רחם שרירני - האם ניתן להיכנס ולהחזיק הריון?

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• רחם שרירני - האם ניתן להיכנס ולהחזיק הריון?
    אני
    03/08/2016

בת 41. ילדתי לפני 10 שנים באופן טבעי. בשנים האחרונות נכנסתי להריון טבעי פעמיים והפלתי ספונטנית בשבועות 5-7 . אמרו לי שכנראה יש קרישיות יתר (בדיקות הדם היו חיוביות אבל גבוליות) ואמרו לי פעם הבאה לנסות קלקסן. ראו גם שרירן קטן שאמרו שלא אמור להפריע. לא נכנסתי שוב להריון וניסיתי הזרעת זרע שלא צלח. באולטראסאונד מעקב זקיקים האחרון הטכנאית כן רשמה שיש רחם במרקם שרירני. היסטרסקופיה אבחנתית וצילום רחם תקינים.
    הפסקתי כרגע אם הטיפולים ולפני שמחדשת או מכניסה את עצמי לטיפולים הורמונלים כמו IVF רוצה להבין האם בכל זאת הרחם הוא הבעיה ולא קרישיות יתר או דבר אחר. האם יש מה לעשות עם רחם שרירני? ידוע שיש שרירן בגודל קטן שלפי הרופא לא אמור להפריע אבל אם כלל הרחם במרקם שרירני מה זה אומר?המחזור שלי מאוד סדיר בדר"כ המחזור האחרון התעכב שבוע בדיוק, בדיקת שתן להריון היה שלילי אבל המחזור היה כבד וביום השלישי נפלט פעמיים חלקים גדולים של 5 ס"מ ואז אחרי זה המחזור נחלש מאוד. האם החלקים זה בעקבות שרירן או שזה היה הריון כימי? האם ניתן להיכנס ולהחזיר הריון אם הרחם שרירני? מה ניתן לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רחם שרירני - האם ניתן להיכנס ולהחזיק הריון? - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    04/08/2016

לאור ממצאי ההיסטרוסקופיה התקינים נראה שגם אם מדובר ברחם עם מירקם שרירני הסיכוי להרות הנו סביר ויש להזדרז היות וגם הגיל עלול להוות בעיה וגם השרירנים עלולים לגדול ולשבש את מבנה חלל הרחם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו