בדיקת בן הזוג יצאה חיובית האם אני עלולה להדבק

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• בדיקת בן הזוג יצאה חיובית האם אני עלולה להדבק
    רונית
    11/04/2016

אני בהליך הורות משותפת, בבדיקות של בן זוגי נמצא בפנל שתן U.UREAL/PARVUM-PCR
    חיובי

א. מה זה אומר בדיוק ?
    ב. האם אני יכולה להדבק מזה? (למרות שאנחנו לא מקיימים יחסי מין, אלא טיפול של השבחה והזרעה..?)
    ג. במידה וזה עלול להדביק אותי, מה הסיכויים לכך ואילו תסמינים ארגיש במידה ואדבק?

ושאלה האחרונה האם העובר יכול להדבק מזה?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת בן הזוג יצאה חיובית האם אני עלולה להדבק - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    11/04/2016

האפשרות להדבקות קיימת,אם כי לאור העובדה שהפעולה בוצעה לאחר השבחה הדבר מקטין את הסיכוי,הדיר שההיריון נפגע מחיידק זה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך, המשך שאלה

רונית
    11/04/2016

תודה רבה פרופ' על תשובתך
    טרם התחלתי טיפולי הזרעה והשבחה ,אני אמורה להתחיל החודש. השאלה היא מה זה הממצא הזה שיצא אצלו חיובי בשתן, האם זו מחלת מין? כמו כן במידה וחלילה אדבק מה זה אומר לגבי? אילו תסמינים יהיו לי וכיצד זה ישפיע עליי במידה ואדבק?

שוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת בן הזוג יצאה חיובית האם אני עלולה להדבק - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    12/04/2016

המיקרואוגניזמים הקרויים מיקופלסמה קטנים מכל חיידק ומכל נגיף. מבין הסוגים השונים נעסוק בשניים המעדיפים לחיות באברי המין הן של הגבר והן של האשה - מיקופלסמה הומיניס ואוראופלסמה אוראליטיקום.
    הסוג מיקופלסמה הומיניס בודד ב- 10% - 15 מנשים ללא כל מחלת אברי מין ידועה: ב- 25% - 30 מנשים עם דלקת אגנית: וב- 35% - 40 מנשים עם דלקת אגנית המלווה בהפרשה נרתיקית.
    במחקרים נוספים נמצא כי שעור הפריון ירד ב 50% אצל נשים שאצלן בודדו מיקופלסמה, לעומת אלו שאצלן לא בודדו מיקרואורגניזם אלה.
    הזיהום במיקופלסמה אצל נשים אינו מורגש, בדרך כלל, ובמקרים שכן מורגש, הוא איננו מרשים ומתבטא בכאב בטן קל, חום נמוך והפרשה נרתיקית.
    אצל גברים בעלי יכולת פריונית גבולית, האוראופלסמה נוטה לגרום פגיעה משמעותית יותר.
    ניתן לאתר את המיקופלסמה באמצעות נוגדנים בדם שהגוף מייצר כנגדם, ובאמצעות תרבית ישירה שלהם מהאברים המזוהמים או מההפרשות, כמו מהנרתיק והצוואר.
    המיקופלסמה והאוראופלסמה רגישים ומגיבים לטיפול אנטיביוטי ממשפחת הטטרציקלינים, כמו הדוקסילין או המינוצין. עובדה זו חשובה, מכיוון שטיפול בטטרהציקלין הפך זה מכבר לחלק הטיפול שיגרתי בליקויי פריון בגבר ובאשה, כך שגם אם אין מבודדים את המיקופלסמה, הטיפול הניתן בלאו הכי עושה את שלו.

לסיכום הייתי ממליץ טיפול מקדים לגבר ורק לאחר מכן את הטיפולים הייעודיים בהשראת ביוץ +השבחה והזרעה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו