שאלה לפרופ' אשכנזי בדיקת דם לצ'יפ גנטי

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שאלה לפרופ' אשכנזי בדיקת דם לצ'יפ גנטי
    לירון
    24/08/2016

פרופ' שלום

הרופא המטפל הפנה אותי לבדיקת דם לציפ גנטי עקב זה שהיו לי 7 הריונות שמתוכם לידה אחת תקינה ו-6 הריונות כימיים רצופים.

כל הבדיקות האפשריות יצאו תקינות כולל קריוטיפ.

האם יש באפשרותך לומר לי מה שם בדיקת הדם לציפ גנטי? כי רופא הנשים לא יודע מה זה והרופא המטפל אמר שיש בדיקה כזאת כדי לראות עם יש שינויים בציפ

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לפרופ' אשכנזי בדיקת דם לצ'יפ גנטי - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    24/08/2016

מעל כ - 50% מהפלות בשליש הראשון של הריון מקורן בגורמים גנטיים. בהפלות חוזרות, 30% מקורן ברקע גנטי. האבחון נעשה ע"י בדיקה גנטית של העובר לאחר גרידה. במידת הצורך יינתן יעוץ גנטי. כמו כן מבוצעת בדיקה כרומוזומלית של ההורים (בדיקת קריוטיפ), על מנת לברר האם הם מעבירים אנומליה כרומוזומלית לצאצאיהם.
    רק בחלק קטן מהמקרים הבעיה נובעת משינוי במבנה הגנטי אצל אחד ההורים. ייתכנו שני סוגי שינויים: האחד, טרנסלוקציה – מיקום מחדש והשני, אינוורסיה – היפוך סדר המטען הגנטי. בין אם חלק מהמטען הגנטי התחלף במקומו עם מטען גנטי מכרומוזום אחר (טרנסלוקציה) ובין אם הוא הסתדר בצורה הפוכה על אותו הכרומוזום מצב ההורה הוא מאוזן ועל-כן הוא בריא לחלוטין, כי אין כל שינוי בכמות החומר הגנטי אצלו. לעומת זאת אם ההורה מוריש כרומוזום "מאורגן מחדש" שכזה לעובר, עלול להתקבל מבנה כרומוזומלי לא מאוזן שיתבטא בתוספות או חסרים של מקטעי כרומוזומים שלמים.
    שינוי כרומוזומלי לא מאוזן שכזה עלול לגרום בחלק מהמקרים להפלה טבעית. יחד עם זאת, בחלק מהמקרים עלול להתפתח עובר אשר אם לא ייבדק בהריון למבנה הכרומוזומים שלו (על ידי בדיקת סיסי שליה או מי שפיר), עלול עובר זה להיוולד עם מומים ו/או פיגור שכלי עקב חוסר האיזון הכרומוזומלי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו