מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בדיקת פרופיל ביום ההזרקה הראשוןבוקר אור30/08/2016
בעקבות שאלה שהתפרסמה פה השבוע, - שאלה שמאוד מטרידה גם אותי:
1. עבור מה ניתנת בד"כ בדיקת דם+US ביום השני או השלישי של המחזור (כלומר רגע לפני התחלת ההזרקות?) האם ע"מ לראות את "נקודת הפתיחה" של הגוף בחודש הנוכחי - כך שנוכל למדוד במדוייק את תגובת הגוף להורמונים?
(כמובן גם להיעזר במדידות אלה, בבואנו לקבוע את הפרוטוקולים של הסבבים הבאים)
2. אם אכן זה כך וזו הסיבה - איך יכול להיות שישנן נשים שלא מתבקשות לעשות בדיקות ביום הראשון אלא רק לאחר 5-6 ימי הזרקות?
(אפילו בסבב הראשון, כלומר כשעדיין אין שום תיעוד כיצד גופן מגיב להזרקות מעין אלה)
3. האם בבדיקת פרופיל הורמונלי יש הבדל בין היום השני ליום השלישי של המחזור?
תודה רבה מראש על תשובותיך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת פרופיל ביום ההזרקה הראשון - כן או לא?? - תגובה
פרופ` דוד בידר01/09/20161. לרוב אלו שמבקשים בדיקות בימים הראשונים של הוסת מעונינים לדעת שאפשר להתחיל גירוי שחלתי כאשר בשחלות אין זקיקים גדולים ורמות הדם נמוכות.
2.לא חייבים לעשות בדיקות ואפשר גם להתחיל טיפול ישר בוסת אם קודם לכן לא היו טיפולי פיריון.
3. אפשר לעשות פרופיל הורמונלי בכל יום מימי הוסת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!!! שאלת-המשך לאור קבלת התוצאות
ערב טוב01/09/2016אני בת 39 (כבר יותר קרוב ל40), מצב גופני מצוין, היסטוריה של הריונות מאוחרים במשפחה (למרות שברור לי שזה לא אומר בהכרח דבר). בשל נסיבות אישיות לא פשוטות לוקחת את ההימור של לדחות במעט את הכניסה להריון והולכת על הקפאה.
1. מה עשויות להגיד בדיקות אולטרסאונד מאוד טובות וamh טוב (3.6)
ולעומת זאת fsh שמלחיץ אותי מאוד - גם גבוה וגם משתנה? (בחודש שעבר ביום 4 למחזור יצא 12 ומשהו, אתמול - יום 2 למחזור 15 ומשהו )
הפערים בין הבדיקות מלחיצים אותי מאוד.. ואני לא מבינה איך הם הגיוניים.
2. האם אפשר להסיק על *איכות* הביציות שלי איכשהו? או שכל המדדים מדברים רק על כמות ולא נוגעים בעניין האיכות?
3. לאור הנתונים הנל, ( וכמובן אני מבינה שאי אפשר לדעת בוודאות מוחלטת ושלאף אחד מאיתנו לא ניתנו כישורים נבואיים.. :) ), איזה טווח של סיכויי הצלחה אתה חושב שיש לביציותיי המופשרות בעתיד, אם אני מקפיאה אותן כעת?
האם לדעתך אני עושה טעות אדירה שהתחלתי בתהליך זה..?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה!!! שאלת-המשך לאור קבלת התוצאות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/09/2016מבין הבדיקות שציינת הייתי סומך יותר על בדיקת ה-AMH המבטאת במקרה הנדון רזרבה שחלתית תקינה,בכל מקרה איכות הביציות היחסית של בנות 40 הנה פחותה עקב השינויים החלים בביציות ברבות השנים דבר המפחית את איכותן,כאמור ישנן מספר סיבות לירידה בפוריות בגילאים אלה: ירידה ברזרבה השחלתית מתרחשת עם העלייה בגיל האישה ובמקביל ישנה פגיעה הולכת וגוברת באיכות הביציות, הן מבחינה מורפולוגית והן מבחינה גנטית. הפגיעה בביציות מתבטאת בהפרעה בסיבי הכישור, החשופים לפגיעות לתהליכי חמצון על ידי רדיקלים חופשיים הנוצרים בביציות – ושיעורם גדל ברבות השנים,פגיעה של רדיקלים אלה מתחילה מראשית החיים ומתגברת עם השנים, עד שפגיעותיהם הופכות מהותיות יותר וכוללות, בין היתר, פגיעה בחלוקת ההפחתה של הביציות ובמיטוזה שלהן. בשל כך, נוצרות ביציות עם מטען גנטי פגום, עם גרעין תאי פגוע ועם מספר כרומוזומים בלתי תקין. כמו כן, ישנה פגיעה בגופיפי האנרגיה של הביצית. אלה הם המיטוכונדריות. ישנו דלדול של המיטוכונדריות וישנה פגיעה ב-DNA, מה שמוביל לירידה בשיעור ההשתרשות של הביציות ולעליה בשיעור ההפלות של העוברים.
מאמר חדש שהופיע בחודש יוני 2015 במגזין החשוב ביותר בתחום הפוריות Fertility and Sterility מספק את התאוריה השופכת אור על אחד ממנגנוני ההזדקנות של הביציות והנזק המצטבר לאיכותם וכושרן הפריוני. לא מעט מחקרים מצביעים חד משמעית על חשיבותן של הביציות בהתהוות עובר תקין ובעל פוטנציאל השתרשות טוב יותר, בעוד שלרחם ישנה משמעות פחותה בירידה בשיעור ההשתרשות.
אחת העבודות המדעיות החלוציות, על נפלים צעירים ביותר של עוברים, הצביעה על העובדה שקיים שיעור גבוה בהרבה של אובדן עוברים בעת ההשתרשות, מאשר הפלות שנצפו בפועל. אובדן זה בהחלט קשור בפגמים כרומוזומליים בביציות. פגמים אלה יכולים להיווצר בגרעין הביצית במהלך המיוזה או המיטוזה, או כתוצאה מפגיעה בגופיפי האנרגיה של הביצית ו/או פגיעה ב-DNA המיטוכונדריאלי של הביצית, הפוגם בכושר ייצור חלבונים מהותיים לרבייה ולהשתרשות.
למרות כל האמור לעיל עדיין יש לך בהחלט סיכויים סבירים להרות באמצעות טכנולוגיות העזר של הרבייה בטווח זמן סביר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!!! שאלת-המשך לאור קבלת התוצאות - תגובה
פרופ` דוד בידר01/09/2016לעניין הקפאת הביציות הרי שהייתי ממליץ להקפיא, בשלב זה עוברים.
הקפאת ביציות בגילך ,בפרט, והקפאת ביציות בכלל עדיין נותנות תוצאות בעייתיות לגבי הסיכויים העתידיים.
אצלנו מגבילים את ההקפאה מעל גיל 40 היות והקפאת ביציות בגילים אלה לא נותנות , כמעט, תוצאות טובות.
כמו גפן אף אחד לא יודע מה מצב הביציות בשחלה שלך עם הנתונים שכתבת.
בכל אופן הגיל הוא פקטור חדוב ולכן, שוב ,ממליץ שתקליטי עוברים ולא ביציות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקפאת ביציות לעומת עוברים
בוקר אור03/09/2016תודה. מעריכה מאוד את תגובותיכם המהירות והברורות.
אני מודה שהופתעתי/נבהלתי לקרוא את תגובתו של ד"ר בידר, בשל העובדה שבפעם הראשונה שהלכתי לייעוץ לגבי הקפאה, הרופא אמר לי במפורש שנכון ל-2016 - הקפאת הביציות יישרה קו *לחלוטין* עם הקפאת עוברים.
שעד לפני שנים בודדות, אולי אפילו שנה-שנתיים, אכן הקפאת העוברים היתה בטוחה יותר, אבל כיום סיכויי ההצלחה *זהים*.
על-סמך זה כמובן גם קיבלתי החלטות... אשמח מאוד מאוד שתשפוך עבורי אור נוסף; ובעיקר, אם יש סטטיסטיקות שאתה מאמין בנכונותן - אין לי מילים לומר כמה אעריך אם תציין אותן / תפנה אותי למקור מהימן).
השאיבה שלי היא (כנראה) בתוך שבוע...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקפאת ביציות לעומת עוברים - תגובה
פרופ` דוד בידר04/09/2016משפט היסוד של מי שאמר לך שיש ״אישור קו״ לעניין הקפאת ביציות ועוברים משולל כל יסוד.
אנחנו יודעים שהקפאת ביציות היא בעיתית לעומת עוברים.
בארצנו עדיין אין ניסיון רב להפשרת ביציות והפריתן.
בכל מקרה, הרופא שלך לא התייחס לגילך ולסיכויים בכלל לתוצאות ההפריה חוץ גופית.
כמובן שרק בעתיד תוכלי לדעת מי צדק.
בכל אופן בצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)