התיעצות לגבי IVF

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• התיעצות לגבי IVF
    דבי
    17/05/2008

שלום. אני בת 34 + 2 בנות קטנות אחרי החזרת עוברים טריים שנקלט אבל הבטא התחילה לרדת בשלב מסוים. לפני החזרת הטריים החזרנו פעמים מוקפאים של צלח.
    התינוקת שלי הי גם כן ממחזור טרי.
    יש לי 4 עוברים מוקפאים. שאלתי היא האם כדאי לי להחזיר את כל ארבעת העוברים (יש היסטוריה של סרטן שד במשפחה) בכדי לחסוך בהורמונים ? האם כדאי ללכת על מחזור טבעי שוב מבלי לנסות את המוקפאים ?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התיעצות לגבי IVF

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום יעל

ד''ר דוד ישי
    17/05/2008

אני חושב שלא נכון רפואית להמשיך בטיפולי IVF לפני שנותנים הזדמנות ומחזירים את העוברים המוקפאים. אם יש הסטוריה של סרטן שד במשפחה, אני בהחלט ממליץ לאישה במצבך ( עם שני ילדים ) ללכת על מחזורים טבעיים גם במחזורי ההפשרה ( אם אפשר ) וגם במחזורי הטיפול

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא כך כך הבנתי את תשובתך

דבי
    17/05/2008

ראשית תודה על התגובה המהירה אבל לא הבנתי עד הסוף למה התכוונת.
    מה הכוונה למחזורים טבעיים. בניסיונות המוקפאים הקודמים לקחתי אסטרופם
    ובמחזורי ה- IVF שעברתי (שניים במספר) עברתי את הפרוטוקול הקצר עם כל הזריקות.
    מה האלטרנטיבות שמוצבות בפני ?
    האם להחזיר ארבעה עוברים מוקפאים בבת אחת ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום יעל

ד''ר דוד ישי
    18/05/2008

לא ברור לי מה הקשר בין מספר העוברים המוחזרים והסיפור של הסיכון לסרטן השד.
    בכל מקרה, מס' העוברים המוחזרים לרחם נקבע ע"י הוראות של משרד הבריאות והוא תלוי בכמה פרמטרים. לגבי העניין של הסיכון לסרטן שד שהוא תלוי אסטרוגן, אמרתי שלנשים עם מחזור סדיר אפשר להחזיר עוברים מופשרים במחזור טבעי בלי לתת הורמונים. אמרתי גם שיש אפשרות, במצב שבו רוצים להמנע מרמות גבוהות של אסטרוגן, ( עם יתרונות ועם חסרונות בצידה ) לעשות טיפול IVF ללא הורמונים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו