עד כמה חשובה התמיכה אחרי הזרעה?

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• עד כמה חשובה התמיכה אחרי הזרעה?
    סיגל
    29/05/2016

לרופאים שלום רב,
    אני אחרי הזרעה עם פיורגון ומקבלת תמיכה של אוטרוגסטן, לדברי הרופא המטפל - ליתר בטחון בלבד, כי הפרוגסטרון שלי עולה בצורה תקינה אחרי הביוץ.
    אני אמורה לעשות בדיקת דם ביום ג' הקרוב, אך לפי תחושות הגוף המוכרות לי היטב, התשובה השלילית כבר ברורה לי.
    אני שוקלת להפסיק עם התמיכה כבר עכשיו כי היא מעכבת לי את המחזור גם כשאין הריון, ואני מעוניינת לקבל מחזור לפני סוף השבוע (בגלל נסיעה מתוכננת...).
    ועכשיו לשאלת המיליון דולר - במידה ויתברר שאני בכל זאת בהריון (סיכוי קלוש לדעתי), האם הפסקת התמיכה יכולה לגרום להפסקתו? כאמור, התמיכה היא "ליתר בטחון"... אבל אם הפסקה פתאומית לא תביא לירידה חדה בפרוגסטרון ולהפלת הריון שהתחיל להתפתח?

שאלה נוספת היא האם יש טעם להקדים את בדיקת הדם, נניח למחר בבוקר (יום 13 אחרי הזרעה)?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עד כמה חשובה התמיכה אחרי הזרעה? - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    29/05/2016

הערך המוסף של מתן תמיכה אחרי הזרעה מצוי במחלוקת,אם הנך בהיריון הפרוגסרון עולה ממילא,בכל מקרה לטעמי לא יגרם כל נזק מהפסקת התמיכה,אולם אם יתברר שאת בהיריון הייתי ממליץ לקחת את התמיכה שבועעים נוספים עד לזיהוי דופק עוברי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה על התשובה המהירה!

סיגל
    29/05/2016

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה על התשובה המהירה! - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    29/05/2016

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו