רחם T - לגעת או לא לגעת? אשמח לתשובה מפורטת תודה

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• רחם T - לגעת או לא לגעת? אשמח לתשובה מפורטת תודה
    ירדן
    21/08/2016

שלום,
    ביצעתי היסטרוסקופיה אבחנתית ולדבריי הרופא יש לי רחם במבנה T הוא מציע לנתח ולתקן.
    הרופא שאצלו אני מטופלת אומר שאין צורך בניתוח וסוג הרחם הוא לא T קלאסי אלא טיפה יותר גדול אבל עדין נחשב בהגדרה של T ושניתוח לא יעזור במקרה הזה.

הבנתי שסטג רחם כזה נחשב נדיר, האם נתקלת בהריונות ברחם מסוג זה? מה הסכנה במידה ונכנסים להריון? והאם המלצתך היא לעשות ניתוח?

אשמח לכל פרט רלוונטי לגבי הבעיה.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רחם T - לגעת או לא לגעת? אשמח לתשובה מפורטת תודה - תגובה

פרופ` דוד בידר
    21/08/2016

לא לגעת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רחם טי המשך שאלה

ירדן
    21/08/2016

אפשר קצת יותר פירוט שאדע מה הסיכונים במידה ולא מנתחים,
    הרופא שעשה לי את ההיסטרוסקופיה אמר בצורה חד משמעית שצריך לנתח ו"לתקן" לכן אני מבולבלת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רחם טי המשך שאלה - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    22/08/2016

באופן כללי אני מסכים עם דעתו של פרופ' בידר בכל מקרה אם מבוצע הניתוח להרחבת הרחם במצב של רחם בצורת T ,יש לעשותו לאחר כשלון כרוני להרות,או לאחר הפלות חוזרות,ולאחר הערכה מדוייקת של מצב החלל,בכל מקרה השיקול חייב להעשות בנסיבות הספיציפםיות של המקרה וע"י איש מקצוע מיומן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו