מספר עוברים להחזרה בגיל מבוגר שאלה בנושא

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• מספר עוברים להחזרה בגיל מבוגר שאלה בנושא
    לוני
    20/08/2016

שלום,
    אני בת 42 שנתיים בטיפולים מתרומת זרע ללא ילדים. 7 שאיבות עד כה. במקרה שלי השאיבות מניבות יחסית הרבה עוברים אך איכותם ירודה ולכן יש לי הפלות רבות. (בדיקות מקיפות להפלות תקינות). כשגידלו 9 עוברים במעבדה שרד רק אחד לבלסט, הוא לא נקלט, מה שלא מוכיח בהכרח שזו הדרך, הרי שביצית תקינה עלולה לא לשרוד כבלסט, וזה מרגיש לי בזבוז ומפחיד אותי לצאת "קרחת". אגב, זו היתה החזרה כפולה, יומיים לפני החזרת הבלסט הוחזרו שני עוברים ביום השלישי..... כך שמיקסמנו את הסבב. בהחזרה אחרת כשהחזירו ארבעה עוברים אחד נקלט ונפל בשבוע 5 ושלוש הנותרות לא היו ראויות בכלל להקפאה. במקרה שלי התקווה היא ליפול על "ביצת הזהב" התקינה, כך הבנתי מכל המומחים שיש, שבנסיבות גילי ולאור העובדה שאני ללא ילדים היא 1 ל 9 פחות או יותר. אני שוקלת תרומת ביצית כי זה מאוד מייאש לעבור את כל התהליך מן הסתם, אבל תוהה האם במקרה שלי הפיתרון היחיד שיעלה לי את סיכויי ההצלחה מביציות שלי הוא להחזיר כמה שיותר עוברים? האם מותר לרופא להחזיר יותר מארבעה עוברים לאור הנסיבות שלי והסטטיסטיקה שמאפיינת את הטיפולים שעברתי? אשמח לתשובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מספר עוברים להחזרה בגיל מבוגר שאלה בנושא - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    21/08/2016

גישתו של הרופא שלך בהחלט ראויה,בכל מקרה דף העמדה של האגודה הישראלית לפוריות המהווה במובן זה מורה נבוכים למספר העוברים המוחזרים ממליץ על החזרה של עד 4 עוברים בהצחשב בגילך,ובמספר נסיונות הטיפול שעברת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו