לפרופ' אשכנזי - אנדומטריזיס מה זה והיכן ניתן

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• לפרופ' אשכנזי - אנדומטריזיס מה זה והיכן ניתן
    שוקו
    31/07/2016

שלום,

מה זו בדיוק מחלת אנדומטריזיס?
    הבנתי שכנראה יש לי (סובלת מגיל קטן מכאבי ווסת מטורפים המגיעים לעילפון הקאות וכו)
    לקחתי גלולות פסק. הפסקתי גלולות זה חזר וגם כל נגיעה קטנה באיזור (גם בהזרעות) היו לי כאבים ולפעמים הכאבים המטורפים.

לצערי אני מנסה להכנס להריון ולא מצליחה. (למרות גילי ונתונים לא כ"כ מזהירים)

איפה עושים בדיקה כזו? מה ניתן לעשות?
    עשיתי אצלך בעבר בדיקה עם מצלמה פנימית (שכחתי את שם הבדיקה) זזו הבדיקה?

אשמח לקבל אינפורמציה - מה עושים ?
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לפרופ' אשכנזי - אנדומטריזיס מה זה והיכן ניתן - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    31/07/2016

אנדומטריוזיס נובעת מגדילה של רקמת הרחם באזורים שמחוץ לרחם. דבר העלול לגרום לכאב,בעת הופעת המחזור להפריע ביחסי מין ולפגוע בפוריות.המחלה שכיחה בגילאים 20-40
    כאשר רקמת הרחם גדלה מחוץ לרחם - התסמונת מכונה אנדומטריוזיס. המקומות השכיחים שבהם ניתן למצוא רקמת אנדומטריום אצל מי שסובלת מאנדומטריוזיס הם לרוב איברי הרבייה, הכוללים את הרקמה החיצונית של הרחם, השחלות והחצוצרות. לעיתים ניתן למצוא רקמת אנדומטריום גם באיברים קרובים אחרים בבטן: חלל האגן, שלפוחית השתן, המעיים והחלל שבין הנרתיק לפי הטבעת.
    בזמן המחזור החודשי, כאשר יש דימום משכבת האנדומטריום שברחם, ייתכן גם דימום מרקמת האנדומטריום שמחוץ לרחם.
    בהמשך, רקמת האנדומטריום המצויה מחוץ לרחם מתחילה להגיב לכל השינויים ההורמונליים הטבעיים בגוף - ולדמם בזמן המחזור. לפי תיאוריה אחרת תסמונת האנדומטריוזיס היא, בעצם, מצב השכיח אצל הרבה נשים, אלא שהמערכת החיסונית שלנו, כאשר היא במצב תקין, "מגיעה" אל הרקמה הסוררת ומשמידה אותה לפני שהיא מספיקה "להתנחל" במקום שהיא לא שייכת אליו, או לפני שהיא מתחילה לדמם. לפי התיאוריה הזאת, אצל נשים המפתחות אנדומטריוזיס יש כשל חיסוני: המערכת החיסונית לא מזהה משום מה את הרקמה ולא הורסת אותה כמו אצל נשים שאינן לוקות בתסמונת.
    הממצאים הקליניים של המחלה יכולים לכלול אחד או חלק גדול של התסמינים הבאים:
    כאבים קשים יותר וחריפים יותר מכאבי המחזור "הרגילים", לפני המחזור החודשי ובמהלכו.
    דימום וסתי רב או ארוך יותר מהנורמה (או ממה שאת רגילה לו).
    כאבים בזמן שמקיימים יחסי מין ולאחריהם.
    הפרעות במערכת העיכול כמו: עצירות, כאבים בזמן יציאה, כאבי גב תחתון ותנועתיות מעיים כואבת עם צואה רכה בזמן דימום וסתי.
    רגישות וכאב עמום באגן.
    כאבים בעת ההשתנה, או דחיפות במתן שתן, בעיקר בזמן המחזור החודשי.
    קושי להרות.
    האבחנה נעשית באמצעות פעולה הקרויה לפרוסקופיה שבא מוחדר לחלל הבטן סיב אופטי קטן דרך חתך זעיר. הסיב מעביר תמונות למסך וידאו והרופא או הרופאה יכולים לבדוק כך את אברי הבטן והאגן, מבפנים, בלי לפתוח לך את הבטן כולה.

הטיפול באנדומטריוזיס הינו תרופתי ,ולעיתים ניתוחי,אולם הטיפול הטוב ביותר הינו להרות- מצב העשוי לגרום לנסיגה של המחלה.
    באשר לבדיקה שעברת מדובר בהיסטרוסקופיה הבוחנת את חלקו הפנימי של הרחם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על המענה פרופ' אשכנזי, דבר

שוקו
    31/07/2016

דבר נוסף לחידוד

אני סובלת מכאבים מטורפים בזמן מחזור ...
    גב תחתון כואב..

שאר התסמינים לא ממש מדברים אליי.
    אשמח אם תענה לי :
    1. בעצם הבדיקה שצריך לעשות והבדיקה שעשית לי אלו שתי בדיקות שונות?
    2. איני מצליחה להורות :( השאלה אם אם הנתונים של הfsh שלי שגבוהים מאוד מושפעים מהתופעה.
    ז"א אם אעשה ניתוח יש מצב שכן אוכל להורות למרות הfsh הגבוה שלי ?
    3. אם אתה עושה גם את הבדיקה הזו ועלותה ?

תודה רבה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על המענה פרופ' אשכנזי, דבר - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    31/07/2016

יתכן והממצאים הקליניים והביטוי באולטרסאונד במקרה שלך מדברים בעד עצמם,סביר חהניח שהאנדומטריוזיס תרמה לפגיעה בתפקוד השחלות שלך,לכן יש לפעול בנתונים הקיימים לסייע בידייך להרות בהקדם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו