החזרת רק בלסטוציסטים טריים והריון

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• החזרת רק בלסטוציסטים טריים והריון
    לירון
    18/07/2016

פרופ' שלום

מדוע כאשר ביום ה-5 לאחר החזרת בלסטוציסטים טריים וטובים שהתפתחו ל -100 תאים לא מניבים הריון?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• החזרת רק בלסטוציסטים טריים והריון - תגובה

פרופ` דוד בידר
    18/07/2016

כל עניין הבלסטוציסטים ,שכביכול הם יותר מוצלחים הוא בלימוד, והחזרה יום 3 גם טובה,
    אלא שהכל תלוי במבנה של העובר, ובגיל האישה.
    הסיכויים לקליטה תלויים בגיל.
    בגיל צעיר, סביב40%.
    ומדוע זה? כי כמחצית מהעוברים הנוצרים הם לא יקלטו כי הם לא תקינים וזה עניין ביולוגי.גם אם זה יום 3,4 או בלטוציסט.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לפרופ' בידר

לירון
    18/07/2016

פרופ' בידר שלום

אני מנסה להבין את כל התהליך של IVF שלא נראה לי בכלל פשוט להשגת הריון אודה לך עםן תסביר לי :

אז זה לא נכון להגייד שעובר ששורד עד היום ה-5 הוא בוודאות עובר טוב מבחינה גנטית?
    והאם עוברים ששמתחלקים ל-9 תאים ללא שברים שלא שורדים את היום ה-4-5 הם עוברים לא טובים גנטית באופן וודאי וגם לא יכולים ליצור הריון גם עם היו מוחזרים לאחר 72 שעות ברחם או שיש סיכוי שבתנאי הרחם כן היו שורדים בהחזרתם לאחר 72 שעות מה שלא במעבדה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לפרופ' בידר - תגובה

פרופ` דוד בידר
    19/07/2016

עוברים שגדלים ליום 5 הם לא בודאות עובר טוב מבחינה גנטית.
    עוברים יום 3 שהם 8,9 תאים יכולים להיות תקינים אך לא יגיעו ליום 5.
    כך שאם יראו עובר יפה ביום 3 לא בהכרח יתפתח ליום 5 אך אם יחזירו ביום 3 כן יכול לתת הריון.
    מה שאני מנסה להסביר, שלמרות עניין הבלסטוציסטים הרי שבארצנו עדיין מחזירים ביום 3 , כיהתוצאות לא פחות טובות מיום 5..
    לכן כאשר רופא אומר לך שיחזיר לך בלסטוציסט את, אישית , מאוד מתרשמת אך לא בטוח שיהיה הריון.
    מה שחשוב להשגת הריון ברחם שהוא תקין, זה גיל העוברים ומראיהם ביום 3.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לפרופ' בידר עוברים ביום ה-3

לירון
    20/07/2016

פרופ' בידר שלום

תודה רבה לך על ההסבר המפורט יש לי ברשותך 2 שאלות:

שאלה 1:
    לפי מה שהבנתי ממך אז עוברים שמתחלקים ל-8 או 9 תאים ללא שברים ומוחזרים ביום ה-3 כן יכולים ליצור הריון עם הם לא שורדים ביום ה-5 במעבדה
    למה בגלל שתנאי הרחם יותר טובים עבורם?

שאלה 2:
    אני ת 40 וכל הזמן כולם מופרים אצלי ומתחלקים ברובם ל-9 תאים ללא שברים (בדרכך כלל 13-16 זקיקים שואבים).
    ואני רוצה להחזיר 3 עוברים ביום ה-3 והרופא התנגד מחשש להריון מרובה עוברים מצב שעלול לגרום לדילול וזה מסוכן לדברין.
    אבל אני בת 40 והסיכויי נמוך ביותר לקליטה של 3 לדעתי עקב גיל הביציות .מה דעתך המקצועית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לפרופ' בידר עוברים ביום ה-3 - תגובה

פרופ` דוד בידר
    20/07/2016

התנאים ברחם הם הכי טובים. העוברים קודם עולים לחצוצרה, שזוהי המעבדה הכי טובה בעולם, וחוזרים לרחם.
    לגבי השאלה השניה הרי זה עניין של סיכויים.
    בגיל 40 הסיכון להריון מרובה עוברים אחרי החזרת 3 עוברים הוא נמוך מאוד.
    אני בגיל 40 הייתי מחזיר תמיד 3 עוברים כדי להגדיל סיכויים, ולא חושש ממאובנים עוברים , מה עוד שאנחנו מאוד טובים בדלול עוברים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו