ציסטה שלא נעלמת לאחר טיפול

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• ציסטה שלא נעלמת לאחר טיפול
    מרינה
    17/08/2016

שלום רב. לפני כחודש וקצת עשיתי US לפני תחילת הטיפול.שבו נצפה ציסטה. הרופא נתן לי מרשם לגלולות וביקש ליטול אותן במשך שבועיים. אחרי שבועיים ביצעתי בדיקת דם האסדרדול היה 500. אמר לי להזריק 2 צטרוטייד ולא עשה לי US כי שהה בחול. אחרי יומיים האסטרדול אכן ירד ל41.5 והרופא נתן לי אישור להתחיל להזריק. אחרי 4 ימים הגעתי לUS שבו הבנו שהציסטה לא נעלמה אלא שאבה אליה את כל מה שהזרקתי. הרופא הציעה להזריק אוביטרל כי חשב שיש בפנים ביצית ולקיים יחסי מין. סליחה על הסיפור הארוך השאלה שלי: מה התפקיד של הגלולות? מדוע נותנים אותן? להוריד את הציסטה? אם כן מדוע שלי לא התפרקה? ומה הסיכויים שהיא תתפרק בווסת הקרובה אם לא התפרקה בווסת הקודמת ולא בדימום כתוצאה מהפסקת נטילת הגלולות. תודה רבה על מענה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ציסטה שלא נעלמת... - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    18/08/2016

אם מדובר בציסטה פונקציונלית שנוצרת בעקבות גירוי השחלה או בעקבות תגובה הורמונאלית בלתי תקינה ,הרי שמתן גלולה עם קבלת המחזור מנתרלת את ההשפעות ההורמונאליות המשפיעות על הציסטה ומאפשרת בתנאים אלו להתאפסותה למצב בסיסי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציסטה שלא נעלמת

מרינה
    18/08/2016

מתנצלת לא הבנתי כלום.אודה לך על הסבר נוסף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציסטה שלא נעלמת - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    18/08/2016

נטילת הגלולה משתקת את ההליך הביוצי ומונעת גירוי של השחלה המאפשר נסיגה של הציסטה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציסטה שלא עוברת

מרינה
    21/08/2016

תודה רבה על המענה הברור והמהיר. שאלה אחרונה: האם יש מניע לא להתחיל טיפול בשל הציסטה? כלומר אם במחזור הקרוב היא שוב לא תתפרק לא אוכל להתחיל את הזריקות?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציסטה שלא עוברת - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    21/08/2016

למרות שאין מניעה,הייתי משאיר את השיקול בידי הרופא המטפל המכיר היטב את נסיבות המקרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו