איך יתכן שיהיה מחזור מבלי שהיה קודם לכן ביוץ

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• איך יתכן שיהיה מחזור מבלי שהיה קודם לכן ביוץ
    שירה
    25/09/2016

שלום,

שאלתי ולא ענו לי...

אני רוצה הסבר- יש אומרים שיתכן מקרים בו קיים מחזור ללא ביוץ, אם אכן כך, כיצד זה יתכן שיופיע מחזור מבלי שהיה ביוץ לפניו? הרי שהמחזור נובע מביצית שבייצה ולא הופרתה והדמם הוא בעצם הביצית שמתפוררת ויוצאת, היא וכל מה שהוכן לקליטת הריון ..
    כך זה על פי הטבע..
    ברגע שאין ביוץ לא אמור להיות בכלל מחזור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך יתכן שיהיה מחזור מבלי שהיה קודם לכן ביוץ - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    25/09/2016

ההנחה שלך לא נכונה,מדובר בהשפעות הורמונאליות על רירית הרחם,ולא שינויים המתחוללים בביצית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחזור בלי ביוץ

שלמה
    25/09/2016

שלום שירה.
    ההנחה שלך שהמחזור נגרם כתוצאה מדימום הביצית מוטעת, הביצית גודלה סה"כ 0.2 מ"מ, הדימום בוסת הוא בין 20 ל 80 סמ"ק, זה ודאי לא יתכן!!!
    אומנם ללא קשר הדימום נוצר כתוצאה מרירית רחם שהתעבתה בשלב הלוטאלי (השלב שבין הביוץ לוסת) והתפוררה, התפוררות הרירית נובעת מפקודה של שרשרת הורמונלית המסודרת בהיררכיה, הביצית מתנוונת אף הרבה קודם לסיום המחזור, שלשוה ימים לערך אחרי הביוץ, זה נכון אומנם שהגורם למחזור ולשלב הלוטאלי הוא הביוץ, ישנם מצבים בהם רירית הרחם מתעבה כתוצאה מפקודה הורמונלית והיות ואין מה שיתמוך ברירית (פרוגסטרון) הרירית נושרת, יש עוד מצב שנקרא LUF והוא ביצית שלא מבייצת, וזה כבר עניין פחות מצוי.
    טאוה שלמה-יועץ פוריות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

שירה
    26/09/2016

אבל המחזור הוא נלווה לביוץ שלא התרחש בו הריון..

האם יתכן מחזור ללא ביוץ? הסבר מפורט.. תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לתגובה

שירה
    26/09/2016

עכשיו שמתי לב לתשובה, אבל ממישהו אחר.. יועץ פוריות.. תודה
    אולי גם אתה תצטרף לדוקטורים ותענה על שאלות? חח :)

אז מה אתה אומר על מחזור שלא סדיר הרי , שהוא כתוצאה מהפרעה בביוץ ולכן נותנים אקקלומין למטרת הריון, נכון?
    למשל הפרעה ביוץ יכולה לנבוע מתסמין השחלות הפוליצסטיות, כפי שנראה לי שיש לי כי ראו לי הרבה זקיקים והמחזורים שלי התחילו להגיע בזמנים חריגים ביותר..(לא היה לי כך מעולם מוזר שזה פתאום קורה)

האם אקקלומין זה הפתרון היחיד?

קראתי שיכול להיות שעודף טסטסטורון/ סוכר בגוף מהווים בעייה, ולכן תזונה נכונה שתהיה עם פחות גלוקוז ופחמימות יכולה לעזור לשפר. זה נכון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום שירה

שלמה
    26/09/2016

ע"מ לענות על שאלתך בצורה מקיפה לא כאן הפלטפורמה, אני מתעסק בייעוץ טלפוני ללא שום תשלום, נכון PCO שחלות פוליצסיטיות הטיפול הראשוני המוצע הוא איקקלומין וכו' וכו', אם יש עודף משקל אז רצוי גם לרדת 5% 10%, יש קירטריונים מאוד ברורים ע"מ לאבחן שחלות פוליצסטיות וצריך לשלול עוד פקטורים. מעתיק לך מאמר שכתבתי..
    טאוב שלמה יועץ פוריות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאמר טאוב יעוץ פוריות

שלמה
    26/09/2016

ישנו בלבול רב בקרב המונח שחלות פלוציסטיות, משום מה ישנם רופאים הנוטים להגדיר כל אשה עם וסתות ארוכות כסובלת מתסמונת השחלה פלוציסטית, זה הכי נוח לתת לזוג "שם" לבעיה וש"נמצאה ההבחנה", אומנ' צריך לדעת שההגדרות של האיגוד האמריקאי לגניקולגיה ASRM הגדיר בצורה מאוד ברורה מה הסימנים להגדרת שחלה פוליצסטית, והם:
    1. מראה סונוגרפי באולטראסאונד של השחלה.
    2. סימנים אנדרוגנים קליניים או בסרום(דם).
    3. וסתות ארוכות.
    לפני זמן לא רב היו נעזרים בבדיקת הLH שבפרופיל הורמונלי שערכו כפול מהFSH, אומנם הגדרה זאת לא נתקבלה הגם שישנם רופאים שמשתמשים בזה עד היום, כמו"כ לצורך קביעת השחלה בבדיקה סונוגרפית כפוליצסטית, לא כל הטכנאים יודעים לבצע זאת, ולא מודעים לכך שע"מ שנקבע כן, נדרש ספירת 12 זקיקים ומעלה ולא בנוכחות זקיק בגודל 9 מ"מ.
    הבעיה בשחלות פולציסטיות נמשלת לקבוצה שכלם רוצים להיות בה ראש ואף אחד לא נותן לשני, דהיינו בכל מחזור קיים ע"י היררכיה ברורה ושרשרת הורמונים שעי"כ מבין כל עשרות הזקיקים שגדלים כל חודש (תהליך שמתחיל כבר בסוף המחזור הקודם), נבחר ביום החמישי של הוסת זקיק דומיננטי, זקיק זה גדל עי"כ שקיים בו רצפטורים (קולטנים) אשר רגישים יותר לFSH משאר הזקיקים, דהיינו הגם שחלה דעיכה ברמת הFSH ביום החמישי לווסת ועי"כ שאר הזקיקים עוברים אטורפיה (תהליך ניוון), מ"מ זקיק זה גם ברמות נמוכות של ה FSH מגיב, ועל כן ממשיך לגדול, תהליך זה בשחלה פלוציסטית עקב שרשרת לא מסודרת וחוסר היררכיה, גורם לכך שגדלים כמה זקיקים בכל חודש ואין זקיק דומיננטי שנבחר ועל כן לא מתחיל תהליך ביוץ, ומשום כך לא מגיעה וסת (אין ביוץ אין וסת), ולכן נדרש לסדר את המערכת.
    הטיפול: חשוב מאוד לדעת!!! לנשים הנמצאות בעודף משקל, מומלץ בחום לרדת במשקל 5% עד 10% ממשקלן, הרבה פעמים המערכת ההורמונלית חוזרת לסידרה ומתרחש הריון, מה עוד שיורדת שכיחות ההפלות כיון שעודף משקל ו PCO,מעלה את שכיחות ההפלות.
    הטיפול התרופתי: יש את האיקקלומין CLOMIFEN ,סיכויי הביוץ מוערכים בכ-80% ,הריון מושג בכ-40%, הריון מרובה עוברים 8% עד 10%. מנגנון פעילות האיקקלומין הוא פעולה אנטי אסטרוגנית (במינוח מופשט האיקקלומין מורה לגוף שאינו מתפקד כראוי, ובתגובה הגוף מאיץ את המערכת ההורמונלית ע"י העלאת ה-
    FSH), החסרונות באיקקלומין הם היות והוא אנטי אסטרוגני ישנה פגיעה בריר צואר הרחם וברירית הרחם בחלק מהמקרים ולכן חשוב לעקוב אחר הריר הצוארי ורירית הרחם.
    אם טיפול זה לא צלח, המלצתנו היא להמתין 6 חודשים, עוברים לטיפול בזריקות, לא ניכנס לניבכי הזריקות ומעלותם וחסרונתם, עכ"פ חשוב תמיד להיות בידיים טובות ומעקב של חיצוני של יועץ בתחום ע"מ להימנע מטעויות ולחסוך הרבה טרחות וטרדות הנובעות מחוסר הבנה והתמצאות באפשרויות הקיימות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה- תגובה

שירה
    26/09/2016

תודה רבה לשניכם על המענה המעמיק..!

אני לא נמצאת בעודף משקל, ואני לא יודעת מה מספר הזקיקים שנמצאים לי בשחלה
    הדבר היחיד שאני יודעת זה שהמחזור לא סדיר בצורה חריגה ביותר..
    עד לפני כשנתיים לערך המחזורים התחילו להשתבש.. הייתי רגילה לקבל כל 35 יום בממוצע וביום אחד פתאום הגיע המחזור ביום ה-48 ומאז המספר הלך וגדל ועד היום.. אני הבנתי מצד אחד שגם 35 לקבל זה לא טוב ומצד אחר נאמר שעד 40 זה תקין..
    בכל אופן אין מה להשוות בין מספר כזה שנראה לי נורמלי לבין מספרים אחרים שהגעתי אליהם..
    אז עשיתי טיפול באקקלומין (בלי שעשו לי הבחנה לפני כן אם אני מקוטלגת לתסמין של שחלות פוליציסטיות) וב"ה נקלטתי להריון אחרי הטיפול ה-2.
    לאחר לידה חשבתי שהמצב יסתדר והמחזורים יחזרו לפחות להגיע כל 35 יום אם לא פחות, אבל לא... המחזור אחרון הגיע ביום 55..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך להודעתי האחרונה

שירה
    26/09/2016

אז האם אני צריכה להבין שכל זמן שאני פורייה אצטרך להיות מטופלת באקקלומין בשביל להרות? ואין דרך לגרום למחזור לשוב על קנו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך להודעתי האחרונה - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    26/09/2016

לפי הנתונים סביר להניח שההפרעה בביוץ נובעת על רקע שחלות פוליציסטיות,ויהיה צורך לסייע בהשראת הביוץ באמצעות איקכלומין או תכשיר אחר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שירה
    27/09/2016

איזה תכשיר אחר יש והאם הוא לא משפיע על רירית הרחם כמו האקקלומין?

שאלה נוספת בהמשך למה שציינתי קודם, האם בכל פעם שבא המחזור בזמן -חריג- (כלומר מעל 35 או 40 יום? מה נחשב חריג?) זה אומר שזה בגלל שלא היה ביוץ או שהיה ביוץ והוא בא פשוט מאוד מאוד מאוחר כשבועיים לפני שהתקבל המחזור, כפי שאומרים שמחזור מגיע כשבועיים לאחר ביוץ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    27/09/2016

הביוץ מקדים את המחזור ב-12-14 יום.
    הטיפול להשראת ביוץ יכול להעשות בחד התכשירים המכיל גונדוטרופינים,בטיפול כזה הרירית מושפעת רק לטובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שירה
    27/09/2016

חשבתי שבגלל שהמחזורים שלי מאוחרים (בגלל שחלות פוליציסטיות כפי שאתה משער כמקור לבעייה) אז אין ביוץ.. אז לפי תשובתך, זאת אומרת שיש לי ביוץ רק שהוא בא
    ממש מאוחר כי המחזור מאחר (מאודדדד)..

אז אם המחזור האחרון שלי הגיע ביום ה-55 אז הביוץ היה ביום ה-41 לערך?

ומצד שני הבנתי מכם כי יכול להיות מחזור ללא ביוץ.. אז זה סותר קצת.. איך נדע מתי המחזור הוא עם ביוץ ומתי בלי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בנוסף

שירה
    27/09/2016

בנוסף, אם הרירית מושפעת לטובה בטיפול בתכשיר אחר, המכיל גונדוטרופינים כפי שציינת, אז למה בכלל משתמשים באקקלומין שהוא משפיע שלא לטובה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טאוב יועץ

שלמה
    27/09/2016

שירה שלום.
    אם המחזור מגיע ביום ה 55 אז ישנם 3 אפשרויות.
    1.ביוץ תקין ביום ה41 לערך.
    2. ביוץ אבל לא תקין מכמה פקטורים (רירית, ביצית זקנה וכו').
    3. אין ביוץ אלא המחזור הגיע בגלל שרירית הרחם כבר לא יכלה להחזיק מעמד.
    לגבי שאלתך על האיקקלומין, הנה הנתונים: איקקלומין גורם לביוץ ב 80% מהמקרים, וב 40% ישנו הריון, א"כ ישנם הרבה סיכויי הריון עם האיקקלומין אז למה להרוג ג'וקים עם תותחים, איקקלומין זול נטילתו מאוד פשוטה, אז...
    ללא קשר את נשמעת לי מאוד חרדתית ביחס לכל התהליך, זה מובן מאוד ושכיח, אבל הייתי ממליץ לדבר עם הקטפא המטפל שלך אן כל גורם אחר...אל תסתמכי על מידע ללא אבא ואמא שרץ ברשת, פעמים שהוא לא נכון ולרוב לא מובן נכון...
    בהצלחה!!! ושנה טובה ופוריה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לשלמה טאוב

שירה
    28/09/2016

תודה רבה לך על המענה..
    כפי שציינתי אולי תהיה חלק מהדוקטורים שגם נותנים מענה..

אודה לך אם תקרא את כל השירשור של ההודעה שרשמתי : "האם הרחם מתנקה"
    ותשיב.. ראה מטה..

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לשלמה טאוב - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    28/09/2016

על מנת לעבור מתאוריה לפרקטיקה ,בנסיבות המקרה יש מקום לטיפול בהשראת ביוץ-יכול להתחיל עם כלומיפן,ולפי הצורך(העדר תגובה,השפעה שלילית על רירית הרחם,כשלון טיפול)לעבור לטיפול בגונדוטרופינים,בכל מקרה מחזורים מעל 45 יום (אוליגומינוריאה)מצביעים על הפרעה בתפקוד הביוצי ומצריכים טיפול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלומיד

שירה
    28/09/2016

על הכלומיד כתוב בעלון לצרכן כי "אין ליטול כלומיד במקרה של שחלות פוליציסטיות
    (או אנדומטריוזיס המשפיע על השחלות) עקב הסיכון שהציסטה תמשיך לגדול. "

ראה העתק מעלון לצרכן- אמצעי הזהירות שכתובים על התרופה הזו..

האקקלומין, חוץ מהשפעה שלילית על רירית הרחם, לא מסכן בשום דבר אחר? והכי בטוח לשימוש מבין כל התרופות לטיפול בהשראת ביוץ? על מה אתה הכי ממליץ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו