מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מידע על זמן ביוץ על פי אולטרסאונדשירה15/09/2016
שלום,
ידוע שניתן לשער מתי ביוץ יתרחש על פי בדיקת אולטרסאונד (אומנם אף פעם לא בדיוק בדיוק מתי, אלא רק להבחין שהוא קרוב ועתיד להתרחש), וזאת על פי גודל הזקיקים
שרואים בבדיקה...
שאלתי היא אם ניתן גם לדעת אם כבר היה ביוץ על פי בדיקת אולטרסאונד ואם כן,
האם גם ניתן להגיד פחות או יותר לפני כמה זמן (בימים) הוא היה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מידע על זמן ביוץ על פי אולטרסאונד - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/09/2016על סמך מאפייני האולטרסאונד והכרת נתוני האישה בהחלט ניתן להבא את טווח העיתוי של תקופת הביוץ והפוריות וכמובן אם התרחש ביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
שירה18/09/2016בוקר טוב,
באותו יום של הבדיקה אני אמרתי לרופאה מתי היה מועד המחזור (1.8), לאחר ששאלה, וגם את אורכו, שהמחזור האחרון הגיע ביום ה43 , אבל הסברתי גם לרופאה שהמחזורים שלי לא סדירים! וזה כל פעם בא בזמן אחר!
על כן רציתי לעשות בדיקה אולטרסאונד כדי שתגיד לי אם הביוץ שלי קרב (כשהייתי אצלה, זה היה ביום ה-25 למחזור) , אז היא עשתה בדיקה ואמרה שהביוץ היה לפני 3-4 ימים,
(כלומר, לפי חישוב שלי כוונתה שהביוץ היה בין הימים 22-21) אני לא הייתי בטוחה אם היא אמרה את זה על סמך הבדיקה או על סמך חישוב במחשבון ביוץ לפי הנתונים..
אז זה היה לפי הבדיקה?
היא גם אמרה שהמחזור הבא אמור להגיע בעוד 10 ימים.. (אגב עד היום לא הגיע)
אני לא ממהרת להאמין שאני בהריון בגלל שאני רגילה שהמחזור מאחר (אפילו בזמן חריג) אבל בסוף מגיע..אני בכל אופן בודקת חום השחר יצא לי 36.7..
מה אתה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/09/2016הערכתי היא שהרופאה נתנה הערכה גסה בדיעבד שאינה מדויקת דיו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה- נא להשיב, תודה
שירה20/09/2016בוקר טוב,
תשובתך מובנת- ברור לי שעל פי הנתונים שהאישה מוסרת (מועד מחזור אחרון ואורך מחזור) בשילוב עם האולטרסאונד אפשר להגיד אם היה ביוץ או שעתיד להיות - וזאת לאחר שעושים חישוב (אורך המחזור שלה פחות 10-14 יום יוצא זמן הביוץ) ואם היום של הבדיקה נעשה לאחר שעברו הימים האלה, ולא רואים באולטרסאונד שיש זקיק גדול אז אומרים שהביוץ כבר היה (בגלל שעברה את הימים).. אם זה כך, אז האישה יכולה לדעת לבד גם בלי הצורך באולטרסאונד..
זו לא הייתה שאלתי..
אני אחדד את שאלתי..
בלי שהאישה תמסור פרטים - האם אפשר על סמך בדיקת אולטרסאונד -בלבד-
(לא על פי נתונים מהאישה) ניתן לדעת אם היה הביוץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה- נא להשיב, תודה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/09/2016אם לאישה יש מחזורים סדירים ניתן להעריך את טווח הביוץ בסבירות גבוהה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתגובה
שירה22/09/2016בוקר טוב,
זה ברור לי כשמש ואם היה סדיר לא הייתי צריכה את הרופאה או את האולטרסאונד..
אני עניתי לשאלתה של הרופאה מתי היה מועד המחזור האחרון ואורכו האחרון אך גם הסברתי לרופאה שהמחזור לא סדיר ובכל חודש יכול לבוא בזמן אחר- ובכל זאת היתה לה תשובה שהביוץ היה לפני כ-3-4 ימים אחרי שעשתה אולטרסאונד..
שוב אני שואלת!!- בלי קשר לנתונים של האישה, נגיד ולא ידוע לרופא זמני המחזורים שלה, האם ניתן לדעת אם הביוץ כבר התרחש ולהעריך מתי על פי בדיקת אולטרסאונד בלבד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה- לתגובתך הקודמת
שירה22/09/2016עכשיו אני שמה לב שעניתי בעוד הודעה שלדעתך הרופאה נתנה הערכה גסה אך לא מדוייקת לזמן הביוץ...
זה מאוד מאכזב.. יכלה להגיד שזה לא בטוח ולא להגיד את זה בבטחון ובנוסף עוד להגיד שהמחזור אמור להגיע תוך 10 ימים.. מאיפה היא יודעת???
בכל אופן אני שואלת האם בדיקת אולטרסאונד בלבד (גם כשלא יודעים מתי המחזור הבא יהיה בשביל לחשב את זמן הביוץ), יכולה לתת מידע אם התרחש ביוץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)