בדיקת היסטוסקופיה מתי עושים את הבדיקה?

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• בדיקת היסטוסקופיה מתי עושים את הבדיקה?
    לירון
    10/05/2016

פרופ' שלום

עלי לעשות בדיקת היסטוסקופיה לראות שאין הידבקויות ברחם מתי עושים את הבדיקה? האם אחריי המחזור? האם יש הנחייה מסויימת לפני הבדיקה וצריך אנטיביוטיקה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת היסטוסקופיה מתי עושים את הבדיקה? - תגובה

פרופ` דוד בידר
    10/05/2016

למה חשבו על הדבקויות?
    האם הרחם נראה בסדר באולטרה סאונד.?
    בכל אוםן עושים אחרי הוסת ולא צריך אנטביוטיקה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לפרופ' בידר בבקשה תייעץ לי

לירון
    10/05/2016

פרופ' בידר שלום אודה לך עם תייעץ לי אני קצת מיואשת ודעתך חשובה לי

אני לאחר IVF מס' 1 שכשל עם עוברים שהיו ממש טובים ולפני חודשיים היה לי הריון כימי עם בטא ממש נמוכה 23.

לפני 3 שנים בגיל 36.5 ילדתי היה הריון עם שלייה נמוכה ההריון היה עם דימום משבוע 4 ובשבוע 37 חשתי פיצוץ בבטן היה דימום רב כמו ברז והיה קיסרי חירום ומורכב בהרדמה כללית לאחר לידה קיבלתי חומר לכווץ את הרחם והייתי 24 שעות עם קטטר לאחר לידה 4 חודשים דימומים.

מאז לא הצלחתי להיכנס לבד להריון ולפני ההריון הזה נקלטתי בקלות רבה אך היו הריונות כימיים.
    עם קלקסן החזיק ההריון אך גם בקושי מגילוי בטא היה דימום עד הסוף .

לפני חודשיים בהזרעה הריון כימי IVF שכשל היו 20 ביציות חוץ מ-2 שהחזירו עם 8 תאים כל ה-17 שהופרו רובם היו עם 8 תאים ואיכותיים עד היום ה-3 ולא שרדו פעם הבאה הם יהיה כמו שאמרת לי במיקרוסקופ והפרוטוקול יהיה יותר קצר עקב התגובה החזקה

מה עושים במצב כזה אני כמעט בת 40 התגובה היא טובה בפרוטוקול קצר ? האם יטכול להיות בעייה ברחם עקב הקיסרי שעברתי?(כל הבדיקות תקינות כולל AMH חוץ מהיסטוסקופיה שלא עשיתי)

האם אתה חושב שיש אולי נזק או הידבקויות מהניתוח הקיסרי והמורכב שעברתי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לפרופ' בידר בבקשה תייעץ לי - תגובה

פרופ` דוד בידר
    11/05/2016

נראה מה רואים בהיסטרוסקופיה.
    יש לך בעית רחם שגורמת להפלות חוזרות.
    גם הארוע של היפרדות השליה קשורים.
    אחרי היסטרוסקופיה, תכתבי מה ראו.
    יש גם , כמובן , את עניין הגיל.
    אחרי הבדיקה , נחשוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לפרופ' בידר בדיקת היסטרוסקופי

לירון
    11/05/2016

פרופ' בידר שלום

תודה על תגובתך אכתוב לך מה ראו בבדיקה

אין ספק שגם ענייטן הגיל מדבר אבל עם אלך אחורה הייתי בת 33 שהיו ההפלות 14 יום לאחר ביוץ עשיתי בדיקת בטא ולחר 4 ימים ההריון הסתיים בכימי וכל ההריונות היו כך הסתיימו ביום ה-18.לא יכול להיות ש-4 שבגלל שלא הייתי עם קלקסן זאת הסיבה לסיום ההריונות

ההריון שהיה עם דימום גם בקושי החזיק אך הזרקתי קלקסן לא היתה היפרדות שלייה אבל גם ההשרשה לא הייתה טובה לדעתי ותמיד 5 ימים אחריי ביוץ יש לי כאבים חזקים בבטן תחתונה שזה למעשה בזמן ההשרשה.

האם אתה חושב שבדיקת היסטרוסקופיה תשפוך אור ותיתן תשובה זאת בדיקה שמעולם לא עשיתי? והאם אתה חושב שעוד יש לי סיכוי בגיל 40 (החודש) להביא עוד ילד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לפרופ' בידר בדיקת היסטרוסקופי - תגובה

פרופ` דוד בידר
    12/05/2016

לרוב ההיסטרוסקופיה לא ״שופכת אור״ , אך היא נעשית לרוב במקרים כמו שלך.
    לפי התיאור של הלידה הדחופה זה גם קשור לבעיית ההפלות.
    לעניין ההריון אזי תמיד יש סיכויים ,אך בעית ההפלות שלך קשורה בגורם , שכנראה, קשה לטפל בו ולכן יש לדעת מתי לשים סוף לטיפולים ואולי לחשוב על אלטרנטיבות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מידע נוסף לפרופ' בידר

לירון
    12/05/2016

פרופ' בידר

רשמת שצריך לדעת מתי לשים סוף לטיפולים מאז ההריון לא הייתה לי הפלה ניסיתי להרות טבעי ולא היה הריון בסוף רק התחלתי סבב IVF 1 שכשל ולא הניב הריון אז אני לא יודעת עם תהיה הפלה

בגלל שהצלחתי להרות כל כך הרבה לבד הרופא רוצא בין היתר לבדוק עם יש הידבקויות ברחם לאחר ניתוח קיסרי כל כך מורכב

לא עשיתי הרבה טיפולים רק 1

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מידע נוסף לפרופ' בידר - תגובה

פרופ` דוד בידר
    12/05/2016

שליה מדממת שקרויה שלית פתח דומה להיפרדות שליה כאשר מתחיל דימום חזק.
    אם אין בעיה בהיסטרוסקופיה הייתי מחזיר עוברים ורואה מה קורה בהמשך.
    אם יהיו הפלות כימיות אז אםשר לשקול פונדקאות.
    אך הזמן צריך להגיד מהי ההחלטה הטובה ביותר אם לא תצליחי להרות ולהחזיק את ההריון.
    בהחלט יתכן ותקליטי וההריון יגיע לסיום.
    לכן תמשיכי בהפריה ואחרי שלושה מחזורים אפשר שוב לכתוב מה קורה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו