מידע על זמן ביוץ על פי אולטרסאונד

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• מידע על זמן ביוץ על פי אולטרסאונד
    שירה
    15/09/2016

שלום,

ידוע שניתן לשער מתי ביוץ יתרחש על פי בדיקת אולטרסאונד (אומנם אף פעם לא בדיוק בדיוק מתי, אלא רק להבחין שהוא קרוב ועתיד להתרחש), וזאת על פי גודל הזקיקים
    שרואים בבדיקה...

שאלתי היא אם ניתן גם לדעת אם כבר היה ביוץ על פי בדיקת אולטרסאונד ואם כן,
    האם גם ניתן להגיד פחות או יותר לפני כמה זמן (בימים) הוא היה?

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מידע על זמן ביוץ על פי אולטרסאונד - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    15/09/2016

על סמך מאפייני האולטרסאונד והכרת נתוני האישה בהחלט ניתן להבא את טווח העיתוי של תקופת הביוץ והפוריות וכמובן אם התרחש ביוץ

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

שירה
    18/09/2016

בוקר טוב,

באותו יום של הבדיקה אני אמרתי לרופאה מתי היה מועד המחזור (1.8), לאחר ששאלה, וגם את אורכו, שהמחזור האחרון הגיע ביום ה43 , אבל הסברתי גם לרופאה שהמחזורים שלי לא סדירים! וזה כל פעם בא בזמן אחר!
    על כן רציתי לעשות בדיקה אולטרסאונד כדי שתגיד לי אם הביוץ שלי קרב (כשהייתי אצלה, זה היה ביום ה-25 למחזור) , אז היא עשתה בדיקה ואמרה שהביוץ היה לפני 3-4 ימים,
    (כלומר, לפי חישוב שלי כוונתה שהביוץ היה בין הימים 22-21) אני לא הייתי בטוחה אם היא אמרה את זה על סמך הבדיקה או על סמך חישוב במחשבון ביוץ לפי הנתונים..
    אז זה היה לפי הבדיקה?

היא גם אמרה שהמחזור הבא אמור להגיע בעוד 10 ימים.. (אגב עד היום לא הגיע)
    אני לא ממהרת להאמין שאני בהריון בגלל שאני רגילה שהמחזור מאחר (אפילו בזמן חריג) אבל בסוף מגיע..אני בכל אופן בודקת חום השחר יצא לי 36.7..
    מה אתה אומר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    21/09/2016

הערכתי היא שהרופאה נתנה הערכה גסה בדיעבד שאינה מדויקת דיו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה- נא להשיב, תודה

שירה
    20/09/2016

בוקר טוב,

תשובתך מובנת- ברור לי שעל פי הנתונים שהאישה מוסרת (מועד מחזור אחרון ואורך מחזור) בשילוב עם האולטרסאונד אפשר להגיד אם היה ביוץ או שעתיד להיות - וזאת לאחר שעושים חישוב (אורך המחזור שלה פחות 10-14 יום יוצא זמן הביוץ) ואם היום של הבדיקה נעשה לאחר שעברו הימים האלה, ולא רואים באולטרסאונד שיש זקיק גדול אז אומרים שהביוץ כבר היה (בגלל שעברה את הימים).. אם זה כך, אז האישה יכולה לדעת לבד גם בלי הצורך באולטרסאונד..

זו לא הייתה שאלתי..
    אני אחדד את שאלתי..

בלי שהאישה תמסור פרטים - האם אפשר על סמך בדיקת אולטרסאונד -בלבד-
    (לא על פי נתונים מהאישה) ניתן לדעת אם היה הביוץ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה- נא להשיב, תודה - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    21/09/2016

אם לאישה יש מחזורים סדירים ניתן להעריך את טווח הביוץ בסבירות גבוהה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לתגובה

שירה
    22/09/2016

בוקר טוב,

זה ברור לי כשמש ואם היה סדיר לא הייתי צריכה את הרופאה או את האולטרסאונד..

אני עניתי לשאלתה של הרופאה מתי היה מועד המחזור האחרון ואורכו האחרון אך גם הסברתי לרופאה שהמחזור לא סדיר ובכל חודש יכול לבוא בזמן אחר- ובכל זאת היתה לה תשובה שהביוץ היה לפני כ-3-4 ימים אחרי שעשתה אולטרסאונד..

שוב אני שואלת!!- בלי קשר לנתונים של האישה, נגיד ולא ידוע לרופא זמני המחזורים שלה, האם ניתן לדעת אם הביוץ כבר התרחש ולהעריך מתי על פי בדיקת אולטרסאונד בלבד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה- לתגובתך הקודמת

שירה
    22/09/2016

עכשיו אני שמה לב שעניתי בעוד הודעה שלדעתך הרופאה נתנה הערכה גסה אך לא מדוייקת לזמן הביוץ...

זה מאוד מאכזב.. יכלה להגיד שזה לא בטוח ולא להגיד את זה בבטחון ובנוסף עוד להגיד שהמחזור אמור להגיע תוך 10 ימים.. מאיפה היא יודעת???

בכל אופן אני שואלת האם בדיקת אולטרסאונד בלבד (גם כשלא יודעים מתי המחזור הבא יהיה בשביל לחשב את זמן הביוץ), יכולה לתת מידע אם התרחש ביוץ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו