שלום בנוגע לבלסטוציסט ומחקר חדש על עליה בשיעור מומים

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שלום בנוגע לבלסטוציסט ומחקר חדש על עליה בשיעור מומים
    בדרך להפריה
    08/05/2016

קראתי בבולג של ד"ר דורון גולדנברג את המכתב הבא-
    "שבת שלום
    אחרוג ממנהגי ואכתוב עוד פוסט
    לפני שנים רבות שמעתי הרצאה באוניברסיטת תל אביב. הנואם דיבר על מדע הרפואה. הוא אמר שברור לו שעוד 10 שנים חצי ממה שכתוב בספרי הלימוד היום יתגלה כלא נכון. הבעיה שהיום הוא לא יודע איזה חצי זה.
    עד כה הייתי בעד החזרת בלסטוציסטים (עוברים יום 5). כל מי שיכלה לגדל עוברים הייתי תומך בצעד זה.
    אך מאמר שקראתי לפני שבועיים קצת הוריד לי את ההתלהבות. המאמר טוען שהחזרת בלסטוציסטים פוגעת בסיכון המצטבר להריון (שילוב של החזרת טרי + כל המוקפאים). כמו כן אפשרות שיש יותר מומים בהחזרת בלסטוציסטים על פני עוברים יום 3.
    כמובן שצריך לקרוא כל מאמר בביקורתיות. זה שכתוב משהו במאמר לא אומר שבהכרח נכון. תמיד צריך לחכות לעוד מחקרים.
    להחזרת בלסטוציסט יתרון גדול בסיכוי להריון במחזור הטיפול וביכולת לבחור את העובר המצטיין בטיפול.
    יש עדין מקום רב להחזרת בלסטוציסטים, בעיקר במטופלות צעירות עם הרבה עוברים. אך לשאר המטופלות צריך להיות יותר זהרים עד למאמרים חדשים בתחום."
    שבת שלום
    דורון

אני מבינה כי יש מחקר שבלסטוציסט מעלה את שיעור המומים וגם בעיות זרע. אם כך למי שיש שילוב של שניהם הדבר בכלל הופך למלחיץ.
    האם אתם יכולים להפנות אותי למחקר? בפעם שעברה הרופא התעקש לאחר ההחזרה לגדל את השאר לבלסטו ולמרות שלא רציתי וניסיתי לשכנעו שלא הוא התעקש כי עובר שלא גדל לבלסטו לא יגדל ובסוף הסכמתי . אם אני מסרבת מה קורה? הבנתי שזאת החלטה של המעבדה והרופא? בעיקר עכשיו אני כלל לא רוצה לגדל לבלסטו ויהיה מה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום בנוגע לבלסטוציסט ומחקר חדש על עליה בשיעור מומים - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    08/05/2016

הערתך הסופית הנה ההנחה הראויה במצב הנצונים של הטיפול כיום,החזרת בלסטוציסט נחשבת כיתרון ובעלת שיעור היריון גבוהה יותר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו