שאלה לפרופ' בידר התייעצות לגבי ההמשך

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שאלה לפרופ' בידר התייעצות לגבי ההמשך
    לירון
    09/08/2016

פרופ' בידר שלום

ברצוני להתייעץ איתך

אני בת 40 כל הבדיקות ההורמונליות תקינות במשך מס' חודשים לא הצלחתי להרות יש לי ילדה שנולדה לפני 3 שנים בנסיון להרות באופן טבעי הריתי בנסיון ראשון .

הרופא החליט לעשות בירור ולבסוף התברר שיש לי הידבקויות שהוסרו כחודשיים לאחר מכן הצלחתח להרות ב-IVF ראשון כשאר נשאבו 13 ביציות והופרו 13 ביציות רובם 9 תאים לדברי הרופא עוברים מצויינים.

ההריון התחיל כך שבטא הוכפלה יפה ולפתע ירדה ואני מבינה שזה הריון כימי

את הפרוטוקול הזה בזמנו ממש לא אהבת ויש לי הרגשה שאתה צודק ויכול להיות נכון שהגיל משמעותי באיכות העוברים אבל הבנתי שגם לפעמים פרוטוקול לא טוב יכול לשבש.

הפרוטוקול היה 150 גונאל במשך 6 ימים
    מונופר 300 במשך 3 ימים
    הזרקת צטריוטייד לאחר 4 ימים מתחילת הגונאל

בזמנו אמרת לי שאתה לא מבין את הפרוטוקול הזה ואת הקפיצה למונופר 300.
    גם נראה לי ש-9 ימי זריקות זה מאוד מעט ולא הסתדר לי הירידה במינון של גונאל ל-150 ופתאום 300 מונופר

אודה לך עם עם תגיד לפי ה-150 גונאל כמה מונופור לדעתך צריך לתת לי פעם הבאה? והאם לדעתך מוקדם מידי נותנים לי את הצטרוטייד?
    אציין שאני מגיבה מאוד מהר ותוך יומיים יש 8 זקיקים גדולים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לפרופ' בידר התייעצות לגבי ההמשך - תגובה

פרופ` דוד בידר
    10/08/2016

הפרוטוקול צריך להיות כך שבזמן הנכון, וסת יום 3, השחלות יהיו ללא ציסטות ובדיקות הדם צריכות להיות בהתאם.
    ביום 3של וסת יש להזריק גונל פ ל 4 ימים במינון 150 ,ולראות מה קורה ואיך התגובה ולפי זה להחליט מה הלאה, ככה שהמינון יהיה בעליה כל הזמן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לפרופ' בידר

לירון
    10/08/2016

פרופ' בידר תודה על המענה ברשותך 2 שאלות

1. אני הבנתי ממך שרק לאחר גונאל 150 במשך 4 ימים ניתן לדעת את ההמשך ושיהיה במגמת עלייה השאלה היא האם צריך להפחית את המונופר כי נראה לי שמגונאל 150 למונופר 300 זה לא טיפול נכון ואני חושבת שארתה צודק באחת התשובות לשאלותיי כתבת לי שלפחות צריך להזריק 10 ימים ולא 8 ימים כמו שהזרקתי
    האם אתה חושב שמונופר 225 מספיק או אפילו פחות מ-225 כי יש לי תגובה מהירה מאווד של גדילת זקיקים.?

2. ווסת אחרון 30.6 אני לאחר 10 ימים של הריון שהסתיים כאשר החל דימום.
    הבטא ירדה אבל תקוע במשך 8 ימים על 160 ולא יורדת מה עושים פשוט לחכות ולעקוב בבדיקת דם לאיפוס בטא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לפרופ' בידר - תגובה

פרופ` דוד בידר
    11/08/2016

קודם כל הבטא צריכה לרדת ואם לא אז יש לטפל בזה .
    לגבי הפרוטוקול, לא צריך להעלות ל 225 אלא ללכת לפי התגובה אחרי 4 ימי הזרקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו