שאלה לגבי PCO בבדיקת האולטרסאונד

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי PCO בבדיקת האולטרסאונד
    גילת
    06/06/2016

ביצעתי היום US - שחלה ימנית תקינה ושמאלית PCO? האם יתכן מצב כזה? יש לציין שזו פעם ראשונה שאומרים לי PCO ואני בגיל מבוגר. האם זה נובע מההורמונים שלקחתי בטיפולי IVF ? והאם ניתן במצב כזה להחזיר עוברים מוקפאים? האם זה לא משפיע על ההשרשה והאם זה לא גורם להפלה חס ושלום?
    אשמח לתשובות על כל השאלות. תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי PCO בבדיקת האולטרסאונד - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    06/06/2016

לא מדובר בתסמונת אלא בחזות פוליציסטית של השחלה באולטרסאונד,לכן לא אמורה להיות כל בעיה בהקשר לטיפול הייעודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות המשך

גילת
    08/06/2016

יש לציין שאני בגיל 48 , עד עתה היו לי מחזורים סדירים פחות או יותר אך עכשיו יש לי איחור במחזור- פעם ראשונה- של 20 יום, האם זה מצב נורמלי? מחזור אחרון היה ב21.4, האם יתכן שהפסיק המחזור בבת אחת או שהוא קצת השתבש?
    להלן בדיקות הדם: P- 0.72
    E2- 372.1
    בבדיקת US - רירית סדירה מעובה הודגם שרירן I/M קרוב לפונדוס בגודל 1.9-2.5,
    שחלה שמאלית PCO? ימנית תקינה ללא נוזל חופשי באגן.
    1. האם הממצאים האלו מסבירים את האיחור במחזור? האם אני אמורה עדיין לקבל מחזורים? או האם אני בגיל המעבר?
    2. בנוסף יש לי מחר בדיקת MRI שד שאמורה להתבצע ביום 7-14 למחזור ואם לא מבצעים בזמן הזה בדיוק יכולים להיראות ממצאים שלא קיימים (כך הוסבר לי). לכן השאלה האם מבחינת ההורמונים זה זמן טוב לבצע את ה MRI שד?
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף.

גילי
    08/06/2016

בדיקת ה MRI מחר, אשמח לתשובות בהקדם.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות המשך - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    09/06/2016

אני סבור שאת יכולה לבצע את בדיקת ה-MRI,ואיני סבור שעדיין הנך בבלות שחלתית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו