מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בדיקת בן הזוג יצאה חיובית האם אני עלולה להדבקרונית11/04/2016
אני בהליך הורות משותפת, בבדיקות של בן זוגי נמצא בפנל שתן U.UREAL/PARVUM-PCR
חיובי
א. מה זה אומר בדיוק ?
ב. האם אני יכולה להדבק מזה? (למרות שאנחנו לא מקיימים יחסי מין, אלא טיפול של השבחה והזרעה..?)
ג. במידה וזה עלול להדביק אותי, מה הסיכויים לכך ואילו תסמינים ארגיש במידה ואדבק?
ושאלה האחרונה האם העובר יכול להדבק מזה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת בן הזוג יצאה חיובית האם אני עלולה להדבק - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/04/2016האפשרות להדבקות קיימת,אם כי לאור העובדה שהפעולה בוצעה לאחר השבחה הדבר מקטין את הסיכוי,הדיר שההיריון נפגע מחיידק זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך, המשך שאלה
רונית11/04/2016תודה רבה פרופ' על תשובתך
טרם התחלתי טיפולי הזרעה והשבחה ,אני אמורה להתחיל החודש. השאלה היא מה זה הממצא הזה שיצא אצלו חיובי בשתן, האם זו מחלת מין? כמו כן במידה וחלילה אדבק מה זה אומר לגבי? אילו תסמינים יהיו לי וכיצד זה ישפיע עליי במידה ואדבק?
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בדיקת בן הזוג יצאה חיובית האם אני עלולה להדבק - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/04/2016המיקרואוגניזמים הקרויים מיקופלסמה קטנים מכל חיידק ומכל נגיף. מבין הסוגים השונים נעסוק בשניים המעדיפים לחיות באברי המין הן של הגבר והן של האשה - מיקופלסמה הומיניס ואוראופלסמה אוראליטיקום.
הסוג מיקופלסמה הומיניס בודד ב- 10% - 15 מנשים ללא כל מחלת אברי מין ידועה: ב- 25% - 30 מנשים עם דלקת אגנית: וב- 35% - 40 מנשים עם דלקת אגנית המלווה בהפרשה נרתיקית.
במחקרים נוספים נמצא כי שעור הפריון ירד ב 50% אצל נשים שאצלן בודדו מיקופלסמה, לעומת אלו שאצלן לא בודדו מיקרואורגניזם אלה.
הזיהום במיקופלסמה אצל נשים אינו מורגש, בדרך כלל, ובמקרים שכן מורגש, הוא איננו מרשים ומתבטא בכאב בטן קל, חום נמוך והפרשה נרתיקית.
אצל גברים בעלי יכולת פריונית גבולית, האוראופלסמה נוטה לגרום פגיעה משמעותית יותר.
ניתן לאתר את המיקופלסמה באמצעות נוגדנים בדם שהגוף מייצר כנגדם, ובאמצעות תרבית ישירה שלהם מהאברים המזוהמים או מההפרשות, כמו מהנרתיק והצוואר.
המיקופלסמה והאוראופלסמה רגישים ומגיבים לטיפול אנטיביוטי ממשפחת הטטרציקלינים, כמו הדוקסילין או המינוצין. עובדה זו חשובה, מכיוון שטיפול בטטרהציקלין הפך זה מכבר לחלק הטיפול שיגרתי בליקויי פריון בגבר ובאשה, כך שגם אם אין מבודדים את המיקופלסמה, הטיפול הניתן בלאו הכי עושה את שלו.
לסיכום הייתי ממליץ טיפול מקדים לגבר ורק לאחר מכן את הטיפולים הייעודיים בהשראת ביוץ +השבחה והזרעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)