מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה לגבי מועד הזרעה - על סמך בדיקותענבר24/06/2016
שלום,
ביצעתי היום (יום שישי) בדיקת אולטרסאונד זקיקים + בדיקת דם,
קוטר הזקיק: 17 מ"מ,
אסטרדיול: 713 pmol/L
LH:
95.00 IU/L
פרוגסטרון: 3.5 nmol/L
רופאת הפיריון שאצלה אני מטופלת קבעה לי הזרעה (ראשונה שלי, מתרומת זרע) ליום ראשון . שוחחתי עמה ושאלתי אותה אם יש מצב שיום הביוץ שלי נופל על יום שבת, וכידוע אין הזרעות בשבת. היא השיבה לי שייתכן וזה נופל על שבת, אבל אין לה אפשרות לדעת בוודאות את זה, אז אפשר לנסות ביום ראשון, ושזוהי החלטה שלי. השאלה: האם לדחות את ההזרעה הזו, שאני כה מייחלת לה, לחודש הבא או כדאי לנסות בכל זאת ביום ראשון? מצד אחד, אולי יום ראשון בבוקר עדיין זה תזמון טוב והביצית תמתין שם, ומה גם שאני כל כך רוצה כבר להתחיל בתהליך ולא בא לי כ"כ לדחות בחודש. מצד שני, גם לאור המחיר הגבוה של המנה (מנה מיובאת מחו"ל), אני קצת חוששת שהמנה הזו סתם תתפספס בגלל שזה אולי עשוי להיות מאוחר מדי ביום ראשון...
זה יוצא משהו קצת גבולי...
מה כדאי לי לעשות? לבצע את ההזרעה ביום ראשון הקרוב או לדחות לחודש הבא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי מועד הזרעה - על סמך בדיקות - תגובה
פרופ` דוד בידר24/06/2016ביום ראשון זה נכון לעשות הזרעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך! רק רוצה לציין:
ענת24/06/2016רוצה לציין נתון נוסף: שעובי הרירית שלי , לפי הבדיקה (שכאמור ביצעתי אותה היום, יום שישי), הוא 6.7.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה על תשובתך! רק רוצה לציין: - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/06/2016רירית גבולית,אם כי היא עשויה להתעבות עוד קצת,בכל מקרה המועד האופטימאלי להזרעה הנו שבת(עליית ה-LH כ-24-28 שעות לפני הביוץ),אולם הזרעה בבוקר יום ראשון עדיין עשויה להניב פרי(הביצית חיה24-36 שעות לאחר הביוץ)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)