בירור בענייני העלויות

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• בירור בענייני העלויות
    דיןדין
    14/05/2008

שלום,
    אני עוד לא בשלב ההפריות והטיפולים (עוד לא התחלתי טיפול הורמונאלי ) - אבל השאלה שלי היא (וכנראה היא תהפוך רלונטית) - מה העלויות של הטיפולים (IUI, IVF וכו')
    ברור לי שזה משתנה בין פרטי לציבורי - אבל בכל זאת, הערכה גסה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בירור בענייני העלויות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אני יכולה לענות לך לגבי IVF

חסוי
    14/05/2008

בבית חולים פרטי העלות לבית החולים היא בסביבות 3000 ש"ח לטיפול, אבל בד"כ יש התחייבות מהמושלם. בנוסף יש עלות של רופא פרטי (אם את מעוניינת) שמלווה אותך אישית ועושה את השאיבה וההחזרה בעצמו- בסביבות 2500 לטיפול מלא (כולל שאיבה+החזרה+מעקב זקיקים וכו'). יש לזה יתרון כי ככה את יודעת מי מלווה אותך לכל אורך הדרך ומי מטפל בך ומכיר את ההסטוריה, הפרוטוקולים שקיבלת וכו', ואת לא תלויה ברופא התורן ביחידה.
    כמובן שבבית חולים ציבורי, אין לך עלות של רופא אישי או של הטיפול עצמו- כי הקופה מכסה הכל- אבל התייעצי עם בנות שעברו את הטיפולים- קרוב לודאי שאם יש לך את היכולת הכספית תעדיפי ללכת לפרטי- אני ממליצה על כך בחום. מנסיון של הרבה טיפולים שהתחילו בציבורי ועברו לפרטי (ולשמחתי הסתיימו בינתיים כי אני בחודש שביעי כבר)- אין תחליף לפרטי- לא לרופא הפרטי שנמצא איתך, מלווה אותך ואת יכולה לסמוך עליו, ולא ליחידה בבית חולים פרטי- ששם היחס שונה בתכלית מזה שבציבורי. כשתיכנסי לכל התהליך הזה של הטיפולים תביני עד כמה הדברים האלו חשובים.

ההריון הזה עלה לי לא מעט כסף- ואני לא מצטערת על כך לשניה, בדיוק להיפך. הרופא הפרטי שליווה אותי לכל אורך הדרך מלווה אותי גם עכשיו, במעקב הריון אישי, ושוב אני אומרת- אין לזה תחליף. הוא מכיר את כל הסיפור וההסטוריה הרפואית, את כל הפרוטוקולים שקיבלתי, את כל הבעיות- זה שונה מאוד מרופא ציבורי שמעיין בתיק שלך כשאת מגיעה לביקור- ולא רואה את התמונה הכוללת. העצה הכי טובה שקיבלתי במהלך הטיפולים שלי- היתה ללכת לרופא הזה, ואני מודה מקרב לב לחבר שנתן לי את ההמלצה.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למירי

חסוי
    14/05/2008

למירי שלום,כל כך כיף לשמוע שיש רופאים טובים באמצע הדרך..., אני עברתי 2 טיפולים בציבורי ו3 טיפולים בפרטי ולצערי אני לא יכולה להגיד שקיבלתי תמיכה יותר טובה מהפרטי, הרופא הפרטי שבחרתי הוא רופא בעל מוניטין גבוה עם ידע מקצועי כל כך רב אבל כשזה נגע לכל תהליך הליווי מאוד התאכזבתי ,הוא נתן לי את ההרגשה שהוא ממהר כל הזמן ,חסר סבלנות , וכאשר הזקיקים הגיעו לזמנם לקבל אוביטרל( 5 עברו את גודל ה17 ) המשיך להמליץ על המשך הטיפול ורק 3 ימים לאחר מכן כשחזר מח"ול התבצעה השאיבה , מה שיתכן וגרם לבשלות יותר לחלק גדול מהבציות שלא התפתחו בנוסףו בזמן השאיבה כששאב את 12 הזקיקים שהיו הוא פגע לטענתו בנים דם בשחלה מה שגרם לי לכאבים במשך שבוע שלם לאחר השאיבה, כאשר הרופא מהציבורי שאב בעבר 17 זקיקים והתהליך עבר בהצלחה ולא היו כאבים,ובטח לא פגיעה בשחלה, לכן הסקתי לצערי את המסקנה כי אין הבדל ומהות בין הפרטי לציבורי חשובה האנושיות של הרופא והיחס האישי. כעת אני מחפשת רופא שיגרום לי להרגיש שאפשר לסמוך עליו ולכן אשמח לדעת מי הרופא שנתן לך להרגיש כזה ביטחון , ביטחון שהוא כל כך נכון ומתאים לחוויה הזו ... אודה לתשובתך גלית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגלית

חסוי
    14/05/2008

הרופא שלי באזור חיפה. אם את מעוניינת בהמלצה (שווה זהב!) כתבי לי את המייל שלך- אני יודעת שלא אוהבים שמפרסמים שמות של רופאים בפורום...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למירי

חסוי
    14/05/2008

היי, אני עובדת בחיפה , כך שזה יוכל להיות נוח, שמעתי על כמה רופאים טובים באיזור. המייל שלי- [email protected]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עלויות

פרופ' שחר קול
    14/05/2008

בבי"ח ציבורי אין עלויות, פרט למחיר התרופות.
    אם יש לך ביטוח משלים (מושלם או מגן זהב או עדיף וכו') את זכאית לטיפול בבי"ח פרטי בעלות קטנה יחסית של השתתפות עצמית.
    יש לבדוק ההשתתפות ספציפית לגבי כל קופה וכל בית חולים.
    IUI מבוצע בכל הקופות ללא צורך בתשלום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו