שאלות

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שאלות
    דנית
    16/05/2008

רציתי לשאול לגבי ההערכים של טרום הזרקת אוביטרל,
    ידוע לי שהזקיק צריך להיות בגודל 18 בערך, מה לגבי הפרוג והאסטרוגן יש מינימום רמה שהם צריכים להיות כדי שהאוביטרל ישפיע?
    מאיזה רמה של פרוג כבר אפשר להגיד שאין טעם בהזרקת אוביטרל לתזמון כי תהליך הביוץ כבר החל באופן טבעי?
    מה קורה שיש שני זקיקים ואחד כבר בדרך לבייץ או אחד קטן עדיין, האם האוביטרל יכול לשבש את תהליך הביוץ או שהם יבייצו בזמן שלהם?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דנית שלום

פרופ' שחר קול
    17/05/2008

כדי לוודא ביוץ עצמוני יש צורך גם בבדיקת LH, שכן עליה גדולה ברמתו מקדימה את תהליך הביוץ. רק לאחר מכן מתחיל הפרוגסטרון לעלות. מכיוון שבטיפולי פריון שיגרתיים אין כל רבותא בידיעה מדויקת בלו"ז של שעות בודדות מתי מתרחש הביוץ, אין מקום למדידות חוזרות ונישנות של הפרמטרים הנ"ל.
    אפשר לתת אוביטרל, ליתר ביטחון, אם כי לא תמיד חיוני, ולתזמן ההזרעה או יחסים בהתאם למיטב השיפוט הקליני.
    אוביטרל יגרום לביוץ של כל הזקיקים שבגיעו לקוטר מסוים, פחות או יותר באותו הזמן. אוביטרל א ישבש תהליך ביוץ שכבר החל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

דנית
    17/05/2008

תודה ד"ר קול,
    אני שואלת זאת מכיוון שנראה לי שמפספסים את הביוץ שלי עם האוביטרל בגלל סוף שבוע ותיאום זמנים.אשמח לעצתך, אני מקבלת מחזור כל 28 יום, לפי מעקבי ביוץ אחרים הביוץ שלי מתרחש בסביבבות היום ה14 .ביום רביעי היום ה11 למחזור נצפו 2 זקיקים 13 14 נאמר לי לחזור יום א,בגלל הסוף שבוע, עד שאני אקבל תשובה יהיה 2 בצהריים ואז יום א אבוד אם אקח אוביטרל הוא יהיה רק בערב כדי לתזמן בערך36 להזרעה בבנק הזרע ואוליזה יהיה מאוחר כי ההזרעה תהיה ביום שלישי.נראה לי שהביוץ הטבעי שלי מתרחש בראשון שני,אני בודקת גם עם ערכה ביתית בנתיים עוד אין עלייה של הlh.לדוגמא באחד הפעמים ביום א- היה זקיק 20 האסטרוגן 1180 והפרוג4.8 ,האם אלו לא נתונים ממש לפני ביוץ(אני ללא טיפול הורמונלי)?אני חוששת שוב לפספס וחשבתי ללכת הפעם על ביוץ טבעי ללא אוביטרל,יוםא הקרוב הוא יום ה-14 למחזור.
    מאד אשמח לתגובתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דנית שלום

פרופ' שחר קול
    17/05/2008

ניתן לשלוט על מועד הביוץ ע"י שימוש באנטגוניסטים במקביל לגונדוטרופינים למשך יומים - שלושה. זה מאפשר לצלוח בשקט את סופי השבוע.
    אם יש רתיעה מפני מהלך כזה, אפשר לקחת הסיכוי של ביוץ, ולבצע הזרעה עוד לפני שיודעים את תשובות בדיקות הדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה שוב,בנתיים...

דנית
    18/05/2008

ערכת הביוץ הראתה ב9:30 בערב שני פסים שווים כך שרמת הlh מתחילה לעלות אז אני משערת שהביוץ אכן יתרחש בראשון או שני, אני צודקת?מחר בבוקר אני גם אדע מה מצב הזקיקים,מה הגודל המקובל לביוץ בתהליך טבעי?
    אני לא מעונינת להשתמש בהורמונים למינהם,לא מרגישה טוב עם זה,גם יש לי אפשרות לראות את תוצאות הדם ב12 בצהריים במחשב ואז יש מספיק זמן ללכת לבנק הזרע, לכן רציתי שתאמר לי מה הנורמות לe2,prog שמרמזות על ביוץ קרב,אם תוכל כמובן
    תודה דנית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדכון מהבוקר

דנית
    18/05/2008

נצפה זקיק 1 בגודל20, זה לא יהיה מאוחר להזריק היום בערב אוביטרל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דנית שלום

פרופ' שחר קול
    18/05/2008

לא מאוחר.
    נראה שכדאי לעשות הזרעה ביום שני בבוקר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו