון בימים 13 ו-21 למחזור יצאו גם הן תקינות. הבוקר קיבלתי וסת שהראתה כי המחזור הקודם היה בן 25 ימים, ולפיכך התקיים שלב לוטאלי של כשבעה ימים. שאלותיי:
    1. הבנתי משיטוטי באינטרנט כי שלב לוטאלי באורך כנ"ל אינו מאפשר השתרשות של הביצית. האם לפיכך הטיפול באסטרופם אינו מספק במצבי ועלי לקבל טיפול נוסף? ומהו?
    2. אשמח אם תוכל להסביר לי במספר מילים מה עשוי היה לגרום לשינוי/שיבוש במערכת ההורמונלית שלי? האם קשור לגיל?מתח?מספר קילוגרמים נוספים? חשוב לי להבין ואשמח לכל הארה.
    תודה רבה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שכחתי לציין

אודיה
    06/03/2016

שכחתי לציין שטרם ההפלה האחרונה היו לי מחזורים סדירים של 30 יום

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכחתי לציין - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    06/03/2016

המלצתי שתבצעי בדיקות להערכת הרזרבה השחלתית שלך-בדיקות ל-AMH,FSH,AFC
    בכל מקרה יתכן וידרש טיפול בהשראת ביוץ ולפי הצורך בתכשירים העשויים לעקב את הביוץ.
    באשר לשלב החוטאלי -טיפול תומך בזריקתHCG ובתכשירים הורמונלים המכילים אסטרוגן ופרוגסטרון עשוי לשפר את המצב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו