רחם דו קרני, האם הרחם נהיה אלסטי יותר מהריון להריון?

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• רחם דו קרני, האם הרחם נהיה אלסטי יותר מהריון להריון?
    רומי
    19/07/2016

שלום,
    שאלה שמטרידה אותי.
    יש לי רחם דו קרני/קשתי ועברתי 3 ניתוחים להסרת מחיצה והידבקויות.

כרגע אני בהריון באמצע שבוע 7, לפני 4 חודשים בערך עשיתי הפסקת הריון בחודש 7 בגלל מום בעובר וחשד לבעיה נוירו התפתחותית, רופא גנטי המליץ לסיים את ההריון למרות שהבדיקות מי שפיר וציפ גנטי יצאו תקינות. הוועדה הסכימה לצערי גם כן פה אחד.

במהלך ההריון, מומחה האולטרסאונד אמר שבגלל מבנה הרחם לא אוכל להחזיק הריון מלא ואצטרך ללדת פג.
    ההריון היה בקרן 1 של הרחם.  שבוע 32 היה תרחיש טוב מבחינתו, אם הבנתי נכון.

הרופא שניתח אותי אמר בזמנו שהרחם הוא כמו בלון שמהריון להריון הוא נהיה יותר אלסטי ויהיה לו יותר קל להחזיק הריון, במידה שתהיה בעיה.
    לצערי, לא כל רופא מסכים עם זה.

האם באמת מישהו יכול לתת לזה תשובה?
    האם זה שהגעתי ל750 גרם וההריון היה ממשיך אם לא הייתי מסיימת אותו בצער רב, זו סיבה לאופטימיות להריונות הבאים?

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם אני צריכה להיות במרפאה בסיכון?

רומי
    19/07/2016

כרגע אני אצל הרופאה המטפלת בקופת חולים, לא העבירו אותי למרפאה בסיכון.

אם עליי לבקש?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רחם דו קרני, האם הרחם נהיה אלסטי יותר מהריון להריון? - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    19/07/2016

רחם דו קרני קשור להפלות מאוחרת וללידות מוקדמות,אולם פרט להסרת ההידבקויות שנוצרו הדרך היחידה להתמודד בהמשך עם הבעיה הינה באמצעות תפירת צוואר הרחם,על מנת למנוע פתיחה מוקדמת שלו,לעיתים נדירות נעשה ניתוח מורכב לאיחוד שני הקרניים על מנת למנוע את הסיבוכים העתידיים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו