מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה בנושא רזרבה שחלתית נמוכה ובדיקת fshאני23/03/2016
היי
מנסה להבין מה אומר המושג fsh גבוה? רזרבה שחלתית ירודה
כמה שאלות שלא ברורות לי. בעצם זה לא מעיד על איכות אלא רק כמות, אבל בחודש מספיק שאישה תבייץ ומספיק ביצית אחת להריון.
אז מה זה אומר בעצם?
בתור אחת עם fsh גבוה , עברתי הזרעה ראשונה על מחזור טבעי ורוצה להבין מה בעצם המשמעות של fsh גבוה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנושא רזרבה שחלתית נמוכה ובדיקת fsh - תגובה
פרופ` דוד בידר23/03/2016קודם כל הגיל גם מאוד חשוב.
FSH גבוה הוא מבט ראי של השחלה.
כאשר השחלה פועלת בסדר אז ההורמונים של השחלה גורמים לכך שהורמון ה FSH ישאר בערכים מקובלים.
למשל, אם כורתים שחלות, הורמון ה FSH יעלה כי הוא לא ״ רואה״ פעילות שחלתית.
עם הגיל השחלה מפסיקה ליצר ביציות והורמוני השחלה נעלמים ולכן הורמון הFSH עולה, וכך הוא מראה לנו מה קורה עם השחלות.
מעל FSH קשה למצוא ביציות.
גם כאשר ה FSH גבוה מהנורמה זה מראה שיש ירידה בשחלות גם מבחינת כמות וגם מבחינת איכות הביציות.
וכאשר זה בא יחד עם גיל מעל 40, הסיכויים להרות אפסיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעל איזה fsh קשה למצוא ביציות?
אני23/03/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אני23/03/2016אבל עדיין צריך רק ביצית אחת להיריון.
אני בת 39 עם fsh 15 עשיתי הזרעה ( תרומת זרע) על ביוץ טבעי לפי הוראת הרופאה
מחכה לבדיקת דם שבוע הבא.
אז בעצם עם הורמונים הסיכויים גבוהים יותר? .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה נוספת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/03/2016בנסיבות המקרה יש לך סיכוי סביר להרות,המלצתי היא לפנות לטיפול הפריה חוץ גופית המגלם סיכוי טוב יותר להרות בהתחשב בנתונים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה סיכויי סבירים יותר?
אני23/03/2016מכיוון שעדיין לא מעל גיל 40?
יש לציין שיש לי ילדה בת ארבע מהריון טבעי ותקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה סיכויי סבירים יותר? - תגובה
פרופ` דוד בידר23/03/2016היות ובהפריה נוצרים עוברים ואנחנו יודעים את איכות הביציות ואיכות העוברים.
מה שקורה בהזרעה אנחנו לא יודעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)