שאלה לפרופ' בידר שאיבת ביציות ואיכותם

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שאלה לפרופ' בידר שאיבת ביציות ואיכותם
    לירון
    14/07/2016

פרופ' בידר שלום

לפני יומיים שאיבה מחר החזרה כל הפרוטוקול היה 8 ימים כמעט רק מגונאל 150 כי הזקיקים גדלו במהירות.

הזקיקים היו 48 שעות לפני השאיבה בין 16 מ"מ ל21 מ"מ לדברי הבודקת .

כאשר נשאבו הרופא הבחין שהביציות קטנות ביחס למה שהבודקת בדקה והיה צריך עוד ייום.

בסוף נשאבו 13 הופרו 8 וזה לא סופי נאמר שיתכן שיהיו עוד עוברים.

האם זה סימן מעודד שהופרו 8 או שהסיכוי שהם טובים עקב הביציות נמוך או שהם מבשילים שהם מופרים כי אני לא יודעת למעשה מה הגודל האמיתי שלהם עם הרופא צדק או הבודקת .

אודה לחוות דעתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לפרופ' בידר שאיבת ביציות ואיכותם - תגובה

פרופ` דוד בידר
    14/07/2016

קודם כל רואים זקיקים באולטרה סאונד ולא ביציות.
    אני גם לא מבין מה הכוונה ״ביציות קטנות״
    ההצלחה תלויה בגיל ובמראה העוברים ביון 3-5 אחרי השאיבה.
    באופן כללי , רצוי לגרות שחלה כ 10-12 יום ולקבל תגובה לא סוערת מידי.
    בשלב זה אין בידנו בדיקות, מעקב הטיפול ולא דו״ח המעבדה.
    תסיימי את הטיפול ,ואם לא יצליח יש לקבל הסבר מרופא המטפל כאשר כל החומר לנגד עיניו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לפרופ' בידר

לירון
    14/07/2016

פרופ' בידר תודה על תגובתך

הרופא התכוון שלאחר השאיבה הביציות ששאב נראו לו קטנות ביחס לנתונים של גודל הזקיקים שנמסר לפני השאיבה.

השאלה עם הביציות שהם מופרות עוד יכטולות להבשיל ולהניב הריון יחסית הופרו המון עוברים להפתעתי השאלה עם הסיכויי כאן נמוך וכדאי להחזיר 3-4 עוברים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לפרופ' בידר - תגובה

פרופ` דוד בידר
    14/07/2016

לא ציינת את גילך.
    מה שהרופא שלך אמר אז אני לא מכיר דבר כזה.
    הסיבה היחידה לומר דבר כזה היא, שאם לא תצליחי להרות אז הוא מצא איזו שהיא סיבה לכשלון הטיפולי.
    בפועל אין דבר כזה שרופא יראה זקיק כלשהוא ופתאום יהיה מופתע מגודל ביצית ,שאותה הוא לא ראה בכלל אלא זה נאמר לו על ידי הביולוגית הבודקת.
    לגבי ההחזרה זה תלוי בגילך ובמראה העוברים ביום 3.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לפרופ' בידר ציון גיל

לירון
    14/07/2016

פרופ' בידר

הגיל שלי הוא 40 בדיוק האם אתה מציע להחזיר 3 או 4 עוברים מאו 2 ולחכות ליום ה-5 ולהחזיר עוד אחד עם יתפתח . הבעייה שזה סיכון כי לא בטוח שיתפתח.

הסיבה שאני רוצה יותר מ-2 להחזיר עקב הגיל ועקב זה שאני לא הכי מאמינה במוקפאים בגיל הזה שיתפתחו למרות שאי אפשר לדעת

אודה לחוות דעתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לפרופ' בידר ציון גיל - תגובה

פרופ` דוד בידר
    14/07/2016

להחזיר 3

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו