מספר עוברים להחזרה התלבטות אשמח לדעתך

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• מספר עוברים להחזרה התלבטות אשמח לדעתך
    לוני
    13/07/2016

שלום,
    אני בת 41, בלי ילדים, ולאחר 5 שאיבות שבהן 3 הריונות שנפלו סביב שבוע 8. בבדיקות הכל תקין אצלי, והרופא תולה את המצב באיכות הביציות שלא תקינות להחזיק הריון, למרות שאיכות העוברים טובה ומורפולוגית הם מתחלקים יפה.
    אני לקראת החזרה, נשאבו לי 25 ביציות ומהן 7 הפריות ואני מתלבטת כמה עוברים כדאי לי להחזיר. הרופא ממליץ ואני מחליטה, ולפי מה שאני מבינה כל עובר מעלה את הסיכוי להצלחה ב 10%. נניח באופן תאורתי שאני מחזירה 7 עוברים, ומתוכם במקרה הטוב נקלטים ארבעה או שלושה (הייתי לארג'ית), ומתוך אלה שנקלטו 50 % לפחות לא תקינות, כך שבמקרה הטוב, וגם זה בספק, יצליחו שניים להחזיק הריון עד הסוף. האם אתה מסכים איתי בגדול? אני מבינה שהחשש הגדול בהחזרה של הרבה עוברים הוא הריון מרובה עוברים, ודילול מסכן וכו.....אבל נוכח הנסיון והסטטיסטיקה שלי זה לא סביר שיקרה. שאגב, בהחזרות הקודמות הוחזרו לי 3 ולעיתים 4 עוברים, ובהריונות שצלחו נקלט אחד וגם הוא נפל, אז מה החשש? אשמח לדעתך. תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מספר עוברים להחזרה התלבטות אשמח לדעתך - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    14/07/2016

לא ניתן בכל מקרה להחזיר יותר מ-4 עוברים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו