אבחון הבעיה לפני הטיפול- מחזור לא סדיר -אולי זה משהו אחר ולא הביוץ?

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• אבחון הבעיה לפני הטיפול- מחזור לא סדיר -אולי זה משהו אחר ולא הביוץ?
    שירה
    02/08/2016

שלום רב,

לפני שנה טופלתי באקקלומין עקב בעיה של מחזור לא סדיר שהיה מגיע יותר מ-40 ו60 יום
    הד"ר אמר שזה בגלל בעיה בביוץ. כשאין ביוץ אז לא בא מחזור..
    לאחר הטיפול נקלטתי והיום יש לי בן בן 7 חודשים.
    אני עדיין מקבלת מחזור בצורה לא סדירה.. (המחזורים האחרונים 37,40,43)

שאלותיי הן:
    1. האם זה אומר שכל החיים אהיה תלויה באקקלומין?
    2. האם לא צריך לאבחן קודם את הבעיה לפני שמחליטים ישר כי מדובר בחוסר ביוץ/ביוץ לא סדיר... כי יש עוד סיבות למחזור לא סדיר חוץ מבעיה בביוץ, למשל שחלות פוליציסטיות...? (אציין כי בנערותי היה לי מקרה של חודשיים ללא מחזור, עשו לי אולטרסאונד והד"ר אמר שיש לי זקיקים או ציסטה משהו כזה ושזה יכול לפגוע בפוריות, נתן לי גלולות שהביאו למחזור)
    אני רוצה לפתור את הבעיה מהשורש שלא תחזור כי היה לי בעבר מחזורים שנעים בסביבות ה-35 יום בממוצע שזה נורמלי.. ולכן יש לאבחן מה הגורם לה.. או שמא קודם נותנים טיפול אקקלומין, שהוא הטיפול הראשוני, ואם הוא לא עוזר אז מבינים שזה לא הבעיה של הביוץ אלא משהו אחר ואז מתחילים בבדיקות?!

אודה למענה מפורט לשאלותיי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבחון הבעיה לפני הטיפול- מחזור לא סדיר -אולי זה משהו אחר ולא הביוץ? - תגובה

פרופ` דוד בידר
    02/08/2016

אין אפשרות לטפל בבעיה מהשורש היות ושיבושי ביוץ הם חלק מהמבנה הגנטי שלך.
    זה לא בעיה גדולה ולא צריך לעשות כלוםנאלאלסדר את הביוץ.
    את יכולה גם להרות ללא טיפול על ידי מעקב הביוץ.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

שירה
    02/08/2016

אם זה היה המבנה הגנטי שלי אז תמיד היה צריך להיות לי ככה, אבל תמיד המחזורים היו נעים בממוצע סביב היום ה-35 יום, שזה נחשב תקין נכון?

אז ברור לי שמשהו פתאום השתבש לי במערכת, זו בעיה שמצריכה טיפול כי זה שיבוש רציני !(אדגיש שוב כי לפני ההריון היו מחזורים שבאו בין הימים 48-60 ואף היה מחזור שהגיע ליום ה-93!!! אף פעם לא הגעתי למספרים כאלה!)
    ואני צריכה להתעלם מיזה??!!

מה לגבי ציסטה/ שחלות פוליציסטיות? שזה רק חלק מהסיבות למחזור לא סדיר, אולי הן משבשות את התהליך הטבעי של הביוץ?

למה לא עושים אבחון כדי לדעת ממה נובע השיבוש הזה כדי להחזיר את המערכת להתנהג באופן תיקני כפי שאמורה להיות על פי טבעה? במקום לתת טיפול שאינו פותר את הבעיה משורשה ועוזר רק זמנית לאותו מחזור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - תגובה

פרופ` דוד בידר
    02/08/2016

אבחון שאת רוצה לעשות קיים בחלקו, אך זה יתן רק, אולי, הסבר להפרעות הביוץ אך אין אפשרות לתקן זאת.
    לכן התיקון שאנו עושים זה בעזרת גורמי ביוץ, על ידי תרופות, על מנת לסדר את הביוץ למטרת הריון.
    אם את לא רוצה להרות אזי הטיפול הוא אחר וגם על ידי כדורים.
    כלומר, אבחון כמו שאת כותבת , כנראה כבר נעשה לך על ידי רופא המטפל היות והוא החליט על כדורים הגורמים לביוץ לאחר שהבין את הבעיה שלך .
    תשאלי את רופא המטפל מהי האבחנה שהוא מצא לבעית הביוץ שלך..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תגובה

שירה
    03/08/2016

זהו, שהוא לא עשה שום אבחון. על סמך הסיפור שלי נתן לי ישר טיפול באקקלומין.

כנראה רצה להתחיל באקקלומין- שזה הטיפול ההתחלתי? (ובוא נגיד הקל) שעושים לכל אחת שבאה עם בעיה להקלט להריון ורק אם זה לא מצליח אז עושים בדיקות ומתקדמים הלאה?

נראה לי שזה מה שרוב הרופאים עושים נותנים ישר טיפול לפני הבדיקות..
    "קחי כדורים ושלום על ישראל"... (תקן אותי אם אני טועה, כך נראה לי שעושה רופא שאין לו סבלנות) אבל הטיפול שנותנים זה רק כדי לתת מענה ראשוני ולהרגיע את המטופל, כאשר הפתרון הוא זמני ורק דוחים את הבעיה ולא באמת בודקים לראות מה ניתן לעשות כדי לפתור אותה.. אני מבינה שזו הפרנסה של הד"ר, אבל צריך לעשות את התפקיד שלקח על עצמו בנאמנות ומתוך דאגה ורצון אמיתי לעזור למטופל.
    (להתחבר ולהבין ללבו של המטופל גם כשאתה לא נמצא בנעליים שלו)

לפי מה שאתה אומר אין מה לעשות?
    אבל למה לא ניתן לפתור את הבעיה אם הרי המערכת היתה בסדר ומשהו השתבש, אז לגלות את המשהו הזה שגרם לשיבוש ולתקנו שיפעל בצורה תקינה כפי שהיה לפני כן !בדרך הטבעית שלו! ...לא יתכן שזה ה"מבנה הגנטי שלי" כי תמיד היה לי בסדר..
    והרי שמבנה גנטי לא יכול להשתנות, נכון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תגובה - תגובה

פרופ` דוד בידר
    03/08/2016

יש מספר בדיקות שיש לעשות לפני כל טיפול.
    לברר את המערכת ההורמונלית כולה.
    לברר מה קורה במהלך המחזור החודשי ולהסביר לך ממה נובעת בעיית אי סדירות הביוץ שלך.
    למרות כל הברור ,הטיפול יהיה אותו הטיפול ,ואין אפשרות ,כאשר מבינים את הבעיה, לטפל בה אחרת,זה המצב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שירה
    03/08/2016

אודה למענה על השאלות הבאות:

1. אז אתה אומר שאין ברירה ואני צריכה להיות תלויה באקקלומין כל החיים?

2. האם יש אפשרות שהמצב יחזור לקדמותו ויסתדר לבד עם הזמן?

3. איך אני עוקבת בעצמי מתי הביוץ שלי? הרי לא ידוע ממתי להתחיל לעקוב מאחר והוא ארוך ומשתנה..

4. יכול להיות שביצית תתפתח יפה ותגיע כמעט לשלב של ביוץ ואז תפסיק?

5. משום מה לפי בדיקת דם רואים שהכל תקין במערכת ההורמונלית, איך תסביר את זה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

פרופ` דוד בידר
    04/08/2016

1.בדרך כלל הטיפול היותר טוב הוא בעזרת זריקות הורמונליות על מנת להרות. לאחר לעדה דברים יכולים להשתנות, אך לא תמיד.
    אם את לא תרצי להרות אז לא צריך לקחת שום דבר.
    2.לגבי חזרה למצב רגיל, אז אי אםשר לדעת, לרוב המצב נשאר ככה.
    3.עוקבים אחרי ביוץ בעזרת בדיקות דם ואולטרה סאונד וזה צריך לבצע רופא המטפל.
    4.ביצית מתפתחת בתוך זקיק שמתפתח. אם הזקיק מתפתח כמו שצריך הביצית חורגת ממנו בזמן ולא מפסיקה פתאום להתפתח.
    5.מה הכוונה שרואים בבדיקת דם שהכל תקין? אם את מתכוונת לפרופיל ההורמונלי, אז בבדיקות דם בוסת הכל יכול להיות בערכים תקינים אך הפרשתם לא הולכת באופן תקין ולכן יש לך הפרעות בתהליכי הביוץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שירה
    07/08/2016

בוקר טוב,

תודה על התשובות.

באשר על השאלה מתי להתחיל לעקוב אחר הביוץ..ידוע לי שעושים ע"י אולטרסאונד ו
    בדיקות דם, אבל ידוע שגם באופן עצמאי אפשר לעקוב אחר הביוץ ע"י בדיקת צוואר הרחם, חום השחר, מקלות ביוץ..
    השאלה שלי ממתי להתחיל לעקוב, מאיזה יום למחזור? כי המחזור ארוך ומשתנה לא ידוע ממתי להתחיל..

אתה ממליץ על מעקב עצמאי? אפשר לסמוך על זה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

פרופ` דוד בידר
    07/08/2016

המעקב צריך להיות על ידי בדיקות דם ואולטרה סאונד ועל ידי רופא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו